Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

Na 4 ptáčky potřebujeme 4 plátky kotlety,cca 10 dkg anglické slaniny,5 dkg šunkového salámu nebo šunky,plnotučná hořčice,sůl,pepř,smetana,hladká mouka,1 cibule,trochu oleje,asi 1l vody,4 vajíčka,máslo

Postup přípravy

Usmažíme si na másle vajíčka a necháme vychladnout.Naklepeme plátky masa,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí,dáme na to plátek šunky,anglickou slaninu a usmažená vajíčka(někdo dává…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Putimský vepřový plátek

Putimský vepřový plátek

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovice nebo kotlety,10 dkg tenkých párků,10 dkg steril.okurek,sůl,pepř,olej,1 cibule,1 masox ,hladká mouka

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme ,osolíme a opepříme , opečeme na horkém oleji z obou stran-maso vyjmememe ,přidáme nakrájenou cibuli-osmahneme,přidáme a asi 1 lžíci hl.mouky-orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dobrá pečená sekaná-vareni.cz děkuji

Dobrá pečená sekaná-vareni.cz děkuji

Potřebné ingredience

mletý černý, pepř,petrželka,30 g,slaniny1 ks cibule,sůl,500 g,vepřové masa,100 g strouhanky50 g tuk,1 stroužek česneku,mletý zázvor,1 ks vejce

Postup přípravy

Opláchnuté libové maso nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Na rozehřátém tuku zpěníme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Lehký segedínský guláš

Lehký segedínský guláš

Potřebné ingredience

500 g kysaného zelí, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 400 g vepřového (plecko), lžička drceného kmínu, lžička pálivé papriky, lžička sladké papriky, 1 zakysaná smetana, lžíce hladké mouky, sůl, pepř, sádlo nebo olej

Postup přípravy

Osmahnout cibuli, pak přidat osolené a opepřené maso - nechat ho zatáhnout. Potom zasypat paprikou, promíchat a zalít vařící vodou. Asi 3/4hod - hodinu dusit. Pak přidat zelí,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová čína (s hlávkou zelí)

Vepřová čína (s hlávkou zelí)

Potřebné ingredience

menší hlávka zelí nakrájet na jemno 3/4kg vepřokýty nakrájet na kousky 25dkg gothaje nastrouhat na hrubo 2lžíce sojovky 2lžíce worchesteru 1 lžička kari 3 lžíce hořčice sůl smetana 1/2 Hery (nám chutná víc s máslem)

Postup přípravy

Maso,zelí,gothaj,sojovku,worchester,kari a hořčici promíchat,trochu osolit a dát do máslem vymazaného pekáčku. Zalít rozpuštěnou Herou(máslem) a dát péci. Až je maso měkké,tak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

500 g vepřové maso, sůl, 700 g kysané zelí, 50 g sádlo, 30 g hladká mouka, 1 mletá sladká paprika, 1 ks větší cibule, 2 dl kysaná smetana

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Srbské vepřové žebírko s rýží

Srbské vepřové žebírko s rýží

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta s kostí nebo bez popřípadě lze použít i jakékoli jiné vepřové co máte doma,cibule lečo ve skle sůl, pepř,trošku cukru a mouka na zahuštění

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme opepříme osolíme a orestujeme po obou stranách.Maso vyjmeme do výpeku dáme cibuli na kostičky orestujeme do zlatova a zalijeme lečem ve skle a vodou přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BÁJEČNÉ NALOŽENÉ KOTLETY

BÁJEČNÉ NALOŽENÉ KOTLETY

Potřebné ingredience

asi 6 plátků vepřových kotlet,2 vejce,1,5 lžičky soli,1 lžička kari, 1,5 lžičky papriky, trochu pepře, 2 lžičky gril.koření, trochu vody,1,5 lžičky kmínu, trochu sojové omáčky, 3-4 stroužky česneku.

Postup přípravy

Rozšleháme celá vejce s trochou vody,solí a kořením a do marinády naložíme naklepané kotlety,nejlépe přes noc. Marináda je výborná i na jiná masa-např.kuřecí.Může být naložené i 5…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PEČENÁ KRKOVICE NA CIBULI A ČESNEKU

PEČENÁ KRKOVICE NA CIBULI A ČESNEKU

Potřebné ingredience

plátky krkovice bez kosti, anglická slanina, cibule, česnek, olej, koření dle chuti, nejlépe grilovací + mletý kmín

Postup přípravy

Tohle je zase trochu kalorická bomba, takže žlučníkářům nedoporučuji, ale já už ji dělám skoro dietní :-)) tak uvidíte, no.....
Já toto dělám v tom litinovém oválném pekáči,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Staročeská kýta

Staročeská kýta

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty sádlo 4/5 stroužků česneku ČL drceného kmínu ČL mletého zázvoru sůl cibulka PL medu PL hladké mouky

Postup přípravy

Kýtu nasolíme, posypeme kořením, vetřeme ze všech stran utřený česnek( já to utřu společně se solí), rozpálíme si v pekáčku sádlo a prudce ze všech stran maso opečeme, aby se…

Zobrazit více...

Kategorie