Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezlepková dieta

Přidat recept
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové tmavé bagetky se semínky

Bezlepkové tmavé bagetky se semínky

Potřebné ingredience

300g kvásku (rozkvasit se 150g schär mix b a 150g vody) ,130g schär mix dunkel, 56g pohankové mouky, 56g teffové mouky ,125 ml vody, 100g bílého jogurtu, Namočená lněná semínka, 3 lžíce oleje, 2 lžičky soli

Postup přípravy

Večer namočit cca 2 lžíce drcených lněných semínek v horké vodě a s trochou soli.
300g kvásku (rozkvasit se 150g schär mix b a 150g vody-rozkvasit 4-12 hodin dle síly kvásku).…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
POHANKOVO JÁHLOVÝ CHLÉB S CIBULKOU

POHANKOVO JÁHLOVÝ CHLÉB S CIBULKOU

Potřebné ingredience

1 vejce, 2 zarovnané ČL soli, 1 PL třtinového cukru, 140g jáhlové mouky, 140g celozrnné pohankové mouky, lžíce sádla, 1 balíček sušeného droždí, lžička drceného kmínu, popř. hrst slunečnicových semínek, 1 cibule, 1 menší cuketa, 1 syrový brambor a voda dle potřeby.

Postup přípravy

Pro začátek uvedu, že peču pro dceru, která má poměrně dost potravinových alergií a intolerancí.
Mj. nesmí mléko, lepek, sóju, kukuřici, ořechy, čokoládu a většinu ovoce.…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
HRUŠKOVÉ MUFFINY

HRUŠKOVÉ MUFFINY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 3 vejce, 75g třtinového cukru, 2 PL oleje, 2 najemno nastrouhané zralé hrušky včetně šťávy z nich (mělo by jí být cca 100ml, můžete popř dolít vlažnou vodou), 210g mouky (půl na půl jáhlová a celozrnná pohanková), 2 zarovnané ČL kypřícího prášku. DROBENKA: lžíce tuku (dávám stellu nebo omegu), vrchovatá lžíce cukru a mouky.

Postup přípravy

Peču pro dceru, která má poměrně dost potravinových alergií a intolerancí.
Mj. nesmí mléko, lepek, sóju, kukuřici, ořechy, čokoládu a většinu ovoce. Recepty, co budu vkládat…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
DÝŇOVÉ MUFFINY

DÝŇOVÉ MUFFINY

Potřebné ingredience

TĚSTO: 3 vejce, 75g třtinového cukru, 3 PL oleje, cca 200g jemně strouhané dýně, 5 PL horké vody, 210g mouky (půl na půl jáhlová a celozrnná pohanková), 2 zarovnané ČL kypřícího prášku. DROBENKA: lžíce tuku (dávám stellu nebo omegu), vrchovatá lžíce cukru a mouky.

Postup přípravy

Těsto: Žloutky, cukr vyšlehat do pěny, postupně přidat olej a horkou vodu. Šlehat do husté pěny. Pak jemně vmíchat strouhanou dýni, mouku a kypřící prášek. Vyšlehat sníh z bílků a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Výborná bezlepková pizza

Výborná bezlepková pizza

Potřebné ingredience

250 g bezlepkové mouky (použila jsem Promix), 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, 1 čajová lžička soli, 3 lžíce oleje, 10 lžic teplé vody, 4 lžíce mléka

Postup přípravy

Vše smícháme a smísíme. Těsto je krásně jemné. Roztáhneme ho na plech na pečící papír. Navrch jsem dávala bzl šunku, nastrouhaný sýr a kečup. Sýr se může dát až později, aby se…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový toustový chleba

Bezlepkový toustový chleba

Potřebné ingredience

Na velkou formu : 400ml mléka a do ní rozpustit 2 lžíce psyllia, nenamacet předem... Dále 2 vejce, 60g rozpusteneho masla, 20g cukru, 10g soli, 260 schär mix b, 180g červené Doves farm, 60g pohankové mouky, susene droždí 5g

