Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané knedlíky kynuté v domácí pekárně

Nadýchané knedlíky kynuté v domácí pekárně

Potřebné ingredience

knedlíky: 300g pol. mouky, 200g hrubé mouky, 300ml mléka, 1 vejce, malá lžíčka soli a cukru, sáček suš. droždí

Postup přípravy

zadělávám v domácí pekárně (program kynutí), vařím v osolené vodě z obou stran po 10 min, po vyndání propíchám vidličkou

já udělala 2 knedlíky, ale byly hodně velké, příště…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedinský guláš z vepřového bůčku s domácím knedlíkem

Segedinský guláš z vepřového bůčku s domácím knedlíkem

Potřebné ingredience

0,5kg vepřového libového bůčku, sklenka 0,7l sterilovaného zelí (červené nebo bílé), cibule, olej, bobkový list, nové koření, kmín, červená paprika, hl. mouka + voda na jíšku, sůl knedlíky: 300g pol. mouky, 200g hrubé mouky, 300ml mléka, 1 vejce, malá lžíčka soli a cukru, sáček suš. droždí zadělávám v domácí pekárně, vařím z obou stran po 10 min, po vyndání propíchám vidličkou

Postup přípravy

Osmahnu cibuli na kostičky na oleji do růžova, přidám na kostičky nakrájený bůček, přidám všechno koření přiměřeně , osolím a zaleju vodu, dusím 45min. Mezitím si udělám jíšku z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s banánem, salkem a tvarohem navrch

Řezy s banánem, salkem a tvarohem navrch

Potřebné ingredience

Těsto: 20dkg cukru, 3 žloutky, 2dcl oleje, 1dcl vody, 18dkg hl. mouky, prášek do pečiva sníh z 3 bílků 6banánů uvařené salko+2tvarohy ve vaničce

Postup přípravy

Klasicky utřeme žloutky s cukrem a přidáme další přísady, nakonec sníh z bílků, dáme péct ve vymazaném a vysypaném plechu, pečení trvá chvilinku

nakrájíme banány na kolečka…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka s bramborem a vejcem

Koprová omáčka s bramborem a vejcem

Potřebné ingredience

Mléko 1l, 0,5l vody, metana 12%, hl. mouka, kopr, ocet, sůl, cukr, máslo

Postup přípravy

Mléko s vodou dáme vařit, připravíme si z hladké mouky a vody jíšku, až začne mléko s vodou v hrnci vařit přidáme jíšku a vaříme 20min, mícháme , ať se nepřipálí. Vaříme na mírném…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Potřebné ingredience

těsto zadělávané v domácí pekárně na 2 plechy:600g hladké mouky, hrnek mléka, 5 lžic krystalu, půl lžičky soli, 1dcl oleje, 2 vejce, kostka kvasnic drobenka: polohrubá mouka, máslo, cukr krupice Rybíz (jakékoliv ovoce)

Postup přípravy

Zaděláme si těsto v pekárně na programi kynutí, uděláme si drobenku, plech vymažeme máslem a dáme na něj těsto, pěkně se s ním pracuje, může být úplně tenoučké, prsty dáme až do…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Hlávkový salát s tradiční zálivkou se špekem

Hlávkový salát s tradiční zálivkou se špekem

Potřebné ingredience

Salát hlávkový nebo ledový, špek, cukr, ocet, sůl, voda

Postup přípravy

Salát omyjeme, dáme do mísy (můžeme natrhat na kousky). Do kastrolu dáme na kousíčky nakrájený špek (asi hrst), opražíme. Poté přidáme cukr, ocet, sůl a zalijeme asi půl litrem…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Smetanová omáčka se zeleninou

Smetanová omáčka se zeleninou

Potřebné ingredience

Litr plnotučného mléka, smetana 12%, hl. mouka, steril. zelenina či mražená (hrášek + mrkev), sůl, máslo

Postup přípravy

na másle uděláme světlou jíšku z hladké mouky, zalijeme půl litrem mléka (postupně mícháme), osolíme, dolijeme zbytek mléka a pravidelně mícháme, vaříme na mírném ohni 20 min.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na minutku

Vepřová játra na minutku

Potřebné ingredience

Vepřová játra, olej

Postup přípravy

Játra nakrájíme na plátky, na bocích nakrojíme (aby se nám při smažení nezkroutily), naklepeme, dáme na rozpálenou pánvičku s plejem a opékáme z obou stran 3 min (dáme do trouby…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Prošívaná deka z celozrnné mouky

Prošívaná deka z celozrnné mouky

Potřebné ingredience

hrnek celozrnné mouky, hrnek hladké mouky, půl hrnku oleje a vody, 3 vejce, hrnek cukru,kypřící prášek, 3 lžíce kakaa navrch:3 tvarohy po 250g kostka, půl hrnku cukru, kůra nastrouhaná z 1 citronu, asi hrnek mléka

Postup přípravy

Cukr a vejce vyšleháme, přidáme mouku (obojí po troškách s kypřícím práškem), postupně přiléváme vodu a olej, nakonec přidáme kakao.
Navrch vyšleháme tvaroh s mlékem (aby to…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hříbková polévka s pohankou a dýní

Hříbková polévka s pohankou a dýní

Potřebné ingredience

Hříbky (hrst sušených, zamrazených), 3 brambory, 1 mrkev, hrst pohanky, nastrouhaná miska dýně, sušená bazalka, pažitka, petržel, hladká mouka, kysaná smetana, sůl, majoránka, máslo.

Postup přípravy

Na másle osmažíme hříbky, brambory na kostičky, mrkev na kostičky, nastrouhanou dýni, zalijeme vodou a necháme 10 min vařit. mezitím si připravíme v hrnku asi 2 lžíce hl. mouky s…

Zobrazit více...

Kategorie