Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Tvarohové těsto na ovocné knedlíky-rychlovka

Tvarohové těsto na ovocné knedlíky-rychlovka

Potřebné ingredience

500g měkkého tvarohu1,5 hrnku plolohrubé mouky1 žloutekšpetka soli

Postup přípravy

Ze všech přísad vypracujeme těsto,které se nelepí na ruce(podle potřeby můžeme přidat ještě mouku).Ukrajujeme kousky,které naplníme ovocem a vytvarujeme do knedlíků.Knedlíky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Minutkový kuřecí guláš

Minutkový kuřecí guláš

Potřebné ingredience

0,5 kg masa bez kostí a kůže, 2 lžíce oleje, 1 cibule, lžička sladké papriky, pálivá paprika, pepř, sůl, 2 lžíce kečupu, 80g strouhaného sýra, malá plechovka hrášku.

Postup přípravy

Minutkový kuřecíguláš

0,5 kg masa bez kostí a kůže, 2 lžíce oleje, 1 cibule, lžička sladké papriky, pálivá paprika, pepř, sůl, 2 lžíce kečupu, 80g strouhaného sýra, malá…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zeleninový salát s těstovinou

Zeleninový salát s těstovinou

Potřebné ingredience

Těstoviny, rajčata, papriky, případně salátová okurka, cibule, pepř, sůl, majolka.

Postup přípravy

Zeleninový salát s těstovinou

Běžným způsobem si uvaříme těstoviny (kolínka, vřetena, mušle). Mezitím si nakrájíme rajčata, papriky, cibuli popřípadě i okurku na drobné…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Jahodový salát

Jahodový salát

Potřebné ingredience

200g zmrazených jahod, 1 lžíce pískového cukru, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka.

Postup přípravy

Jahodový salát

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA OD BABIČKY

VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA OD BABIČKY

Potřebné ingredience

4 vejce uvařená na tvrdo, 10 dkg taveného sýra - bez příchuti nebo možno namíchat se šunkovým, polévková lžíce másla (Perla, Rama - prostě margarín), polévková lžíce plnotučné hořčice, libovolná uzenina, špetka soli, kdo chce i pepř

Postup přípravy

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky dáme do talíře a pořádně smícháme se sýry, máslem, hořčicí, solí a pepřem a nastrouhanou uzeninou (já dala 2 párečky Klausovky), kdo…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
STAROČESKÁ LEPENICE-příloha i samostané jídlo :-)

STAROČESKÁ LEPENICE-příloha i samostané jídlo :-)

Potřebné ingredience

brambory, kysané zelí, cibule, máslo, sůl a pepř

Postup přípravy

brambory oloupeme a povaříme jako by na kaši, ale né úplně rozvařit, slijeme je a do vařících brambor nakrájíme máslo a metličkou promícháme tak, aby z toho byla hustší kaše s…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh na bílém víně

Pstruh na bílém víně

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby - 4 ks (200-250g) pstruh, 20g sůl, 120g mrkev, 120g petržel (kořen), 120g houby, 120g pórek, 2g pepř celý, 2 ks bobkový list, citron 50g, 1 svazek petrželka, 2 dl bílé víno, 80g máslo, 2 dl smetana.

Postup přípravy

Pstruh na bílém víně

Z maďarské kuchyně - Rozříznout po délce pstruha a odstranit vnitřnosti. Řádně rybu omýt a zvenku i zevnitř nasolit. Mrkev, petržel, houby a pórek…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé na česneku

Filé na česneku

Potřebné ingredience

800g rybího filé, 6 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, mletý kmín, sůl.

Postup přípravy

Filé na česneku

Filé nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem a poprášíme moukou. Prudce osmahneme po obou stranách v rozpáleném oleji, podlijeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pečená treska s bílou omáčkou

Pečená treska s bílou omáčkou

Potřebné ingredience

300-400g tresky (filé), olej na pečení, 1/4 l mléka, 1 lžíce krájené míchané zeleniny (čerstvé kořeninové nebo mražené), 20g másla, 25g mouky, 100g čerstvých žampiónů, 1 lžíce kyselé smetany, mletý býlí pepř, muškátový oříšek, případně strouhaný sýr, žloutek.

Postup přípravy

Pečená treska s bílou omáčkou

Tresku (slabé plátky) osolíme a na tuku pečeme po obou stranách do zlatova. Zároveň si připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme 1…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Nudle zapékané se smetanou

Nudle zapékané se smetanou

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 5 vajec, 1/2 lžičky oleje, 50g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 2 dl sladké smetany, 80g moučkového cukru, strouhanou kůru z poloviny citrónu, tuk a mouku do zapékací mísy.

Postup přípravy

Nudle zapékané se smetanou

Máslo utřeme se žloutky, přidáme smetanu, moučkový cukr a citrónovou kůru. Vmícháme uvařené scezené nudle, předem připravené z mouky, vajec a…

Zobrazit více...

Kategorie