Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Růžičkové buchty

Růžičkové buchty

Potřebné ingredience

Těsto: 200 ml mléka, 21 g droždí, 120 g Hery, 2 žloutky, 400 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru, ½ lžičky soli; Maková náplň: 100 g máku, 200 ml mléka, ½ balíčku perníku na strouhání, 2 lž cukru, 2 lž rumu, 2 lž švestkových povidel

Postup přípravy

Ze surovin na těsto zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.

Maková náplň: Mléko přivedeme k varu, vsypeme mák a za stálého míchání povaříme. Pak přidáme nastrouhaný…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Řepový burger

Řepový burger

Potřebné ingredience

3 větší uvařené červené řepy nahrubo, kousek mrkve najemno,hrnek vloček najemno rozdrcené, já drtim ve starém El.mlýnku na kafe, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka. Na zahuštění otruby, trochu strouhanky

Postup přípravy

Vše dobře promícháme, nechat cca 30 min odpočinout, opéct pomalu placky, opéct rozřízlou ham.housku, naplnit co má strávník rád.,

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krémový květák

Krémový květák

Potřebné ingredience

500 g květáku, 200 ml smetany, 100 g čerstvého sýra (Gervais, Lučina, Philadelphia, Matylda...), 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 100 g sýra Chedar (Parmezán), máslo na vymazání hrnce, k doplnění na talíři: několik silnějších plátků libové anglické slaniny, čertsvé bylinky (petrželka, pežitka, nať lahůdkové cibulky...),sušená cibule

Postup přípravy

Inspirovala jsem se receptem ze stránek https://www.receptynahubnuti.cz/ .

Nejprve připravit suroviny:
- květák rozebrat na růžičky
- česnek prolisovat
- Chedar…

Zobrazit více...
DIETY
Lososové bramboráky/placky

Lososové bramboráky/placky

Potřebné ingredience

300g brambor, 200g filetu z lososa, 2 žloutky, 1 lžička dijonské hořčice, 60g ovesných vloček, půl lžička soli, půl lžička pepře

Postup přípravy

Oloupeme si brambory a dáme vařit do měkka. Následně brambory slijeme, rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout.

Do předehřáté trouby na 180 st. vložíme lososa a pečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sakrajda (perníkový závin)

Sakrajda (perníkový závin)

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 lžička PP, 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky perníkového koření, špetka sušeného zázvoru, 140g moučkového cukru, 2 lžíce medu, 1 vejce, 60g měkkého másla, 1 lžíce rumu. 250g povidel, 2 hrsti sekaných ořechů. Vejce na potření

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí, kromě povidel a ořechů, zpracujeme v robotu pádlem na těsto. Dáme do fólie a necháme do druhého dne v lednici. Poté rozválíme na slabý plát, potřeme povidly…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová krémová polévka

Cuketová krémová polévka

Potřebné ingredience

olivový olej, sůl, pepř, 500g vývaru, 500g malých cuket na půlkolečka, 3 lžíce parmazánu, 50g šlehačka, 1 stroužek česneku, bazalka, ev. lžíce mascarpone

Postup přípravy

Na oleji krátce orestujeme necelou třetinu osolené cukety - aby zůstala křupavá - a vyjmeme. Na zbylém oleji orestujeme zbytek cukety, po chvíli přidáme česnek, bazalku, sůl a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cruffiny s kvasem

Cruffiny s kvasem

Potřebné ingredience

Rozkvas: 150g mléka, 120g lievitio madre, 150g hlaké mouky. Těsto: 90g mléka, 100g měkkého másla, 300g hladké mouky, 60g cukru, sůl. Náplň: skořice, měkké máslo, cukr (nebo nutella, povidla,...)

Postup přípravy

6-8 hodin předem připravíme rozkvas (smíchat a nechat při pokojové teplotě). Poté přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme asi 2 hodiny kynout. Těsto rozdělíme na 6…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Potřebné ingredience

1400 g vepřového kolene (menší zadní vepřové koleno + ½ předního vepřového kolena), 2 mrkve (cca 100 g), 1 petržel (cca 50 g), celer (cca 50 g), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 kuličky černého pepře, 2 kuličky nového koření, ½ lžičky soli, 1 bobkový list, 300 ml vody; na dochucení sůl + cukr +ocet

Postup přípravy

Kolena vložit do hrnce a k nim přidat pepř + nové koření + bobkový list + sůl + vodu.
Pomalit na LOW 5 hodin.

Poté přidat mrkev + petržel + celer + cibuli + česnek.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KRINGEL - skořicový věnec

KRINGEL - skořicový věnec

Potřebné ingredience

220ml mléka, 30g droždí, 40g cukru, 550g hladké mouky, špetka soli, 2 žloutky, 50g másla, na náplň:70g másla, 3 lžičky skořice, 100g cukru

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli zbývající cukr, žloutky a rozpuštěné máslo. Těsto dobře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bílků, 140 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g Hery, 150 g hroznů bez pecek, 75 g vlašských ořechů. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Když vám zůstane z pečení plno bílků, můžete vyzkoušet třeba tento vynikající chlebíček.

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme mouku s práškem,…

Zobrazit více...

Kategorie