Banánové vafle
Potřebné ingredience
90g rýžové mouky, 165g špaldové celozrnné nebo pohankové mouky, 2 lžičky PP, 1 vejce, 20g oleje, lžička skořice, 2 zralé banány, 250g mléka, ev. lžíce zakysané smetany
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady s rozmačkanými banány. Pečeme ve vaflovači a podáváme se zakysanou smetanou, šlehačkou, ovocem,...
HOVĚZÍ NA HOUBÁCH v PH
Potřebné ingredience
1/2 kg masa hřiby cibule,jarní cibulka pórek,sůl pepř párek jíška hořčice
Postup přípravy
Maso nkrájím na kostky , nasolím a napepřím. Na pánvi osmažím cibulku potom zatáhnu
maso vložím, pórek, jarní cibulku, PL hořčice,hřiby sušené namočené.
Vše dám do PH…
BŮČEK v PH
Potřebné ingredience
1 kg bůčku bez kostí cibulu, česnek, pepř, sůl, kmín, trochu červené, papriky a gril. koření
Postup přípravy
Vložíme do PH vůbec nepodléváme pustí to hodně šťávy. Loudám na 3,5 hod. na 2. Do trouby už nedávám. Je to vynikající.
PRO MALOU ŠKOLAČKU
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
KORPUS VANILKOVÝ
KRÉM JAHODOVÝ z mascarpone, smetany a jahodového pyré
KORPUSY PROMAZÁNY KRÉMEM A KOUSKY ČERSTVÝCH JAHOD
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE na obmazání a zpevnění celého…
jahodové řezy
Potřebné ingredience
Na těsto: 3 vejce 90 g moučkového cukru trochu citronové kůry špetka soli do sněhu 90 g polohrubé mouky 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva Na pudink: 700 ml mléka 2 vanilkové pudinky cukr dle potřeby - zhruba 40 g 80 g másla možno i 100 g Na želé: 2 ks jahodové želé od Dr.Oetkera cukr dle potřeby - zhruba 70 g 1 l vody na přípravu
Postup přípravy
Žloutky si vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou do bělavé pěny, taktéž si ušleháme s malou špetkou soli pevný sníh a mouku si prosijeme s práškem do pečiva. Pak do žloutkové…
Křehký špaldový koláč s jahodami
Potřebné ingredience
Těsto: 170 g hladké špaldové mouky, 125 g másla, 60 g cukru moučka, 1 žloutek. Náplň: 250 g tvarohu ve vaničce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 PL rumu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 bílky. Dále: asi 6 jahod.
Postup přípravy
Na vále vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladnu. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutkem, pudinkovým práškem a rumem. Z…
Drobenka-varianty
Potřebné ingredience
2 pl másla, 4-6 pl polohrubé. mouky, 2pl cukr krystalrn1- přidat nastrouhanou citr. nebo pomeranč. kůru.rnrn2- přidat kokos, skořici,posekane oříšky
Postup přípravy
Smíchat a propracovat, posypat buchtu. Když je drobenka mazlavá, přidat mouku, nebo dat na chvilku do mrazáku.
Bílkové sušenky
Potřebné ingredience
4 velké bílky (cca 130g), 60g hladké mouky, 65g žitné nebo špaldové celozrnné (lze i 125g hladké mouky), 100g ořechů, cca 50-70g třtinového cukru (stačí i 40)
Postup přípravy
Bílky vyšleháme s cukrem, poté rychle zašleháme mouku a nakonec stěrkou přimícháme ořechy. uhladíme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme na 180°C asi 30-40min. Po…
Bazalkové pesto
Potřebné ingredience
2 velké hrsti bazalkových listů, 2 lžíce parmazánu, 2 lžíce kešu ořechů, sůl, 1/4 stroužku česneku (nebo ještě méně), olivový olej (asi 50 - 70ml)
Postup přípravy
Bazalku s olejem nasekáme nahrubo. Přidáme ostatní ingredience a umixujeme do hladké pasty. Pokud je potřeba přidáme olivový olej. Pro uchování barvy povrch zalijeme olejem.