Tvarohovo-smetanový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 100g hladké mouky, 70g celozrnné špaldové mouky, 1/2 lžičky PP, 50g cukru, 1 vejce, 50g másla. Náplň: 250g tvarohu, 50g cukru, 2 vejce, 30g škrobu, 250g šlehačky, ev. citrónová šťáva a kůra . Mandlové kousky nebo plátky
Postup přípravy
Ingredience na těsto zpracujeme na drobenku a namačkáme do vymazané koláčové formy. Na náplň promícháme tvaroh, cukr, vejce a škrob, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu. Nalijeme…
Cuketové noky s mascarpone
Potřebné ingredience
Noky: cuketa, 2 vejce, mléko, voda, sůl, mouka hladká a celozrnná. Omáčka: 250g mascarpone, česnek, sůl, pepř, chilli, hrst malých rajčat, petrželka
Postup přípravy
Cuketu, 1 vejce a trochu vody rozmixujeme na pyré. Poté přidáme ostatní ingredience a vytvoříme těsto, které půjde protlačovat hakuškovačem. Uvaříme v osolené vodě. Mezitím…
Grilované pečivo
Potřebné ingredience
150g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 150g hladké mouky, 100g hladké špaldy, 40g sádla, 10g soli, 1 lžička sladěnky, 270g vody, 16g droždí
Postup přípravy
Zaděláme kynuté těsto, necháme vykynout asi 1 hodinu. Rozdělíme na kousky, uválíme do kulata a necháme chvíli odpočívat. Poté uválíme valeček, mírně zploštíme a grilujeme na…
Míša řezy
Potřebné ingredience
6 vajec, 70g cukru, 50g oleje,90g polohrubé mouky, 20g kakaa, 1 lžička PP. Krém: 120g másla, 150g cukru, 2 kostky tvarohu, 1 tvaroh ve vaničce, 1 zakysaná smetana, 100g uvařeného vychladlého pudinku. Poleva: 200g čokolády, 200g šlehačky (měkká poleva) nebo čokoláda + kakaové máslo (tvrdá poleva)
Postup přípravy
Vyšlaháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej, poté mouku, kakao, a PP. Nakonec sníh z bílků. Upečeme na 180°C a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do nedýchané pěny…
PERNÍČKY OD NAŠÍ LUCKY
Potřebné ingredience
65 dkg hladké mouky, 25 dkg cukru moučky, 25 dkg ztuženého tuku, 1/4 lžíce perníkové koření, 3/4 lžíce skořice, 1,5 dkg jedlé sody, zakápnout kapkou octa, 4 celá vejce, 13 dkg medu
Postup přípravy
smíchat všechny přísady a udělat těsto, nechat chvilku v chladu, potřít vajíčkem. Bílá poleva: 2 bílky, 26 dkg cukr moučka 3x prosít, 1 lžíce citronové šťávy, v misce třít až se…
Kuřecí-krůtí nebo králičí filety
Potřebné ingredience
Drůbeží filety mouka solamyl česnek koření podle chuti vejce olej na smažení
Postup přípravy
Smícháme mouku ,solamyl,česnek (používám i sušený)a koření kdo má jaké rád. Dávám kari nebo grilovací na králičí tymián.Filety lehce naklepeme , osolíme a obalíme v připravené…
Jablkový koláč s ořechy
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 60 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 30 g sádla, 2 žloutky, 2 PL smetany, 1 PL rumu. Náplň: 500 g nakrájených jablek, hrst rozinek, 100 g nastrouhaných ořechů, cukr dle chuti, skořice. Dále: 1 žloutek s kapkou mléka.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v chladu. Polovinu těsta rozválíme na menší plech, posypeme plátky jablek, pocukrujeme, přidáme rozinky,…
Chlebíček s čokoládou a ořechy
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 100 g cukru krupice, 50 ml oleje, 150 ml mléka, 240 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 50 g strouhaných ořechů, 40 g strouhané čokolády. Dále: 60 g hořké čokolády, 1 lžička kokosového oleje, trochu sekaných ořechů.
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáváme olej, mléko a mouku s práškem. Vmícháme ořechy a čokoládu. Těsto nalijeme do připravené formy na biskupský chlebíček (dávám na vymazané…
Tmavá treska se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
filé z tmavé tresky, cibule, mrkev, hrášek, parmazán (nebo sýr parmazánového typu - Grana Padano, Grand Moravia...), sladká smetana, citrónová šťáva, kousek másla
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- cibuli nakrájet na půlkolečka
- mrkev pokrájet na kostky
- parmazán nastrouhat na jemno
- tresku lehce osolit a zakápnout citrónoou šťávou
Povidlový koláč z remosky
Potřebné ingredience
*TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 10 g droždí, 40 g rozpuštěného másla, 110 ml mléka, 1 žloutek, špetička soli; * NÁPLŇ: 200-250 g tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, vanilkový extrakt nebo pasta, 1 žloutek, (trocha rumu); povidla (kupovaná dochucuji skořicí a kardamonem); * DROBENKA: 15 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; mandlové plátky na posypání
Postup přípravy
Inspirace od paní Martiny H. (Žirafka1) ID 202660
Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Ze všech surovin na…