RECEPTY > MOUČNÍKY, POHÁRY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 16.786 (zobrazuje se 631-640)<< předchozí 1,.,59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69,.,1679 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

semifreda - minidortíky - recept fotopostup



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 120 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku. Krém: smetana ke šlehání ( 33% šlehačka ) , 15% nebo 18% zakysaná smetana, nebo třeba mascarpone, želatinový ztužovač, potravinářské želé ( želatina ), ovoce nebo ovocný kompot, na dochucení třeba domácí marmeládu nebo ovoce. Na práci: formičky, misky, šlehač, případně pásku kolem dortíků, cukrářský sáček + zdobící špička, cukrářské nebo čokoládové zdobení

POSTUP PŘÍPRAVY

Na korpus si vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej a mouku míchanou s kakaem - pokud nechceme kakaové těsto, ale jen bílé, můžeme těch 20g nahradit moukou. Nalijeme na plech - já mám 28x 35 cm. a dáme do vyhřáté trouby péct na 200°C asi na 8 - 10 minut. Necháme vychladnout. Pokud máte plech větší, budete mít korpus nižší, pokud plech menší, pak můžete vyšší korpus přeříznout na půl. Pak si vezmeme formičky -pokud nemáte originál na semifredu, můžete si je doma vyrobit z průhledných desek na dokumenty, krabic od mléka nebo třeba jako já z kelímků od jogurtu Activie nebo plechovky na colu 0,33l. Na formičky najdete spoustu návodů na internetu. Formičkou začneme vykrajovat z korpusu tvary a korpus necháme ve formičce. Můžete přidat pásku ( takový průhledný igelit, určitě znáte z dortů v cukrárně ) kolem dortíku, díky které vám pak dortík půjde lépe vyndat z formičky. Pásku seženete v obchodech s cukrářskými potřebami, určitě ji seženete na internetu. V kamenných obchodech jsem úspěch neměla, ale poradila jsem si a použila jsem tlačenková střeva - což je igelit, který jsem si přistřihla po krajích na výšku formičky a délku upravila podle obvodu formičky. Pásku jsem natlačila mezi korpus a formičku. Takhle si připravíme všechny formičky.

Krém jde udělat z mnoha ingrediencí, můžete použít zakysanou smetanu, šlehačku, mascarpone nebo tučný bílý jogurt, můžeme do něj dát čerstvé nebo kompotované ovoce.Dát můžete samozřejmě i jiný, třeba pařížský , záleží na chuti. Důležitý je v krému ztužovač, díky němu krém ztuhne a malé dortíky budou pevné a budou držet i při převozu v autě. Já přidávám recept na jednoduchý, ale dobrý krém doplněný ovocem.

Šlehačem vyšleháme jednu smetanu ke šlehání, můžeme ji dosladit. Pak přidáme zakysanou smetanu. Můžeme přidat i ovoce ( třeba mandarinkový kompot nebo nasekané jahody. Co se týká množství, držte se návodu na ztužovači. Já používám ztužovač za studena, ten je na cca 700 gramů hmoty. Vím, že když mám 8 formiček z jogurtů Activie, tak je na ně spotřeba cca poloviny množství krému, to znamená 350g. Takže si ušlehám jednu šlehačku ( 200 - 250 g ) , k ní přidám kelímek zakysané smetany ( množství cca 120 - 150g - jeden malý kelímek ) a podle chuti dosladím. V druhé nádobě si podle návodu připravím ztužovač. V mém případě poloviční množství sáčku a přidám ho ke krému. Zamíchám a pak pracuji rychle. Krém přendám do zdobícího sáčku a nastříkám na korpusy ve formičkách. Pokud nebudete dávat želatinu, nastříkáte až po okraje a zarovnáte stěrkou, pokud budete dávat želatinu, necháte si kousek místo. Můžete přidat ovoce. Trochu krému mi vždycky zbyde, ten si nechávám na zdobení. Připravené dortíky dáme do lednice - v chladu začíná krém tuhnout.
Pokud zaléváme želatinou, připravíme si podle návodu na sáčku želatinu. Míso části vody můžeme použít šťávu z kompotu. želé vylijme na dortíky a dáme zpět ztuhnout do lednice. Na ztužovači je psáno, nechat ztuhnout alespoň 2 hodiny, lepší je víc hodin. Dortíky se dají dozdobit podle fantazie, já používám zbytek krému, pak dozdobím třeba čokoládovými ozdobami, které si připravuji z hořké čokolády pomocí zdobícího sáčku

další krémy i pěkné video celé přípravy najdete zde: http://ekucharka.net/semifreda

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 49 návštěvníků)

