Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na divoko se zakysanou smetanou

Hovězí na divoko se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Hovězí maso (cca 3/4 kg), velká cibule, olej, drcený kmín, sladká a pálivá ml. paprika, pepř, polévkové koření, 1-2 bobkové listy, velká zakysaná smetana 400ml , mléko - 1litr, hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme oleji. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso (přední nebo kližka) okmínujeme, přidáme polévkové koření nebo hovězí kostku a chvíli dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu

ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso s hořčicovou omáčkou a tarhoňa

Hovězí maso s hořčicovou omáčkou a tarhoňa

Potřebné ingredience

hovězí maso,cibule,olej,polohrubá mouka,plnotučná hořčice,pepř,sůl,sojová omáčka.Na tarhoňu:3 vejce,polohrubá mouka,sůl,lžička oleje,lžička sladké papriky,vegeta,jarní cibulka,libeček(petrželka).

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na plátky,poklepeme,osolíme,opepříme.Na oleji osmažíme cibuli,přidáme maso a podlijeme vodou a dusíme až je maso měkké.Přilijeme vodu a zahustíme moukou.Dáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře-PIKANTNÍ

Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře…

Potřebné ingredience

libové hovězí maso / zadní,roštěnka/-cca 0,5kgolej,cibule-1 větší,sůl,pepř,ORIENTÁLNÍ koření-prodává se téměř všude-přidáme PŘIMĚŘENĚ,plnotučná hořčice-asi 1 polévk.lžíce,sladký kečup-asi 1-2 pol.lžíce,sójová omáčka-2 pol.lžíce,TLAKOVÝ HRNEC-urychlí přípravu

Postup přípravy

Na oleji opečeme nakrájenou cibulku-dozlatova.
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
nakládané roštěnky

nakládané roštěnky

Potřebné ingredience

hovězí plátky, 2 vejce, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worčestru, 3 stroužky česneku

Postup přípravy

plátky naklepeme, NESOLÍME, z přísad uděláme kašičku do které maso namáčíme, skládáme do misky a uložíme do lednice. necháme rozležet nejméně 24 hodin, ale vydrží i dva, tři dny.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Potřebné ingredience

600g hovězí zadní 2-3 cibule mrkev, petržel máslo celý pepř, nové koření kyselé okurky špek sůl

Postup přípravy

Prošpikujeme maso. Cibuli a zeleninu dáme na rozpuštěné máslo. Vše na kolečka. Přidáme špek. Na to vložíme maso, které jsme si vedle opekli ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková

Svíčková

Potřebné ingredience

Hovězí kýta, mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření, sůl, magi, citronka

Postup přípravy

Dneska máme svíčkovou.. .a jak ji děláte vy?

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
FALEŠNÁ MANŽELKA

FALEŠNÁ MANŽELKA

Potřebné ingredience

4 plátky zadního hovězího, na směs 2 cibule nakrájené nadrobno, 2 lžičky papriky, 1 a 1/2 lžičky mletého pepře, 3 špetky soli, 6 rozetřených stroužků česneku a 2 lžíce sojové omáčky, olej

Postup přípravy

Z cibule, papriky, pepře, soli, česneku a sojové omáčky vytvoříme směs, vložíme do ní naklepané maso a ještě prolijeme olej. Necháme 24 hodin uležet v chladu. Pak plátky zhruba…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE

Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE

Potřebné ingredience

■600 g plátků hovězího masa ■1 cibule ■2 vejce ■6 sterilovaných okurek ■2 lžíce hořčice ■2 párky ■sůl a pepř podle chuti ■trocha oleje

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Mírně naklepané hovězí plátky vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ ZÁVIN

HOVĚZÍ ZÁVIN

Potřebné ingredience

zadní hovězí,anglická slanina,okurky,klobásy,cibule,česnek,hořčice.

Postup přípravy

rozklepeme hovězí maso na plát cca 20 x 30cm.Pomažeme hořčicí a nahoru položíme anglickou slaninu a pruhy okurek a klobásky,přidáme cibuli,( kdo má rád,přidá i česnek),zavineme…

Zobrazit více...

Kategorie