Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Borůvkový dort

Borůvkový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 120g kakaových sušenek, 60g rozpuštěného másla. Borůvkové pyré: 350g borůvek, asi 70g cukru. Borůvkový krém: 250g mascarpone, 500g tučného tvarohu, 80-100g cukru, 100g šlehačky, 7 plátků želatiny, polovina borůvkového pyré (cca 160-170g). Borůvkové želé: 160g borůvkového pyré, 2 plátky želatiny.

Postup přípravy

Drcené sušenky smícháme s máslem a natlačíme do dortové formy (20-22cm v průměru), necháme ztuhnout v lednici. Na pyré svaříme borůvky s cukrem a rozmixujeme, necháme zchladnout,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Loupáky

Loupáky

Potřebné ingredience

125g vody + 25g hladké mouky. 470g hladké mouky, 7 g instantního droždí, sůl, 150g plnotučného mléka, 40g třtinového cukru (pro málo sladkou variantu), 1 vejce, 40gměkkého másla. Vejce nebo žloutek na potření, mák na posypání

Postup přípravy

125g vody a 25g mouky promícháme a zahříváme asi 3min. Dáme do misky a necháme vychladnout (můžeme přes noc). Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, droždí a másla, promícháme …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový perník

Cuketový perník

Potřebné ingredience

Těsto: 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička perníkového koření, 2 PL kakaa, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 100 ml mléka, 100 ml oleje, 320 g jemně nastrouhané oloupané mladé cukety, hrst rozinek a hrst mandlových lupínků. Dále: 100 g hořké čokolády, 50 g bílé čokolády, 100% tuk dle potřeby.

Postup přípravy

Smícháme suché suroviny, přidáme vejce, mléko, olej, cuketu a vše jen zamícháme. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180-190°C upečeme …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablková bábovka-toprecepty.cz

Jablková bábovka-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

150 g hladké mouky, 150 g hrubé mouky, 300 g nahrubo strouhaných jablek, 200 g cukru krupice, 2 vejce, 150 ml oleje, 1 prášek do pečiv, citrónová kůra, skořice, mléko dle potřeby (u šťavnatých jablek možná nebude ani potřeba)

Postup přípravy

Cukr utřeme s vejci a olejem do pěny.

Přidáme jablka a zbytek surovin. Upečeme v předehřáté troubě.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kooláč s jabkly rychlovka-labuznik.cz

Kooláč s jabkly rychlovka-labuznik.cz

Potřebné ingredience

2 – 3 vejce 1 hrnek cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mléka ½ hrnku oleje nebo adekvátní množství másla nebo jiného tuku na pečení prášek do pečiva vanilkový cukr 4 jablka skořici nebo skořicový cukr strouhanku na vysypání formy

Postup přípravy

Protože příprava koláče je velmi rychlá, dáme si nejprve předehřát troubu na střední teplotu. Ve vhodné nádobě smícháme mouku, cukr (v případě, že nepoužijeme skořicový cukr,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LEHKÉ BROSKVOVÉ ŘEZY-podle Kamily

LEHKÉ BROSKVOVÉ ŘEZY-podle Kamily

Potřebné ingredience

TĚSTO:3 žloutky,150g cukru,100ml oleje, 1vanilkový cukr,300g pol.mouky,1kypř.prášek,200ml mléka,3bílky-...NAHORU:2 vanilkové pudinkové prášky,1 velký broskvový kompot,700ml šťávy z kompotu (na toto množství doplníme broskvovým nápojem TANG),cukr dle chuti

Postup přípravy

POSTUP:Žloutky utřeme s cukrem a olejem,přidáme mouku s kypř.práškem a mléko,nakonec vmícháme sníh z bílků.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a upečeme ve…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hokkaido polévka s kari

Hokkaido polévka s kari

Potřebné ingredience

Hokkaido dýně, kari, olivový olej, mléko/smetana, sůl, pepř, vývar/voda

Postup přípravy

Od někoho dostaneme Hokkaido dýni :), dobře omyjeme, zbavíme vnitřních semínek a nakrájíme i se slupkou na malé kostičky. V hrnci zahřejeme olivový olej, orestujeme kostičky dýně,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PIKANTNÍ LILEK zapékaný se sýrem

PIKANTNÍ LILEK zapékaný se sýrem

Potřebné ingredience

1 ks většího buclatého lilku, 200 g šunky, 200 g mozzarelly, 100 g gorgonzoly (popř. i nastrouhanou nivu), slunečnicový, nebo olivový olej, strouhanka na obalování.

Postup přípravy

Postup práce:
Omytý lilek nakrájíme na stejné plátky o síle asi 6-7 mm, namočíme je v oleji, zabalíme ve strouhance a vložíme na plech s pečícím papírem - nesolíme.
Na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Celozrnný  dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou-toprecepty.cz

Celozrnný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou…

Potřebné ingredience

• 2 hrnky celozrnné špaldové mouky • 3/4 hrnku cukru (krystal/třtinový - nebo namíchat) • 200 g jogurtu (Holandia) • 2 lžíce mléka • 2 vejce • 1/2 hrnku oleje • prášek do pečiva • 3 lžičky karobu (kakaa) • voda na doředění • ovoce: jahody - maliny - ostružiny drobenka: • 50 g másla • 100 g špaldové mouky (nebo polohrubé) • 50 g třtinového cukru (nebo cukru krupice) (• skořice)

Postup přípravy

Vyšleháme vejce a cukrem. Přidáme olej, jogurt, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Šleháme šlehačem a nakonec doředíme vodou, aby se těsto dalo vylít na plech …

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Letní lečo

Letní lečo

Potřebné ingredience

Rajčata, papriky, uzenina (nemusí být), vejce, olej, sůl

Postup přípravy

Nakrájíme očištěná rajčata a papriky, vložíme do nepřilnavého hrnce nebo na pánev, na kapku oleje. Osmahneme, rajčata pustí šťávu, poté osolíme dle chuti, přidáme jakoukoliv…

Zobrazit více...

Kategorie