Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Potřebné ingredience

Menší krůta-měla jsem krůtu 2300 g,sůl,10 dkg másla,špejle Kaštanová nádivka: 20 dkg kaštanů,5 vajec,sůl,muškátový oříšek,6 rohlíků,4 dl mléka,5 dkg slaniny,12 dkg másla

Postup přípravy

Krůtu si očistíme ,celou i ve vnitř osolíme do pekáče dáme na dno špejle(aby se nám při pečení nepřichytla prsa, dno pokapeme trochou oleje,položíme celou krůtu.Poklademe kousky…

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocný salát se šlehačkou  - báječné lehké mlsání

Ovocný salát se šlehačkou - báječné lehké mlsání

Potřebné ingredience

1 velká plechovka broskví,1 velká plechovka ananasu-dílkový,2 dobrá jablka,1 banán,citronová šťáva,šlehačka ,čokoládový posyp

Postup přípravy

Do mísy si nakrájíme banán na kolečka,jablka na kostičky-pokapeme citronem,pak přidáme broskve-bez šťávy-tu vypijeme ,vlijeme ananasový kompot-celý i se šťávou-dáme do lednice…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánoční závin

Vánoční závin

Potřebné ingredience

30 dkg hl.mouky,12 dkg Hery,150g bílého jogurtu,1 lžička pr.do pečiva,špetku soli,vejce na potření Náplň:4 velká jablka,3 lžíce kokosu,skořice,cukr,rozinky,mandlové nudličky

Postup přípravy

Vše na těsto smícháme dohromady,rozdělíme na poloviny,každou rozválíme na obdelník-kousek těsta si dáme stranou na vykrojení ozdoby. Každý vyválený plát posypeme kokosem na to…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Moravské kysané zelí...k husičce

Moravské kysané zelí...k husičce

Potřebné ingredience

Kyselé zelí (nejlepší je Bolehošťské-se značkou česká klasa-je správně kysané)1/2 kg, 1 cibule na kostičky, 15 dkg uzeného špeku na kostičky, sůl, trochu sádla, kmín-drcený, 2 větší brambory-nastrouhat jako na bramborák-jemné struhadlo, hladká mouka-2 lžíce, vodu z uvařené brambory(na kostky)

Postup přípravy

Zelí do hrnce, přilejeme vodu, aby bylo trošku ponořené, posolíme, přidáme trochu kmínu a vaříme nejlépe v papiňáku cca 1/2 hodiny, Do hrnce či vyššího pekáče dáme sádlo, špek,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
DOMÁCÍ MAJONÉZA

DOMÁCÍ MAJONÉZA

Potřebné ingredience

1 vejce, sůl, pepř, lžíce hořčice, 1/2 lžičky octu nebo citr.šťávy, jedlý olej

Postup přípravy

Celé vejce dáme do mixéru, k němu sůl, pepř, hořčice, 1/2 lžičky octa, mixér pustíme a opatrně vléváme olej...a to tak dlouho, až se hmota přestává točit a zhoustne a olej se už…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Arabský sýr labne- skvělá chuťovka třeba na Silvestra

Arabský sýr labne- skvělá chuťovka třeba na Silvestra

Potřebné ingredience

2 litry hustého živého jogurtu (třeba Choceňský), 80ml panenského olivového oleje, 4 stroužky drceného česneku, 1 citron, vymačkaná šťáva a ostrouhaná kůra, asi 2 lžíce koření tzatziky, mořská sůl, olivový olej na zalití

Postup přípravy

Jogurt, olej, česnek, šťávu i kůru smícháme, pak postupně podle chuti přidáme sůl a tzatziky. Dobře promícháme. Mísu vyložíme čistou utěrkou, vlijeme ochucený jogurt, cípy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
STRECHA Z BEBE SUSENEK

STRECHA Z BEBE SUSENEK

Potřebné ingredience

1 balicek svetlich susenek, 1balicek tmavych susenek, 15dkg cukru, 20dkg masla, 50 dkg tvarohu,rum 2 banany

Postup přípravy

Vyslehame maslo s cukrem a tvarohem na alobal naskladame susenky jako sachovnice 3 rady po 7 kusech potreme pulkou kremem a zakrijeme znovu susenkama na svetlou tmavou a opacne…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Likér MALIBU

Likér MALIBU

Potřebné ingredience

3/4 l vody,10-20 dkg cukr moučka,1 vanilkový cukr,2lžíce medu,1/2l Hanácké vodky

Postup přípravy

Vše přivedeme do varu a necháme vychladnout.Pak smícháme s vodkou a s kokosovou příchutí(trestí nebo-li esencí).Ať chutná.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
CO Z KAPREM  PO VÁNOCÍCH +++

CO Z KAPREM PO VÁNOCÍCH +++

Potřebné ingredience

LÁK: 500 ml vody ,400 ml octa,asi 100 g cibule,7o g cukru,1 dkg soli,pepř celý 10 kuliček,bobkový list 4 ks....Zbylého naporcovaného a obaleného kapra já měla 60 dkg.VHODNÉ NA SILVESTRA

Postup přípravy

Obaleného a zchladlého kapra naskládáme do skleniček.Potom si uděláme lák.necháme vychladit lák a zalejeme kapra.Necháme uležet 2-5 dní.My máme kapra odkostěného už před smažením.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
BRAMBOROVÝ SALÁT Z  BÍLÝM JOGURTEM +++

BRAMBOROVÝ SALÁT Z BÍLÝM JOGURTEM +++

Potřebné ingredience

Vařené brambory ( podle potřeby, ) vejce 4 -6 ks,( vařené ) okurky sterilované , zelenina do bramborového salátu, bílý jogurt, sůl, pepř.

Postup přípravy

Nejprve uvaříme brambory ve slupce. Dáme vařit 4 -6 vajíček. Potom pokrájíme salám, okurky na malé kousky.Oloupeme vařené brambory,přes lis na brambory uděláme delší nudličky…

Zobrazit více...

Kategorie