Postup přípravy

Nechat program těsto, ja mám program na 1,5 hodiny... Po vykynuti popreskladat podle videa: https://www.youtube.com/watch?v=CmQ2hbK7Nl4&app=desktop
Zapnout troubu a poskladane…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Kváskový bezlepkový chleba s pohankou a teffem

Kváskový bezlepkový chleba s pohankou a teffem

Potřebné ingredience

Na rozkvašení: Bezlepkový kvásek 170 g Schar mix B 170 ml vody Na chléb: 70g pohankové mouky 50 g teffové mouky tmavé 100 g Schar mix dunkel (lze nahradit Doves farm chlebová směs tmavá) 140 g červená Doves farm (směs bílá bez lepku), 200 ml vody, 100 ml vody +1/2 lžíce psyllia 2 lžíce sádla 1 lžíce oleje 1/2 lžičky xantan nebo guarové gumy 1,5 lžičky soli 1 lžička cukru 1 lžička chlebového koření nebo drceného kmínu,dle chuti

Postup přípravy

Ráno vyndáme kvásek z lednice - 2 vrchovaté lžíce, přidáme 170 g mouky a 170 ml vody, necháme kvasit 3-4 hodinky. Do 100 ml vody přidáme půl lžíce psyllia.
Po vykynutí…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové kváskové rohlíky

Bezlepkové kváskové rohlíky

Potřebné ingredience

bezlepkový kvásek, na rozkvašení večer- 2 lžíce mix b a voda 3-5 lžic rozkvašení ráno- 200ml vody, 110g mix b, 40 g pohankové mouky na zpracování těsta v pekárně- 70g mix b,70g M&S mouka, 40g tapioková škrobová mouka, 40g čiroková hladká mouka,2 lžíce sádla, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička xantanu

Postup přípravy

postupovala jsem obdobně jako u chleba...večer vyndat kvásek, přidala jsem 2 lžíce mix b a 4,5 lžíce vody,přibližně....ráno jsem odebrala 2 lžíce kvásku (84g),přidala 110 g mix b…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové perníčky  (ihned měkké, i po týdnu měkké...a dál uvidíme )

Bezlepkové perníčky (ihned měkké, i po týdnu měkké..…

Potřebné ingredience

Recept jsem převzala ze serveru "bezlepek" - http://www.bezlepek.cz/2014/12/jak-na-bezlepkove-medovnicky Opravdu byly hned po upečení měkké, jsou i teď po týdnu a věřím, že jim to vydrží ;) - Těsto: - 250-300 g bezlepkové mouky (Promix UNI, Mix B, Mantler) - použila jsem Promix UNI, - 150 g moučkového cukru, - 50 g rozpuštěného másla nebo Hery, - 2 ks vejce, - 2 polévkové lžíce medu, - 1 kávová lžička sody bikarbony, - 1/2 kávové lžičky mleté skořice, - 1/4 kávové lžičky mletého hřebíčku. Já nahradila skořici a ml. hřebíček 1 lžičkou perníkového koření.

Postup přípravy

Postup práce: Připravíme a navážíme si potřebné suroviny. Rozpustíme máslo nebo Heru. Mouku s cukrem prosejeme, přidáme jedlou sodu, mletou skořici a mletý hřebíček (dá se koupit…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
BEZLEPKOVÉ MANDLOVÉ SUŠENKY

BEZLEPKOVÉ MANDLOVÉ SUŠENKY

Potřebné ingredience

170 g oloupaných mandlí (ideálně 160 g normálních, 10 g hořkých) 140 g moučkového cukru 1 bílek špetka soli 1 lžička nastrouhané citronové kůry 1 lžička vanilkové esence krupicový cukr na obalení celé mandle na ozdobu

Postup přípravy

Mandlové sušenky
Mandlové sušenky z Kuchařky z ostrova Sardinie
Dvanáctihodinové vysychání není omyl, ale absolutní nezbytnost, aby sušenky byly nádherně popraskané. Křupavé…

Zobrazit více...

Kategorie