KVASNICOVÉ CUKROVÍ - TETY KVĚTY
Potřebné ingredience
400g hladké mouky,3 lžíce mléka,1 lžíce moučkového cukru,20 g kvasnic (čerstvé),1 smetol nebo (STELA)!!!!
Postup přípravy
Ze všech přísad vypracujeme těsto,které dáme na 1 hod. uležet do lednice.Poté vykrajujeme a dáváme na plech vyloženým papírem na pečení.Pečeme na 180°C.
Ještě teplé obalujeme…
Sušenky - moc dobré a zdravé :-)
Potřebné ingredience
80 g změklého másla, 80 g cukru, 80 g ovesných vloček (kvalitních), 100 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček loupaných slunečnicových semínek (100 g), 1 sáček hrozinek (100 g)
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracovat těsto. Aby se s těstem lépe pracovalo, je dobré nechat ho chvíli ztuhnout v lednici (ale není to nutné).
Těsto rozdělit na polovinu a z každé…
Ježečci
Potřebné ingredience
28dkg-Héry,12dkg-cukru(moučky),45dkg-hladké mouky,1xžloutek,citronová kůra.
Z těsta je cca 70ks
Postup přípravy
Všechny přísady na linecké těsto smícháme a důklaně propracujeme.Těsto si rozdělíme na kuličky,poté z kuliček zhotovíme placičky,do kterých zabalíme kousek čokolády nebo oříšek a…
CUKROVÍ MÉ BABIČCE K 91.NAROZENINÁM JAKO DÁREK + DORT…
Potřebné ingredience
Co babičkám jako dárek , je někdy už těžké vymýšlet. Tak jsem babičce řekla, ať nenechává nikde péct cukroví, že to bude mít dárek od nás. Babičce se cukroví líbilo i chutnalo a udělalo jí to radost a to je hlavní. Pečené už v únoru , nebyl čas, to sem vložit.
Postup přípravy
INDIÁNKY-na 1 bílek 7 dkg moučkového cukru. Vyšlehat bílky, přidat cukr a pak do vodní lázně- pozor sníh neuvařit. Stříkám špičkou na dětské piškoty a máčím v rozpuštěné čokoládě…
MANDLOVÉ KOULE
Potřebné ingredience
Piškoty , vařený krém najdete v mých receptech , marcipán a cukr moučka smíchaný s troškou kakaa pro barvičku
Postup přípravy
Piškoty slepit krémem , zabalit do marcipánu a nakonec obalit v cukru .
Macaroons makronky - francouzská specialita
Potřebné ingredience
Skořápky: 3 bílky ( 90g), 50 g cukru krupice, 200 g cukru moučka, 110 g mandlové moučky nebo jemně mletých mandlí, potravinářské barvivo. Náplň: bílá čokoláda, smetana, jahody,
Postup přípravy
Bílky jsem měla oddělené dva dny v lednici. Před úpravou jsem je nechala asi hodinu venku, aby získaly pokojovou teplotu. Před samotným šleháním jsem ještě mísu vytřela citronem.…
Ananásové krémové guľky
Potřebné ingredience
CESTO - 5 vajec, 100 g cukru kryštál, 1 PL oleja, 150 g polohrubej múky (môže byť aj špaldová), KRÉM - 1 ananásový kompót (340 g), 250 g masla, 150 g cukru kryštál, 1 vanilkový puding, 100 g kandizovaného ananásu, cca 300 g mletých mandlí + mandle na obalenie alebo čokoládová poleva
Věnečky od babičky
Potřebné ingredience
těsto: 1/4l hrnek vody, 14dkg oleje, 17dkg hl.mouky, špetka soli, 4vejce Krém: 0,5mléka, 1,5 balíčku vanilk.pudinku, 12dkg cukru, 1máslo rum (já dělám krém od oka, zbyde ale já ho zase na něco použiju)
Postup přípravy
Svaříme vodu s olejem, přidáme sůl. Poté přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se nepřestane lepit na stěny. Dáme vychladnout a přidáme vejce. Plech vyložíme peč.papírem a…
Perníčky
Potřebné ingredience
Protože mi neustále píšete o recept na perníky a polevu, vkládám pro Vás a pokud už tady někde stejný je, tak prosím nekamenovat-nechce se mi pročítat všechny recepty. Takže na těsto: 800g hladké mouky 120g tuku (máslo, hera) 280g cukru moučka 4 vejce 2 čl sody 4 čl perníkového koření 4 pl tekutého medu (2 čl tmavého kakaa) 1 vejce+lžíce mléka na potření Poleva: 180-200g cukru moučka (nejlepší je Korunní v krabici nebo Extra jemný-ty Vám nikdy neucpou sáček) 1 čl citrónové šťávy 1 čl Solamylu 1 bílek
Postup přípravy
Suroviny na těsto spojíme, pořádně vypracujeme těsto, kdo chce, může obarvit kakaem-já dávám do poloviny, dát do sáčku a do lednice, je dobré nechat den odležet. Pak klasicky…
Perníková chaloupka s postupem
Potřebné ingredience
Toto těsto je vhodné na tvoření (po upečení je tvrdé a měkne dlouho): 1 kg hladké mouky, 35 dkg moučkového cukru, 20 dkg medu, 20 dkg tuku (hera , máslo ), 1 lžička jedlé sody, 4 vejce, kakao, citr. kůra, směs koření do perníku (2 lžíce) ........ těsto (chaloupka) vydrží mnoho let, stačí vždy jen trošku pocukrovat moučkou.
Postup přípravy
Tuk + med rozpustíme, poté mírně zchladlé nalijeme na ostatní ingredience a zpracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v lednici odpočinout. Vykrajujeme těsto silné…