Aneta V. (koblischek) ID 99476 | další recepty

KOMENTÁŘE (20) poslední: 1.10.2016, 19:25 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Citronová buchta - Babeta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

190 gr polohr. mouky 165 gr cukr moučka 3 žloutky + 1 bílek 75 ml ohřátého mléka 75 gr rozpuštěného másla 1 prdopeč vanilkový cukr šťáva z 1/2 citronu 1 a 1/2 lžičky citronové aroma

POSTUP PŘÍPRAVY

Původní recept jsem našla na netu, ale vzhledem k tomu, že nemám ráda olejové buchty a poslední dobou mi vadí i se sněhem, jsem si recept trochu poupravila.\r\nJinak postup je stejný jako u jiné piškotové buchty. Jen místo horké vody jsem dala mléko a místo oleje rozpuštěné máslo. Nakonec jsem vmíchala sníh jen z jednoho bílku. A stačilo, těsto bylo krásně nadýchané.\r\nPekla jsem ve formě na chlebíček na 170°C cca 40 minut.

Po upečení buchtu hojně posypat moučkovým cukrem. Po uležení druhý den chutná jako opravdová Babeta, co si pamatuji z dětství.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pavlína F. (anilvap2) ID 126004 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 13.10.2015, 11:43 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

cuketový perník-vareni.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 40 dkg jemně nastrouhané cukety, 35 dkg pol.mouky, 20 dkg cukru krupice, 3 vejce, 2 dcl oleje nebo másla, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do perníku, 1 prášek do pečiva, rozinky , trochu rumu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
vše smícháme dohromady, nalijeme na plech a při 180 stupních celsia pečeme asi 20 minut.
Vychladlou buchtu potřeme marmeládou a pocákáme čokoládou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

REBARBOROVÝ KOLÁČ S TVAROHEM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 600 g hladké mouky, 250 g tuku (Hera apod.), 300 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 vejce Náplň: 500 g měkkého tvarohu (může být i vaničkový), 2 vejce, 1 vanilkový cukr, kůra z citronu, 4 lžíce moučkového cukru, 600 g rebarbory a skořicový cukr ba posypání rebarbory

POSTUP PŘÍPRAVY

V robotu smícháme nejdříve suché přísady - mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao. Po té přidáme celá vejce, na kousky nakrájený změklý tuk a zpracujeme těsto. Když nemáte dostatečně výkonný robot, je lepší těsto zadělávat na válu ručně. Na metličky je těsto těžké.
Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu o něco větší část vyválíme na pečícím papíru na placku a i s papírem ji přeneseme na plech. Na válení používám větší igelit, aby se těsto nelepilo na váleček. Menší část těsta vložíme na cca 30 minut do mrazáku.
Zatím připravíme náplň. Tvaroh dobře promícháme se žloutky, vanilkovým a moučkovým cukrem a citrónovou kúrou. Nakonec už jen zlehka bez metliček vmícháme sníh z bílků.
Tvarovou směsí potřeme placku, poklademe oloupanou a na kousky nakrájenou rebarboru, kterou posypeme skořicovým cukrem (můžeme použít i mletou skořici promíchanou s cukrem).
Vyndáme těsto z mrazáku a na hrubém struhadle ho rovnoměrně nastrouháme na rebarboru.
Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 160 °C 40 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a můžeme podávat :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Martina H. (ildina) ID 347282 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 18.5.2016, 15:56 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

OSVĚŽUJÍCÍ ZMRZLINA REBARBORA + JAHODY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g rebarbory, 170 g jahod, 250 g tvarohu (může být i vaničkový), 250 g zakysané smetany, 150 g třtinového cukru (může být i bílý)

POSTUP PŘÍPRAVY

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm kousky, které vložíme do kastrůlku. Zasypeme ji cukrem a pozvolna vaříme, nepodléváme vodou, rebarbora si pustí svoji šťávu. Za občasného zamíchání vaříme cca 20 minut, až rebarbora změkne. Do vychladlé rebarbory dáme jahody a rozmixujeme do hladké kaše. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, přilijeme rozmixovanou směs a vše ještě jednou důkladně promícháme. Naplníme do připravených formiček a vložíme do mrazáku. A druhý den je zmrzlina hotová :-).
Z uvedeného množství připravíme cca 11 kusů zvířátkových nanuků.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Martina H. (ildina) ID 347282 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 15.6.2015, 22:59 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Moučník s kaštanovým pyré a šlehačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience těsto: polohrubá mouka 12 lžic moučkový cukr 12 lžic vejce 6 ks olej 100 ml studená voda 6 lžic sůl štipka prášek do pečiva 1 ks kakao 2 lžíce Ingredience náplň: máslo 200 g moučkový cukr 150 g vanilkový puding 1 ks kaštanové pyré 100 g mléko 300 ml smetana ke šlehání 40% 400 ml čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

