Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Moučník s ovocem

Moučník s ovocem

Potřebné ingredience

12 dkg rostliného tuku
14 dkg cukru
1 vanilkový cukr
citrónová kůra z 1 citrónu
3 vejce
2 lžíce mléka
22 dkg polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 kg ovoce( kompotu)

Postup přípravy

Do mísy dáme změklý tuk,cukr,citrónovou kůru,vanilkový cukr - vyšleháme do pěny,postupně přidáme 3 žloutky.Po vyšlehání postupně přidáváme pol. mouku ( do které jsme zamíchali…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kyprý medový perník

Kyprý medový perník

Potřebné ingredience

500g polohr. mouky,1 prdopeč(nebo prdoper),1 a půl lžičky sody,1/2 balíčku (=cca 14 g) mletého koření do perníku (třeba Kotanyi),2 vejce,100g oleje,100g medu,250 g cukru krupice,400 ml mléka

Postup přípravy

smíchat mouku,prdop,sodu,koření,pak přidat ostatní a vymíchat tekuté těsto,vylít na vysyp. plech a péct při 180°C do zlatožluta-krásně nabyde,je kyprý a hodně aromatický
navrch…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánová bábovka

Banánová bábovka

Potřebné ingredience

3 vejce
60 g rostlinného tuku (používám Heru)
110 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 banány (zralejší)
0,15 l mléka
250 g polohrubé mouky,
1 prdopeč
1 čokoláda na vaření

Postup přípravy

Tuk umícháme do pěny s polovinou moučkového cukru a postupně vmícháme žloutky.

Oloupané banány rozmačkáme vidličkou a rozmícháme s trochou mléka a vanil.cukrem.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Kuřecí salát ala KFC

Kuřecí salát ala KFC

Potřebné ingredience

kuřecí prsní řízky (stačí malý platonek 3-4prsa - pro 2 velké jedlíky nebo na 4 normální porce), 350-500ml podmáslí!!! -ne šlehačku (není to pak ono)rostl.olej na smažení (nedoporučuji olivový - sice je zdravý a neprská, ale pak má jídlo zvláštní chuť)hladká mouka, pepř, sůl, mletá sladká paprika, muškátový oříšek, steakové koření, sušený práškový česnekna salát : 1xledový salát, 3-4 větší rajčata, 1 zelená a 1 žlutá paprikadresing : buď je dobrý již hotový Hainz česnekový, nebo rozmícháte majolku s trochou tekuté šlehačky, přidáte prolisovaný česnek -1-2 stroužky a trochu pažitky

Postup přípravy

kuřecí kousky : prsa nakrájíte na kousky (kostičky-špalíčky ) a naložíte do podmáslí alespoň na 2-3 hodiny do lednice

smícháte si 150g hladké mouky , 1a1/2 čajové lžičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25 min)

Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25…

Potřebné ingredience

8 x 150g jehněčích nebo vepřových kotlet, 3 lžíce krupicového cukru (nejlépe třtinového),2 lžíce dijónské hořčice, lístky z jedné snítky rozmarýnu, olivový olej na pokapání, 2 středně velké neoloupané brambory, sůl a pepř.

Postup přípravy

Osolené a opepřené kotletky obalíme v hořčici, rozmarýnu a cukru.
Na pečící plech mezitím nakapeme olej a na něj nakrájíme na kolečka brambory, které osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Marinované kuřecí řízky

Marinované kuřecí řízky

Potřebné ingredience

Kuřecí řízky dle počtu osob, na marinádu - 2 celá vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, 1 káv. lžička soli, 1 káv. lžička pepře, 1 káv. lžička majoránky, 1 káv. lžička papriky (eventuálně pálivé kdo má rád)

Postup přípravy

Kuřecí řízky v marinádě obalíme, zalijeme zbytkem marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet. Tento recept je super pro oslavy. Dá to méně práce než obalování a hlavně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Horký masovo-bramborový hrnec

Horký masovo-bramborový hrnec

Potřebné ingredience

2 kg brambor, 1 kg vepřového masa (kuřecí prsa), sůl, pepř, 1/4 l smetany ke šlehání

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 1/2 bramborových plátků rozložíme do většího pekáče. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme na brambory do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pomsta šíleného kuchaře

Pomsta šíleného kuchaře

Potřebné ingredience

100 g sýra Niva,
50 g sýra Eidam,
1 menší vejce,
50 g měkkého salámu (Junior),
4 rohlíky,
2 stroužky česneku,
čerstvá zelenina (okurky, rajčata, paprika),
hořčice, koření (paprika, pepř, sůl),
olej na smažení

Postup přípravy

Vše nastrouháme, ochutíme a smícháme. Namažeme na rozpůlené rohlíky a klademe do rozpáleného oleje. Smažíme asi 3,5 min (z namazané strany). Potřeme hořčicí a odzdobíme zeleninou…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Čertova pomazánka

Čertova pomazánka

Potřebné ingredience

Velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka,
paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citronová šťáva, sůl

Postup přípravy

.
Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Potřebné ingredience

300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule

Postup přípravy

.
Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli. Vše umícháme.

Zobrazit více...

Kategorie