Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Bagety

Bagety

Potřebné ingredience

První den: 130g vody, 2g čerstvého droždí, 200g pšeničné chlebové mouky. Druhý den: 50g žitné chlebové mouky, 310g vody, 200g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 3g čerstvého droždí, 10g soli

Postup přípravy

Ze surovin "první den" uhněteme těsto, necháme asi hodinu kynout a pak dáme do lednice do druhé dne. Druhý den z vody, droždí a 50g mouky uděláme kvásek, necháme asi 20min…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg červené cibule,5dkg másla,2lžíce olivového oleje,5dkg třtinového cukru,trochu tymiánu,250ml červeného vína,50ml balsamika,sůl,pepř

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a olej, přidáme na měsíčky cibuli asi 5 minut necháme zpěnit,zasypeme cukrem,stáhne teplotu a dusíme asi 45 minut až se voda odpaří a cibule zkaramelizuje…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PRIMITIVNÍ PIŠKOT NA PLECH s krémem a jahodami

PRIMITIVNÍ PIŠKOT NA PLECH s krémem a jahodami

Potřebné ingredience

Na jedno vejce - 3 dkg cukru a tři dkg hladké nebo polohrubé mouky a na lžičku kypřícího prášku (na velký plech z 9 vajec)

Postup přípravy

Bílky vyšlehám do tuha s cukrem, pak po jednom přidávám žloutky a nakonec za pomalého míchání mouku a prášek do pečiva, peču na 180 stupňů. Na krém ušlehám celé máslo a lžíci…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč se zakysanou smetanou

Koláč se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

200 ml zakysané smetany, 2 vejce, 7-8 lžic cukr moučka, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce oleje,100 ml mléka nebo trošku víc, 22 dkg polohrubé mouky, jahody nebo jakékoliv ovoce, máslo na vymazání a mouku na vysypání formy

Postup přípravy

Do misky dáme postupně všechny suroviny, dala prvně tekuté potom sypké a promícháme, dáme do vymazané a vysypané koláčové formy poklademe ovocem. Pečeme při 180 ° C. Nakonec…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Luštěninové karbanátky a polévka 2v1

Luštěninové karbanátky a polévka 2v1

Potřebné ingredience

Luštěniny(kupuji v Tesco balíček luštěninové směsy,ale může být jakákoliv směs-hrach,čočka,fazole...čím rozmanitější,tím lepší),2-3 cibule, česnek,vejce,2-3 brambory, strouhanka,sůl, mletý kmín, majoránka, zeleninový bujón n,nebo kořenová zelenina.

Postup přípravy

Luštěniny namočíme a uvaříme dle návodu,spolu s brambory. Osolíme a přidáme bujón-nebo vaříme s kořenovou zeleninou a cibulí,přidáme kmín. Luštěniny a brambory scedíme,vodu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí fajita

Kuřecí fajita

Potřebné ingredience

4 větší kuřecí prsa, různobarevné papriky (cca ½ červené, ½ žluté, ½ zelené), ½ bílé cibule, trocha oleje na orestování zeleniny, 100 ml vody na podlití, trocha instantní jíšky na zahuštění sosu; *KOŘENÍ FAJITA: 1 lžička soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžička kmínu, trocha sušené chilli papričky (podle toho, jak kdo rád ostré)

Postup přípravy

Nejprve si připravit všechny suroviny:
- všechny papriky pokrájet na tenké proužky
- cibuli pokrájet na tenké plátky
- naříznout z boku maso a vytvořit kapsu
- všechny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Potřebné ingredience

500 g dýně hokaido 200 g pohanková mouka 200 g ovesné vločky 150 ml kokosový olej 2 žloutky ¼ l bílků (asi z 5 vajec) Vanilková tresť Čekankový sirup originál rozinky 1 kypřící prášek

Postup přípravy

Dýni nastrouháme na jemném struhadle. Bílky vyšleháme na sníh.rnOstatní ingredience smícháme a na konec vmícháme sníh.rnOsladíme podle vlastní chuti čekankovým sirupem.rnPečeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková bábovka

Maková bábovka

Potřebné ingredience

100g cukru, 1 PP, 150g mletého máku, 150g oleje, 100g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 250g tvarohu, 3 vejce, 1 nastrouhané jablko

Postup přípravy

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, mák, mouku s PP a nakonec sníh z bílků a jablko. Pečeme na 170°C asi 40min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodové řezy s jogurtem

Jahodové řezy s jogurtem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 120 g cukru moučka, 120 g polohrubé mouky, 2PL oleje. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 200 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 4 PL cukru moučka, 5 želatinových plátků. Dále: 500 g jahod, smetana ke šlehání, hořká čokoláda.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový dort podle APETITA

Borůvkový dort podle APETITA

Potřebné ingredience

hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový základ/ 600 g mražených malin(borůvek, jahod....) / 3 čerstvá vejce, žloutky a bílky zvlášť / 150 g krupicového cukru / 1 lžíce citronové šťávy / 500 g tvarohu ve vaničce / Želatinový ztužovač za studena od Dr.Oekter / 500 ml smetany ke šlehání / maliny, lístky máty a moučkový cukr na ozdobení

Postup přípravy

Vyšlehejte žloutky a cukr do pěny, až směs nabude a zesvětlá. Přimíchejte citronovou šťávu a tvaroh. Zašlehat borůvky (část nechat nahoru),vyšlehanou želatinu a pak metlou vmíchat…

Zobrazit více...

Kategorie