Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ

Potřebné ingredience

1/3 sklenička borůvek + 1 lžíce cukru

Postup přípravy

A zavařit

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY

NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY

Potřebné ingredience

1 litr borůvek a 3 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy

Dáme na pánev a asi 10 minut vaříme. Když přejedeme po pánvi vařečkou a zůstane pěšinka, tak je hotovo. Dáme do skleniček, na 5 minut otočíme a je hotovo.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina

Bublanina

Potřebné ingredience

500 g pol. mouky, 220 g cukru, 1 pr. do peč. (nebo soda), 1 v. cukr, 3 vejce, 200 ml bílého jogurtu, 100 ml acida, 100 ml oleje (i víc) broskve, rebarbora+cukr+lžička skořice Drobenka: 6 lžic hr. mouky, 4 lžíce cukru, 1 lžička skořice, 2 lžíce másla, 1 lžíce sádla Na polití: 100 g cukru, 100 ml rumu, 100 ml smetany

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme ostatní, nalijeme na plech, poklademe broskvemi na kousky, povařenou, oslazenou rebarborou se skořicí, posypeme drobenkou. Upečeme.
Z cukru…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LÁK NA OKURKY

LÁK NA OKURKY

Potřebné ingredience

2,8 litru vody, 1,2 litru octa, 10 bobkového listu, 10 hřebíčků, 25 kuliček pepře, 25 kuliček nového koření, 16 dkg soli, 60 dkg cukru

Postup přípravy

Nálev povaříme 10 minut a zavařujeme 15 minut na 80 stupňů

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Baklava z filo těsta

Baklava z filo těsta

Potřebné ingredience

1/2 balení filo těsta (480g)+++150g másla+++200g ořechů (lískové, vlašské, pistácie...nebo směs)+++2 lžičky skořice. SIRUP: šťáva z 1 citronu+++150ml vody+++200g cukru+++4 lžíce medu Silnější slámka obalená igelit. folií.

Postup přípravy

Zmražené těsto ( Makro, Marks a Spencer, řecké prodejny...) nejlépe necháme rozmrazit v ledničce. Balení vystačí na dvě dávky menší nádoby. Výhodou tohoto typu přípravy je, že…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňový koláč s kokosem

Třešňový koláč s kokosem

Potřebné ingredience

600ml kysané smetany, 150g másla, špetka soli, 1 a půl kelímku cukru, 3 vejce, 1 a půl kelímku polohrubé mouky, 1/2 sáčku prdopeč, 500g třešní , 2 kelímky kokosu

Postup přípravy

Budete potřebovat kelímek od zakysané smetany coby odměrku. Tu kysanou smetanu budete potřebovat teda taky, a to rovnou tři :)rn150 g másla, špetku soli a 1 kelímek cukru krupice…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Potřebné ingredience

špagety, anglická slanina, česnek, strouhaný sýr, 3 vejce, sůl, muškátový oříšek

Postup přípravy

Špagety uvaříme. Slaninku nakrájíme na kostečky. Na másle ji spolu s 2 stroučky pokrájeného česneku posmažíme. Česnek vytáhneme a vyhodíme. Přidáme špagety a opečeme vše dohromady…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marsmallows

Marsmallows

Potřebné ingredience

100 ml vody Přírodní aroma podle výběru (já použila kousek vanilkového lusku) 10 g želatiny nebo je možné použít agar 170 g cukru krupice Stolní olej 2 lžíce cukru moučky a 1 lžíce kukuřičnho škrobu na obalení

Postup přípravy

V 50 ml vody necháme naboptnat želatinu, ve zbylých 50 ml rozehřejeme cukr na sirup, přidáme vanilku. Poté do směsi dáme naboptnanou želatinu a vyšleháme do tuha ručním šlehačem.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou

RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 balíček domácího, nebo kupovaného listového těsta, 100-150 g vepřové, nebo drůbeží šunky / slaniny, popř. jiné uzeniny, 1 vejce na potření, hrst vypeckovaných oliv, rybí očka-sardelka (nemusí být) popřípadě suroviny na posypání (viz-dovětek).

Postup přípravy

Postup práce:
Vychlazené listové těsto tence rozválíme, vykrájíme formičkou kolečka a vložíme na plech s pečícím papírem.
Kytičky vytvarujeme dle obrázků v příloze a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodový řez s želatinou

Jahodový řez s želatinou

Potřebné ingredience

Piškot- 4 vajíčka, 20 dkg hladké mouky, 20 dkg moučky, 1 prdopeč, 5 PL horké vody, 5 PL oleje, citonová kůra. Náplň- tvaroh, moučka, van. cukr, marmeláda rybízová, jahodová...Jahody, želatina.

Postup přípravy

Zvlášť vyšleháme sníh, potom vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu, olej a postupně mouku s prdopečem, citronovou kůru. Nakonec opatrně zamícháme sníh, pečeme na 180…

Zobrazit více...

Kategorie