Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

BEZLEPKOVÉ MANDLOVÉ SUŠENKY

0.0
BEZLEPKOVÉ MANDLOVÉ SUŠENKY

Potřebné ingredience

170 g oloupaných mandlí (ideálně 160 g normálních, 10 g hořkých) 140 g moučkového cukru 1 bílek špetka soli 1 lžička nastrouhané citronové kůry 1 lžička vanilkové esence krupicový cukr na obalení celé mandle na ozdobu

Postup přípravy

Mandlové sušenky
Mandlové sušenky z Kuchařky z ostrova Sardinie
Dvanáctihodinové vysychání není omyl, ale absolutní nezbytnost, aby sušenky byly nádherně popraskané. Křupavé jsou ale jen svrchu, uvnitř očekávejte vláčnou slast.

Postup:
1. Mandle nasypte spolu s polovinou cukru do elektrického mlýnku a namelte je do hladké moučky. Bílek našlehejte se špetkou soli do polotuha. Pak k němu přisypte zbylý cukr a šlehejte do lesklé, středně pevné hmoty. Přimíchejte do ní citronovou kůru a vanilkovou esenci a nakonec i mleté mandle s cukrem.
2. Do větší misky si nalijte ledovou vodu, namáčejte si v ní ruce a z hmoty odebírejte a tvořte koule velikosti vlašského ořechu. Každou vždy obalte v krupicovém cukru a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
3. Nakonec doprostřed každé sušenky zapíchněte mandli – sušenky se tím malinko zploští. Nechte 12 hodin vyschnout při pokojové teplotě.
4. Teprve potom pečte asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

RadoušP 17. 11. 2019, 13:44
Jsou naprosto uzasne...dekuji za recept...zadna mouka ani pridany tuk, jednoducha priprava...z teto davky mam jeden plech. Zkusila jsem je i z vlasaku a pistacii a taky moc dobre.
enestejša 21. 12. 2014, 12:48
Jdu je vyzkoušet, pak napíšu.
enestejša 26. 12. 2014, 11:56
@enestejša Vynikající. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie