Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
DORT PRO MÉHO SYNA

DORT PRO MÉHO SYNA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: čokoládovo - kakaový
KRÉM: smetanovo - mascarponový
NÁPLŇ: jahodové želatinové pyré
KRÉM na obmazání dortu: tvarohovo - máslový
ČOKOLÁDOVÁ poleva: na polití…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MECHOVÝ DORT ZELENÝ

MECHOVÝ DORT ZELENÝ

Potřebné ingredience

těsto: 450 g mraženého špenátového protlaku, 1 citron, 3 vejce, 250 g cukru krupice, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva krém: 3 kelímky mascarpone, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, 3-4 lžíce (podle chuti) moučkového cukru na ozdobu: maliny, borůvky

Postup přípravy

Postup
Špenát necháme rozmrznout a vyklopíme ho do sítka vyloženého plátnem. Vymačkáme z něho většinu vody a přemístíme ho do misky. Pak špenát promícháme se šťávou a kůrou z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VĚNEČKY NEJ, JINÉ NEDĚLAT :)

VĚNEČKY NEJ, JINÉ NEDĚLAT :)

Potřebné ingredience

Žloutkový krém 250 ml mléka 1 sáček pudinku 60 g cukru krupice 2 žloutky 50 g másla Odpalované těsto 120 ml vody špetka soli 60 g másla 100 g hladké mouky 3 vejce

Postup přípravy

Žloutkový krém
250 ml mléka
1 sáček pudinku
60 g cukru krupice
2 žloutky
50 g másla
Postup
Pudink se žloutky rozmícháme v mléce v dostatečně velkém hrnci.…

Zobrazit více...
DORTY
ARIEL pro ANDĚLKU

ARIEL pro ANDĚLKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: kakaový
KRÉM na naplnění: smetanový s mascarpone
SIRUP na prokapání korpusu: voda, cukr, citronová šťáva + pár kapek jahodové esence
JAHODOVÉ PYRÉ: mražené…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bochník mlynáře Máchala z remosky

Bochník mlynáře Máchala z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli

Postup přípravy

Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsních filetů, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, špetka sladké červené papriky, černý pepř, sůl, 200-250 ml kokosového mléka, kousek másla na osmahnutí cibule a vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, (něco na zahuštění - škrob, instantní jíška...)

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na měsíčky a česnek na plátky.

Cibuli osmahnout na másle a nasypat na dno hrnce.

Na cibuli rozložit maso, osolit a okořenit.
Nakonec zasypat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky

Řezy s čokoládovým pudinkem z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 150 g polohrubé mouky, 100 g cukru, ½ kypřícího prášku, 1 velké nebo dvě malá vejce, 120 g mléka, 40 g oleje; * KRÉM: 350 ml mléka, 1 čokoládový nebo kakaový pudink, 4-5 lžic cukru, 50 g másla, 1 lžíce holandského kakaa, 150 g měkkého tvarohu; NA DOZDOBENÍ: 50 g strouhané čokolády

Postup přípravy

Skvělý moučník podle paní Ivany. (spero) - https://www.mimibazar.cz/recept/157976/rezy-s-cokoladovym-pudinkem
Rozpis je upraven pro rozvírací formu o průměru 26 cm, pečeno ve…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronový koláč z remosky

Citronový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 110 g moučkového cukru, 110 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 2 vejce, 5 lžic horké vody; * KRÉM: šťáva z 1 citronu, tolik vody, aby to i s citronovou šťávou dalo 400 ml, 4 lžíce cukru, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový pudink; * NA OZDOBU: šlehačka, zakysaná smetana, strouhaná čokoláda....

Postup přípravy

Pečeno ve formě o průměru 26 cm, ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Oddělit bílky a žloutky.

Z bílků vyšlehat pevný sníh.

Vyšlehat žloutky + cukr +…

Zobrazit více...
DORTY
SPIDERMAN PRO DOMINIKA

SPIDERMAN PRO DOMINIKA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

OBA KORPUSY: kakaové
SIRUP na korpusy: višňová šťáva s přidáním pár kapek višňové esence
KRÉM na naplnění dortů: smetanovo - mascarponový
VIŠŇOVÉ PYRÉ: na proložení do…

Zobrazit více...
DORTY
N A R O Z E N I N O V Ý

N A R O Z E N I N O V Ý

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS - vanilkový s ochucovací vanilkovou pastou
SIRUP na korpusy - citronový + pár kapek jahodové esence
KRÉM DO DORTU - mascarponovo - smetanový proložený JAHODOVÝM PYRÉ…

Zobrazit více...

Kategorie