Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohovo-smetanový koláč

Tvarohovo-smetanový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 100g hladké mouky, 70g celozrnné špaldové mouky, 1/2 lžičky PP, 50g cukru, 1 vejce, 50g másla. Náplň: 250g tvarohu, 50g cukru, 2 vejce, 30g škrobu, 250g šlehačky, ev. citrónová šťáva a kůra . Mandlové kousky nebo plátky

Postup přípravy

Ingredience na těsto zpracujeme na drobenku a namačkáme do vymazané koláčové formy. Na náplň promícháme tvaroh, cukr, vejce a škrob, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu. Nalijeme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Cuketové noky s mascarpone

Cuketové noky s mascarpone

Potřebné ingredience

Noky: cuketa, 2 vejce, mléko, voda, sůl, mouka hladká a celozrnná. Omáčka: 250g mascarpone, česnek, sůl, pepř, chilli, hrst malých rajčat, petrželka

Postup přípravy

Cuketu, 1 vejce a trochu vody rozmixujeme na pyré. Poté přidáme ostatní ingredience a vytvoříme těsto, které půjde protlačovat hakuškovačem. Uvaříme v osolené vodě. Mezitím…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Grilované pečivo

Grilované pečivo

Potřebné ingredience

150g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 150g hladké mouky, 100g hladké špaldy, 40g sádla, 10g soli, 1 lžička sladěnky, 270g vody, 16g droždí

Postup přípravy

Zaděláme kynuté těsto, necháme vykynout asi 1 hodinu. Rozdělíme na kousky, uválíme do kulata a necháme chvíli odpočívat. Poté uválíme valeček, mírně zploštíme a grilujeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy

Míša řezy

Potřebné ingredience

6 vajec, 70g cukru, 50g oleje,90g polohrubé mouky, 20g kakaa, 1 lžička PP. Krém: 120g másla, 150g cukru, 2 kostky tvarohu, 1 tvaroh ve vaničce, 1 zakysaná smetana, 100g uvařeného vychladlého pudinku. Poleva: 200g čokolády, 200g šlehačky (měkká poleva) nebo čokoláda + kakaové máslo (tvrdá poleva)

Postup přípravy

Vyšlaháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, poté mouku, kakao, a PP. Nakonec sníh z bílků. Upečeme na 180°C a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do nedýchané pěny…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
PERNÍČKY OD NAŠÍ LUCKY

PERNÍČKY OD NAŠÍ LUCKY

Potřebné ingredience

65 dkg hladké mouky, 25 dkg cukru moučky, 25 dkg ztuženého tuku, 1/4 lžíce perníkové koření, 3/4 lžíce skořice, 1,5 dkg jedlé sody, zakápnout kapkou octa, 4 celá vejce, 13 dkg medu

Postup přípravy

smíchat všechny přísady a udělat těsto, nechat chvilku v chladu, potřít vajíčkem. Bílá poleva: 2 bílky, 26 dkg cukr moučka 3x prosít, 1 lžíce citronové šťávy, v misce třít až se…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí-krůtí nebo králičí filety

Kuřecí-krůtí nebo králičí filety

Potřebné ingredience

Drůbeží filety mouka solamyl česnek koření podle chuti vejce olej na smažení

Postup přípravy

Smícháme mouku ,solamyl,česnek (používám i sušený)a koření kdo má jaké rád. Dávám kari nebo grilovací na králičí tymián.Filety lehce naklepeme , osolíme a obalíme v připravené…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s ořechy

Jablkový koláč s ořechy

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 30 g sádla, 2 žloutky, 2 PL smetany, 1 PL rumu. Náplň: 500 g nakrájených jablek, hrst rozinek, 100 g nastrouhaných ořechů, cukr dle chuti, skořice. Dále: 1 žloutek s kapkou mléka.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Polovinu těsta rozválíme na menší plech, posypeme plátky jablek, pocukrujeme, přidáme rozinky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Chlebíček s čokoládou a ořechy

Chlebíček s čokoládou a ořechy

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 100 g cukru krupice, 50 ml oleje, 150 ml mléka, 240 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 50 g strouhaných ořechů, 40 g strouhané čokolády. Dále: 60 g hořké čokolády, 1 lžička kokosového oleje, trochu sekaných ořechů.

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáváme olej, mléko a mouku s práškem. Vmícháme ořechy a čokoládu. Těsto nalijeme do připravené formy na biskupský chlebíček (dávám na vymazané…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tmavá treska se sýrovou omáčkou

Tmavá treska se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

filé z tmavé tresky, cibule, mrkev, hrášek, parmazán (nebo sýr parmazánového typu - Grana Padano, Grand Moravia...), sladká smetana, citrónová šťáva, kousek másla

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- cibuli nakrájet na půlkolečka
- mrkev pokrájet na kostky
- parmazán nastrouhat na jemno
- tresku lehce osolit a zakápnout citrónoou šťávou

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Povidlový koláč z remosky

Povidlový koláč z remosky

Potřebné ingredience

*TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 10 g droždí, 40 g rozpuštěného másla, 110 ml mléka, 1 žloutek, špetička soli; * NÁPLŇ: 200-250 g tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, vanilkový extrakt nebo pasta, 1 žloutek, (trocha rumu); povidla (kupovaná dochucuji skořicí a kardamonem); * DROBENKA: 15 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; mandlové plátky na posypání

Postup přípravy

Inspirace od paní Martiny H. (Žirafka1) ID 202660


Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Ze všech surovin na…

Zobrazit více...

Kategorie