UZENÝ ZAVAŘENÝ KAPR , AMUR NEBO CEJN +++
Potřebné ingredience
Ryby, sůl, drcený kmín, česnek, olej olivový, nebo olej slunečnicový .
Postup přípravy
Ryby očistíme vykucháme opláchneme.Romačkáme česnek se solí,potřeme stím ryby lehce pokmínujem.Ryby dáme do nádoby na 24 hodin naložit do chladna.Potom ryby vyudíme asi 3 hodiny…
FISH AND CHIPS podle Jamieho Olivera
Potřebné ingredience
filé, sůl, pepř, hl. mouka/ těstíčko: 220g hl.mouky, 280ml chlazeného piva, 3 lžičky prášku do pečiva/ olej na smažení
Postup přípravy
Vymícháme ingredience na těstíčko a obalíme v něm osolené, opepřené a moukou poprášené rybí filé. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Určitě Vás nadchne křupavá krustička…
Losos se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
Losos, máslo, petžel, pepř, gril.koření, hl.mouka, smetana, tavený sýr, slanina, rohlíky nebo housky
Postup přípravy
Je to rychlovka, ale musíte mít "deset rukou" naráz, protože je potřeba mít vše najednou :-) .
Příloha - opečené rohlíky: nachystáme si rohlíky nebo housky - rozkrát na…
Třeboňská topinka
Potřebné ingredience
topinky , pangas , cibulka, hořčice, kečup, sůl, pepř
Postup přípravy
na orestované cibulce , rozďabráme pangase , hořčice, kečup + koření :-) rychlovka
Topinky opékám jen v toustru na sucho , když už je rybička na tuku
Pstruh z Daudetova mlýna
Potřebné ingredience
1 středně velký pstruh na osobu,
hladká mouka,
citronová šťáva,
česnek (co kdo snese),
tymián,
pepř (nejlépe čerstvě mletá směs barevných pepřů),
sůl,
olivový olej a máslo na smažení
Postup přípravy
Pstruhy omyjeme, očistíme, naporcujeme na filety (při té příležitosti vykostíme, dětem se bude jíst líp). Hojně pokapeme citronovou šťávou, prosolíme, opepříme, vetřeme tymián a…
Zapečený pangasius z Velehradu
Potřebné ingredience
0,5 kg - kilo pangasiuse, 4 střední mrkve, 4 střední petržele, 1/2 středního celeru, 1 velkou cibuli (může být i šalotka), 3 stroužky česneku, 1 a půl smetany ke šlehání, 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, sůl, máslo na vymazání zapékací formy
Postup přípravy
Vymažeme pekáč, naskládáme rozmraženou, osolenou a okořeněnou rybu, přikryjeme směsí z nahrubo nastrouhané a promíchané zeleniny, cibule a lisovaného česneku, zalijeme šlehačkou,…
KAPR V PEPŘI +++
Potřebné ingredience
Ryba,sůl, pepř celý,nové koření celé,olej,pepř mletý,bobkový list.
Postup přípravy
Nejprve kapra stáhnem z kůže,vykostíme,nakrájíme na plátky hodně osolíme dáme na 3 dny do lednice.Potom vyndáme opláchneme a zalejem octem a dáme do lednice na 2-3dny.Potom…
Zapečený pangasius na řecký způsob
Potřebné ingredience
pro 4 osoby: 6 rajčat, 800 g pangase, 2 cibule, 6 stroužků česneku, lžíce oregána, sůl, pepř, citron, trochu másla
Postup přípravy
Na pánvi si na olivovém oleji osmahnu cibule, česnek a oregáno. Tím si "vystelu" zapékací mísu nebo pekáč. Na to pak naložím osolené a pocitronované plátky pangase (solí a…
Rybí nákyp se sýrem - lehounký, výborný a dietní
Potřebné ingredience
Mražené rybí filety z tresky nebo pangasius, eidam, vejce, sůl.
Postup přípravy
2 ks mražených filetů z tresky (nebo vezmu 1 ks mraženého filetu z pangasiuse) umelu na jemno společně s cca 15-20 Dkg 30% eidamu - ryba se nenechává rozmrazit, umelu ji mraženou,…
Rybí škvarky
Potřebné ingredience
Rybí filet - lze jakákoliv ryba, ale např. treska nebo tilapia jsou výborné, protože mají pevnou strukturu masa. Mouka, strouhanka, červená paprika, provensálské koření, sůl, pepř, olej na smažení
Postup přípravy
Tento recept jsem před několika lety viděla na TV Paprika. Moje maminka a ani manžel ryby nejí, tento recept je jediný, o který si sami řeknou, že tam ta ryba není vůbec cítit.…