Hovězí na divoko se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Hovězí maso (cca 3/4 kg), velká cibule, olej, drcený kmín, sladká a pálivá ml. paprika, pepř, polévkové koření, 1-2 bobkové listy, velká zakysaná smetana 400ml , mléko - 1litr, hladká mouka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme oleji. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso (přední nebo kližka) okmínujeme, přidáme polévkové koření nebo hovězí kostku a chvíli dusíme…
ŘECKÝ GULÁŠ -VÝBORNÝ......s kůrou z citronu
Potřebné ingredience
asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.
Postup přípravy
Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…
Hovězí maso s hořčicovou omáčkou a tarhoňa
Potřebné ingredience
hovězí maso,cibule,olej,polohrubá mouka,plnotučná hořčice,pepř,sůl,sojová omáčka.Na tarhoňu:3 vejce,polohrubá mouka,sůl,lžička oleje,lžička sladké papriky,vegeta,jarní cibulka,libeček(petrželka).
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na plátky,poklepeme,osolíme,opepříme.Na oleji osmažíme cibuli,přidáme maso a podlijeme vodou a dusíme až je maso měkké.Přilijeme vodu a zahustíme moukou.Dáme…
Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře…
Potřebné ingredience
libové hovězí maso / zadní,roštěnka/-cca 0,5kgolej,cibule-1 větší,sůl,pepř,ORIENTÁLNÍ koření-prodává se téměř všude-přidáme PŘIMĚŘENĚ,plnotučná hořčice-asi 1 polévk.lžíce,sladký kečup-asi 1-2 pol.lžíce,sójová omáčka-2 pol.lžíce,TLAKOVÝ HRNEC-urychlí přípravu
Postup přípravy
Na oleji opečeme nakrájenou cibulku-dozlatova.
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme…
nakládané roštěnky
Potřebné ingredience
hovězí plátky, 2 vejce, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worčestru, 3 stroužky česneku
Postup přípravy
plátky naklepeme, NESOLÍME, z přísad uděláme kašičku do které maso namáčíme, skládáme do misky a uložíme do lednice. necháme rozležet nejméně 24 hodin, ale vydrží i dva, tři dny.…
Znojemská pečeně
Potřebné ingredience
600g hovězí zadní 2-3 cibule mrkev, petržel máslo celý pepř, nové koření kyselé okurky špek sůl
Postup přípravy
Prošpikujeme maso. Cibuli a zeleninu dáme na rozpuštěné máslo. Vše na kolečka. Přidáme špek. Na to vložíme maso, které jsme si vedle opekli ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme…
Svíčková
Potřebné ingredience
Hovězí kýta, mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření, sůl, magi, citronka
FALEŠNÁ MANŽELKA
Potřebné ingredience
4 plátky zadního hovězího, na směs 2 cibule nakrájené nadrobno, 2 lžičky papriky, 1 a 1/2 lžičky mletého pepře, 3 špetky soli, 6 rozetřených stroužků česneku a 2 lžíce sojové omáčky, olej
Postup přípravy
Z cibule, papriky, pepře, soli, česneku a sojové omáčky vytvoříme směs, vložíme do ní naklepané maso a ještě prolijeme olej. Necháme 24 hodin uležet v chladu. Pak plátky zhruba…
Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE
Potřebné ingredience
■600 g plátků hovězího masa ■1 cibule ■2 vejce ■6 sterilovaných okurek ■2 lžíce hořčice ■2 párky ■sůl a pepř podle chuti ■trocha oleje
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Mírně naklepané hovězí plátky vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice.…
HOVĚZÍ ZÁVIN
Potřebné ingredience
zadní hovězí,anglická slanina,okurky,klobásy,cibule,česnek,hořčice.
Postup přípravy
rozklepeme hovězí maso na plát cca 20 x 30cm.Pomažeme hořčicí a nahoru položíme anglickou slaninu a pruhy okurek a klobásky,přidáme cibuli,( kdo má rád,přidá i česnek),zavineme…