1.) Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, pomalu přidáváme olej a 6 lžic studené vody a ještě spolu šleháme
2.) Smícháme mouku s práškem do pečiva, solí, kakaem a opatrně vmícháme do našlehaných žloutků
3.) Vyšleháme sníh ze 6 bílků a zamícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou
4.) Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C. Korpus je hotový, když po zapíchnutí špejle, zůstane čistá
5.) Máslo ušleháme s cukrem a kaštanovým pyré. V 300 ml mléka uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku zašleháme kaštanový krém
6.) Na vychladnutý korpus namažeme kaštanovou náplň. Na ni natřeme ušlehanou šlehačku. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou
Kaštanové pyré je k dostání v Lidlu

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Viera Z. (Vierazik) ID 527821 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 24.5.2015, 18:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Buchta z cukety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 1/2 hrnku pol. mouky, 2 hrnky strouhané cukety, 1 pr.do peč., 2 lžičky skořice, špetka soli, 1 1/2 hrnku cukru, 1 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, kokos nebo ořechy na posypání Poleva: 7 dkg másla, 7 dkg cukru, 2 lžíce vody, 3 dkg kakaa, 1 lžíce rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše smíchat, péct na 180. Na vychlalou dát polevu, posypat ořechy nebo kokosem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Martina H. (marti.om) ID 121855 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Acidovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šlehané acido (1/2 l), 35 dkg hl. mouky, 20 dkg cukru, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, 1 dl oleje, 2 lžičky sody Krém: 2 tvarohy, kousek másla, cukr dle chuti, vanilkový cukr Poleva: 8 dkg másla, 2 lžíce kakaa, 14 dkg m. cukru, 2 lžíce rumu, 2 lžíce vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Sypké přísady smíchat, přidat tekuté, péct na 180. Vychladnout, na to krém, navrch polevu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Martina H. (marti.om) ID 121855 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 23.5.2015, 12:46 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Rychlé řezy-labuznik.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: těsto -160 g polohrubé mouky, 160 g cukru krupice, 4 vejce, 1 lžíce oleje, ½ prášku do pečiva krém – 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce cukru, 120 g másla, BE-BE sušenky, čokoládová poleva, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Suroviny na těsto smícháme a dáme na vymazaný a pol. moukou vysypaný plech
péct. Pečeme asi 20 minut při 180 stupních. Na krém svaříme mléko s pudinky,
osladíme a do horkého vmícháme máslo. Krém nalijeme na vychladnutý piškot a
poklademe sušenkami / dle foto/, namočenými v rumu, který trochu zředíme čajem
nebo kávou. Nakonec celé polijeme polevou. Podáváme chlazené.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 29.5.2015, 20:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Kakaový koláč s tvarohem


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Koláč je do kulaté formy o průměru 30 cm a hrníček má objem 200 ml Těsto - 1 vejce, 1 hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje nebo rozpuštěného másla, 1 hrnek vlažného mléka, lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, trochu skořice Náplň - 1 kostka měkkého tvarohu, 1 zakysaná smetana - 200 ml, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, lžíce rumu a moučkový cukr podle vašeho uvážení (dávám jen vrchovatou polévkovou lžíci)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kulatou formu vyložím pečícím papírem, troubu předehřeju na 180 stupňů
Připravím tvarohovou náplň běžným způsobem - tj. zamíchám tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, žloutek, rum a z bílku našlehám sníh, který lehce vmíchám
Těsto - do mísy dám cukr, celé vejce, olej a chvilku třu, do polohrubé mouky zamíchám prášek do pečiva, kakao a skořici ...tuto sypkou směs postupně s vlahým mlékem přidám do mísy .... v hrnku nechám trochu mléka .....2/3 těsta přendám do formy a opatrně rozetřu, na to dám tvarohovou náplň a opět rozetřu, do zbylého těsta přidám zbylé mléko, tím ho rozředím, naliji na tvaroh a opatrně rozprostřu po celém koláči a dám péct ... doba pečení cca 30 minut ... záleží na tom, jak vám peče vaše trouba ....
Po upečení a vychladnutí můžete buď jen pocukrovat nebo polít čokoládou ... vzhledem k velikosti koláčové formy sníme tento koláč k nedělnímu kafíčku na posezení ....takže pokud chcete na velký plech, musíte si recept přizpůsobit ....

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Alena P. (krišon) ID 231624 | další recepty

KOMENTÁŘE (13) poslední: 26.4.2016, 20:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 16.786 (zobrazuje se 631-640)<< předchozí 1,.,59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69,.,1679 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook