Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Potřebné ingredience

2 menší cibule, dýně Hokaido, máslo, 1l kuřecí vývar,pepř, sůl,zakysaná smetana,dýňový olej

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.Pridame na větší kousky nakrájenou dýni,(oloupanou a zbavenou jadyrek i dužiny)chvíli osmažíme spolu s cibulkou.Zalijeme kuřecím…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Mléčná rýžová kaše se skořicí

Mléčná rýžová kaše se skořicí

Potřebné ingredience

* KAŠE: ¾ hrnku kulatozrnné rýže, 2 hrnky mléka, 2 hrnky vody, 1-2 lžíce sirupu (med, čekankový, javorový, agáve...), 1 lžička skořice, kousek másla na vymazání hrnce; * K PODÁVÁNÍ: čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce (jablka, hrušky, meruňky, švestky, třešně, banány...), ořechy (vlašské, mandle), sirup (med, čekankový, javorový, agáve...), skořice, kakao, strouhaná čokoláda

Postup přípravy

Hrnec vymazat máslem.

Do hrnce nalít vodu + mléko, přidat rýži + skořice + sirup a promíchat.

Pomalit na LOW 4-5 hodin (2,4l hrnec).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pomerančový koláč

Pomerančový koláč

Potřebné ingredience

3 vejce, 90g třtinového cukru, 150g hladké mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 100g jemně mletých mandlí, 2 lžičky PP, sůl, 150g lehce rozpuštěného másla, 50g šťávy z pomeranče, 100g jogurtu nebo zakysané smetany, strouhaná pomerančová kůra nebo pomerančový olej. Na sirup: šťáva z 1 pomeranče, šťáva z 1 citrónu, 50g cukru, 1 skořice, 2 hřebíčky. Kokos na posypání.

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, a na střídačku přidáváme máslo, šťávu, jogurt a smíchané sypké suroviny. Upečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C asi 20 - 30min. Ještě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Celozrnné rohlíky

Celozrnné rohlíky

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, lžička sladěnky, 8g droždí, 130g hladké mouky. Těsto: 120g vody, 2 lžíce jogurtu, 5 lžic oleje, 280g pšeničné celozrnné mouky, 50g žitné celozrnné mouky, 2 lžičky soli

Postup přípravy

Ingredince na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které kyne asi hodinu. Rozdělíme na 8 částí a umotáme rohlíky. Na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtovo-tvarohový dort bez cukru

Jogurtovo-tvarohový dort bez cukru

Potřebné ingredience

Korpus: 100g esíček, 30g rozpuštěného másla. Krém: 250g tvarohu, 300g jogurtu, 30g datlového sirupu, 1 banán, 1 - 2 lžíce čokoládovo-oříškové pomazánka (Mixitela,...), 200g mléka, 1 ztužovač za studena (ev. dva)

Postup přípravy

Sušenky namixujeme, smícháme s máslem a napěchujeme do dortové formy. Šleháme tvaroh + jogurt + sirup + rozpuštěná pomazánka. Mléko rozmixujeme s banánem, přidáme ztužovač a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Potřebné ingredience

1 lžíce másla, 100g bílého vína, bazalka nebo šalvěj na ochucení, 30g vývaru, 1 šlehačka, sůl, pepř, kuřecí prsa

Postup přípravy

Na másle opečeme osolené a opepřené maso, vyjmeme a dáme stranou pod alobal. Do výpeku nalijeme víno, necháme chvíli svařit, přidáme vývar a bylinky. Nakonec přilijeme šlehačku a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slaný koláč s gorgonzolou

Slaný koláč s gorgonzolou

Potřebné ingredience

asi 300g listového těsta, 250g mascarpone, 1/2 kelímku šlehačky, 1 ricotta, 100 - 200g gorgonzoly, vlašské ořechy, 2 hrušky, 1 vejce, tymián

Postup přípravy

Těsto vyválíme do kulaté formy, uděláme i okraje. Na těsto nalijeme polovinu směsi (mascarpone, ricotta, vejce, šlehačka), poklademe plátky hrušek, dáme gorgonzolu, ořechy, opět…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Fritované kuřecí stripsy

Fritované kuřecí stripsy

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa/stehna očišťěná 1kg Podmáslí 1l Sůl Pepř Sušená bazalka Sladká paprika sušená Velký pytel cornflakes Mouka 250g 4x vejce

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme a omyjeme a usušíme a nakrájíme na podlouhlé nudličky, cca 3x1cm, tloušťka asi 2cm. Připravíme si velkou mísu, do ní nalijeme podmáslí, přidáme sůl, pepř (od…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
hráškové pyré

hráškové pyré

Potřebné ingredience

400g hrášku, 200ml smetany na vaření, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy

Posmažíme cibulku a přidáme hrášek. Krátce osmažíme a přidáme smetanu. Přidáme dle chuti koření a když to sevře, rozmixujeme na kaši. Dá se to jíst zatepla i zastudena.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky

Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 160 g žitné mouky, 160 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 400g podmáslí, 50 g vlažné vody, 20 g melasy, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 250 g hladké pšeničné chlebové mouky, 50g grahamové mouky, 16 g soli, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžičky hnědého lnu

Postup přípravy

Autorem receptu je úžasná pekařka Anna Pilchová.

Na chléb jsem použila ošatku Orion se středem - průměr 27 cm, pečeno ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm (pro…

Zobrazit více...

Kategorie