Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchtový dort

Buchtový dort

Potřebné ingredience

Plněné buchty pečené ve dvou ráfcích, sestavené po upečení

Postup přípravy

....

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Famozní,kynutá bábovka

Famozní,kynutá bábovka

Potřebné ingredience

Těsto je opsané zde z mmb a opravdu lepší neznám, používám ho jak na mazanec-z poloviční dávky, tak na buchty i koláče. Těsto připravuji v domácí pekárně. Přísady dávám postupně do pekárny:250ml vlaž.mléka,200ml oleje,3 žloutky, půl lžičky soli,500g hl.mouky,60g mouč. cukru, rozdrobenou celou kostku kvasnic

Postup přípravy

Z vykynutého rozváleného těsta dělám malé buchtičky plněné např. mákem...nejlépe je, když máte buchty plněné dle chuti na střídačku. Vkládám do sádlem vymazané formy, každou…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
KYNUTÝ ZÁVIN - MK

KYNUTÝ ZÁVIN - MK

Potřebné ingredience

Velmi dobrý, měkoučký a navíc jednoduchý - hrnkový. Peču jej s náplní z jablek a ořechů na vánoce a když se sejde celá rodina. Dávka je přesně na plech, na 3 záviny. Dělám z něj i buchty a koláče. SUROVINY: 1 a půl hrnku mléka, 6 vrchovatých lžic písk. cukru, 1 kostka kvasnic - 42g, 1 vejce, 3 žloutky, 2 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky hladké mouky ( t.j. celkem asi 80 dkg), 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 hrnek oleje, vrchovatá lžíce másla - rozpustit, citr. kůra, trochu rumu, vanilkový cukr a sůl. OŘECHOVÁ NÁPLŃ S JABLKY : 6 - 8 strouhaných a trochu vymačkaných jablek (podle velikosti), 3 velké hrsti strouhaných ořechů, moučk. cukr, drcené piškoty (nebo strouhanka), 1 vanilk. cukr, citr. kůra, trochu rumu, lžíce mleté skořice. Vše smícháme v míse, podle potřeby zahustíme a dochutíme.

Postup přípravy

POSTUP: Z teplého mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Všechny suroviny vymísíme a těsto necháme v teple vykynout. Rozdělíme na 3 díly, vyválíme, naplníme, stočíme a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše (od mé babičky)

Langoše (od mé babičky)

Potřebné ingredience

400g hladké mouky, 205g vařených brambor,20g droždí, sůl, 1 lžička cukru, mléko aby bylo těsto jako na buchty, tuk na smažení,

Postup přípravy

cukr, droždí (do mouky). Pak přidáme rozstrouhané vařené brambory a vše smícháme. Necháme kynout. Potom děláme placky langoše a po upečení s obou stran, potřeme česnekem, kečupem…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
rohlíky podle našich prababiček

rohlíky podle našich prababiček

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky špetka soli 3dkg droždí /necelá kostka/ 6dkg másla rozpustit mléka vlažného tolik aby se zadělalo těsto hustší než na buchty

Postup přípravy

Propracujeme a hned válíme rohlíky z této dávky je jich 20ks . Dáme na plech vyložený papírem a potřeme vejcem a posypeme hrubou solí ,kmínem ,sezamem, mákem ...tím co máme rádi.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NEJ NEJ koláčky, koláče, buchty

NEJ NEJ koláčky, koláče, buchty

Potřebné ingredience

Tento recept jsem dostala od své pratety z Hodonína a ač jsem buchet a koláčů vyzkoušela nespočet, tak toto těsto je bezkonkurenčně nejlepší! Dělám z něj koláčky, frgále, české buchty, s nepatrnou změnou i vánočku a mazanec. Krásně kyne, parádně se zpracovává a je jako samet. Určitě stojí za vyzkoušení! :-)

Postup přípravy

Tak tedy:

1/2kg hladké mouky, 1/2 kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce cukru (vrchovatá), 2dcl vlažného mléka,
1 a 1/2dcl oleje, 2 žloutky.
kvásek: 1/2dcl vlažného…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
nejlepší donuty a nebo plněné koblihy?Vyberte si obojí je výborné

nejlepší donuty a nebo plněné koblihy?Vyberte si obojí…

Potřebné ingredience

Dlouho jsem hledala,zkoušela a konečně donuty co chutnají jinak než české koblihy Inspirovali mě české buchty od Bonvivani.sk ,které jsou dokonalé cca 24ks 500-600g polohrubé mouky(doporučuji dát 500 a přisypávat podle potřeby 350ml vlažného mléka 80g másla rozpuštěného 80g cukru větší špetka soli 1 žloutek 1/2 droždí 2 lžíce rumu 1 lžička vanilkové tresti (nebo aroma)

Postup přípravy

****v albu mám nový recept na tuto pochoutku a jsou ještě jemnější a nadýchanější***
Vypracujeme těsto,které necháme kynout.Dáme na vál a rozválíme na plát,vykrajujeme donutky …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
české buchty

české buchty

Potřebné ingredience

Těsto: Polohrubá mouka 500 g Droždí 30 g Cukr 80 g Vanilkový cukr 1 balení Mléko 1/4 l Žloutek 2 ks Máslo 120 g Citronová kůra Sůl 1 špetka Tuk na vymazání Maková náplň: Mák mletý 100 g Mléko 1/4 l Rum Skořice Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Tvarohová náplň: Tvaroh 1 kostka Vejce 1 ks Citronová kůra Vanilkový cukr 1 balení Moučkový cukr Vanilkový pudink Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na 8 kousků. Každý kousek těsta rozmačkáme na placičku, doprostřed dáme náplň, zabalíme a upravíme do tvaru buchtičky. Klademe vedle sebe do vymaštěného pekáče a každou buchtu potřeme po straně i shora rozpuštěným máslem. Střídáme každou řadu buchet s jinou náplní. Buchty necháme v pekáči ještě trochu nakynout a pak pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Před dopečením ještě jednou potřeme povrch buchet máslem. Hotové vyklopíme nebo necháme v pekáči a pocukrujeme.

MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborová drobenková buchta

Rebarborová drobenková buchta

Potřebné ingredience

2 hrnky pol.mouky, 1 hrnek ml.cukru, 1/8 másla,nebo ramy (12.5 dkg), 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr- zpracovat jako na posypku a oddělit malou část ( na posypání buchty), a do většiny dáme ještě 1 hrnek mléka, 1 vejce a promícháme. Rebarbora ,nebo jiné ovoce. Promíchané suroviny nalijeme na plech ,poklademe rebarborou - oloupanou a pokrájenou na kostičky a posypeme posypkou,kterou jsme si dali bokem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě ,do růžova. Vkládám na přání,je to rychlovka. Přeji dobrou chut!

Postup přípravy

Postup je moc krátký,je napsán v přísadách.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TVAROHOVÁ BUCHTA BEZ TĚSTA -DĚKUJI-Jitka H. (Jitule64) ID 20353

TVAROHOVÁ BUCHTA BEZ TĚSTA -DĚKUJI-Jitka H. (Jitule64)…

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY Jako těsto: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva Nádivka: 3 tvarohy v kostce (nééé vanička), 3 celá vejce, 350ml mléka, cukr - dle chuti (spíš aby to bylo sladší), 25ml rumu, 1 vanilkový pudink (JEN prášek) a může být i citrónová kůra... Vršek buchty poklademe plátky Hery nebo másla

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota).
Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne zase aby tekl)…

Zobrazit více...

Kategorie