Krekry
Potřebné ingredience
200g špaldové celozrnné mouky, 50g kukuřičné mouky, 70-80g oleje,100g vody, 1 lžička soli, velká hrst lněných semínek
Postup přípravy
Ingredience ručně vypracujeme v těsto, vyválíme, nakrájíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 20 min.
Jarní nádivka
Potřebné ingredience
6 ks žitného Knäckebrotu RACIO, 150 ml mléka, 3 vejce, 150 g šunky, 100 g hlívy ústřičné, špetka muškátového květu, 5 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, hrst petrželové natě, pažitky a libečku, sůl, pepř
Postup přípravy
Knäckebroty rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, špetkou muškátového květu a mletého pepře a necháme pět minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky a…
Omeletka se slaninou a špaldovými chlebíčky
Potřebné ingredience
2 ks RACIO Špaldových chlebíčků RACIO, 3 domácí vajíčka, 1 lžíce BIO sladké smetany, 1 plátek slaniny,1 hrst čerstvých bylinek, špetka soli a pepře
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme dozlatova. Vajíčka rozšleháme ve smetaně spolu s kousky BIO Špaldových chlebíčků a bylinkami, osolíme a opepříme. Rozšlehaná…
PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM
Potřebné ingredience
Suroviny na 1 mističku: 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, olej na vymazání pánvičky. Suroviny do náplně: Plátky ředkviček, okurky, grilované cukety, vařené kuřecí maso, sýr mozarella, růžová majonéza (jemně obarvená kečupem, může být ještě dochucená citronem a solí), koktejlová rajčátka, lístky polníčku a rukoly, pár kapek olivového oleje a balzamikového octa, sůl.
Postup přípravy
Výhoda tohoto italského receptu spočívá v tom, že suroviny do parmezánových misek (košíčků), je možné zvolit dle vlastní volby, fantazie a surovin, které jsou k dispozici i doma. …
Sýrové sušenky k vínku
Potřebné ingredience
12 dkg strouhaného ementálu,1 vejce + 1 bílek,15 dkg Hery,15 dkg hladké mouky,1 rovná lžička prášku do pečiva,sůl,trochu muškátového květu Na potření rozšlehaný žloutek se lžící smetany Na posypání : mák, nuličky mandlí
Postup přípravy
Všechny přísady si dáme do mísy a hnětačem zpracujeme v těsto.To pak zabalíme do folie a dáme na hodinu do ledničky odpočinout.Po hodině ho vyndáme ,vyválíme na sílu 1 cm a…
PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 150 másla, 3 polévkové lžíce jemného krystalového cukru špetka soli. Slaná náplň: 250 g baleného tvarohu, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 100 g tvrdého sýru nakrájeného na kostičky, 100 g pikantní uzeniny nakrájené na malé kostičky, 1 celé vejce, sůl, pepř, feferonka (nemusí být)
Postup přípravy
Parmezán je dobře znám svou nasládlou chutí a vůní a patří především do pravého italského „risotta“ nebo špaget „Carbonara“. Ale právě pro jeho typickou chuť je skvělé ho přidat i…
Velikonoční slané muffiny
Potřebné ingredience
5 vajec, 4 starší rohlíky, 150 ml mléka, 250 g anglické slaniny v celku,50 g máslové hery,3 lžíce hrubé mouky,sůl, pepř hrst nasekaných bylinek( petržel,kopřivy, jarní cibulky,špenát-to co máme) Na krém: 2 x sýr lučina,100 g Hery máslové,nasekané bylinky Na ozdobu uvařené vejce natvrdo
Postup přípravy
Rohlíky si nakrájíme na kostičky.Žloutky rozšleháme z mlékem, osolíme, opepříme a nalijeme na rohlíky, necháme vsáknout.Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Anglickou si nakrájíme na…
Bagety s majonézou
Potřebné ingredience
300g hladké mouky, 300g polohrubé mouky, 4 PL majonézy, 1 a 1/2 KL soli, 1kostka droždí, 250ml vody, semínka a hrubá sůl na posyp, vajíčko na potření, trochu cukru(na kvásek)
Postup přípravy
Těsto- uděláme kvásek z mouky, kvasnic, vody a cukru , když vykyne, přidáme ho do mouky smíchané se solí, majonézou, přilijeme vodu a vymícháme v nelepivé těsto (já jsem těsto…
* Mozzarelové třešničky, cherry rajčátka a ledový…
Potřebné ingredience
- cherry rajčátka - mozzarella - třešničky - ledový salát (čínské zelí nebo rukola) - oregano, olivový olej - párátka nebo špejle
KOLÁČ Z LISTOVÉHO TĚSTA PLNĚNÝ SÝREM A ŠUNKOU-VÝBORNÁ…
Potřebné ingredience
Suroviny: Balíček listového těsta, 200 g tvrdého sýru na strouhání, 200 g šunky, vejce na potření koláče.
Postup přípravy
Proč si občas nezpestřit jídelníček třeba slaným koláčem v podobě plněných závinů, stočených do koláčové formy. K tomu nejlépe poslouží listové těsto, minimum ingrediencí a…