Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Jemný špenát

Jemný špenát

Potřebné ingredience

mražený špenát, 1 vejce, 1 středně velkou cibuli, česnek, 1 kelímek smetany, ca hrnek mléka, sůl, pepř, polohrubou mouku, ocet, olej

Postup přípravy

Rozmražený špenát povařit s vodou z romražení, přidat vejce, posmaženou cibulku i s trochou oleje, česnek podle sebe - já dávám 2 stroužky, kelímek smetany a krátce povařit.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Košíčky s krémem a ovocem

Košíčky s krémem a ovocem

Potřebné ingredience

100 g změklého másla, 120 g krupicového cukru - nejlépe hnědého, 100 g lískových oříšků - jemně umletých, tuk na vymazání formiček, 250 g mascarpone, žervé nebo jemného tvarohu, 2-3 lžíce mléka, citronovou šťávu, 3 lžíce práškového cukru a 250 g drobného ovoce (borůvky, maliny..) nejlépe je ovoce čerstvé, já použila zmražené - dejte nejlépe přes noc do chladničky pomalu rozmrazit a pak na pár hodinek okapat... recept jsem získala z časopisu Apetit, kde je s borůvkama - ty už ale v mražáku nebyly :O(

Postup přípravy

1. troubu si předehřejte na 180 (horkovzdušnou na 160). Dvanáct formiček o průměru cca 6 cm lehce vymastěte ( u nepřilnavých nebo silikonových formiček to není potřeba). Když…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pažitkové bábovičky s vejci na tvrdo

Pažitkové bábovičky s vejci na tvrdo

Potřebné ingredience

2 lžíce mleté želatiny, 200 ml vody, svazek pažitky, 250 g pomazánkového másla, 250 g měkkého tvarohu, sůl, mletý bílý pepř, 4-5 menších vajíček uvařených natvrdo

Postup přípravy

Jednoduchý receptík, řekla bych i zdravý, teď po velikonocích se hodí :o))

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Olivové muffiny

Olivové muffiny

Potřebné ingredience

Receptík je ze slovenského MMB od paní Marcelky Krištofíkové (EmKa) ID 633 ... odkaz http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2510&user=633 Aktivní odkaz s receptem v komentářích

Postup přípravy

V podstatě jsem se držela postupu paní Marcelky, jen jsem přidala česnekovou sůl a italské bylinky firmy Kotány, olivy byly s papričkama. Chuťově velmi zajímavé :o) Zakysanka -…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční nádivka - jako od babičky!

Velikonoční nádivka - jako od babičky!

Potřebné ingredience

300g vařeného uzeného masa, 200 ml mléka, 2 rohlíky (klidně starší) - nebo strouhanku cca 100g, 2 vejce, 50 g másla, mladé kopřivy, nové koření, sůl, pepř

Postup přípravy

Velmi jednoduchý :o) - viz. obrázkový postup

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vaječná tlačenka - jednoduchoučká :o)

Vaječná tlačenka - jednoduchoučká :o)

Potřebné ingredience

Recept je ze zadní strany Želatiny na vaječnou tlačenku od firmy Labeta - viz. foto níže.. a je mooc chutný.. Želatinu na vaječnou tlačenku, 6 vajec - můžete dát i méně i více - já dala 4 vejce, cibule - nedávám, 200g měkkého salámu, sterilizovaný zeleninový salát - použila jsem 330 g zeleninovou směs od Hamé, 250 g majonézy, kostka masoxu.

Postup přípravy

Uvařená vejce, cibuli a salám nakrájíme na kostičky, přidáme zcezený zeleninový salát, majonézu a promícháme.
Zcezený nálev salát si nalejeme do odměrky a co nám chybí do 3…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Nepečené cukroví ve velikonočním kabátku

Nepečené cukroví ve velikonočním kabátku

Potřebné ingredience

Burizonové kousky:3 balíčky mléčných karamel, 125 g másla nebo tuku, 1 sáček burisonů ................................Nepečené v košíčkách: receptík je podle paní Lenky Ptáčkové, která ho již smazala, což je škoda, protože je suprovní :o)) 1 salko, 2 čokolády na vaření, hrst neochucených lupínků - cornflaks ............Rafaelo (na obrázku s lentilkou): podle receptu paní Jaroslavy V. (AnnaW) ID 30500- odkaz v komentářích..........Tofiffé ( na obrázku polévané tmavou a bílou čokoládou): podle receptu paní ROMANY B. (KOFI) ID 9793 - odkaz v komentářích

Postup přípravy

Postup přípravy burizonových kousků:
Do hrnku dáme mléčné karamely a máslo, postavíme do horké vodní lázně a zahříváme a mícháme až se obojí rozpustí. Odstavíme z ohně a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mazanec - výborný :o))

Mazanec - výborný :o))

Potřebné ingredience

40 dkg polohrubé mouky, 8 dkg cukru, 10 dkg rozpuštěného másla, kvásek - (z 1/8 l vlažného mléka, 3 dkg droždí, cca lžíce cukru), 5 dkg oloupaných mandlí, 8 dkg rozinek, 1 dl mléka, 3 žloutky, citrónová kůra, špetka soli

Postup přípravy

Z droždí, cukru a mléka připravíme kvásek, který necháme v teple vykynout.
Smísíme mouku, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a citrónovou kůru. Přidáme kvásek a zpracujeme v těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný závin

Jablečný závin

Potřebné ingredience

balíček listového těsto, 4 středně velká jablka, hrst rozinek namočených na cca 20 minut v rumu (nemusí být), mletá skořice, třtinový přírodní cukr, lupínky mandlí

Postup přípravy

Jablka oloupat a nakrájet na kostičky (závin je pak více šťavnatý). Listové těsto vyválet do obdelníčku (1 balíček vyjde na dva záviny, či-li dva obdelníčky). Střední pruh posypat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kompotová buchta

Kompotová buchta

Potřebné ingredience

38 dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukru moučka, 4 vejce, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 1 lžíce kakaa, ne plná lžíce skořice, 15 dkg rozpuštěného másla (může být klidně i olej), 1 sklenice jakéhokoliv ovocného kompotu i se šťávou. Můžeme přidat 10 dkg ořechů.

Postup přípravy

Vše smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný hlubší plech nebo pekáč - já dělám v pekáči, buchta je pak trošku vyšší. A pečeme. Po vychladnutí můžeme potřít čok. polevou …

Zobrazit více...

Kategorie