Cizronový hrnec
Potřebné ingredience
100g suché cizrny BIO (nebo konzervované), velká cibule, 3 stroužky česneku , 3 růžičky květáku ,1 bílá paprika, 1 velké rajče, kousek čersvého fenyklu, stonek řapíkatého celeru, ojej, sůl, ume ocet, bílé víno, kurkuma, koriandr mletý, špetka římského kmínu, čersvé bylinky na posypání. Příloha: bulgur, jáhly, rýže....
Postup přípravy
Cizrnu si předem na 2 dny namočím ve studené vodě (2x za den vodu vyměňuji), poté zaliji horkou vodou a mírným varem vařím 1hod, až jde prsty rozmáčknout. Zašokuji několikrát…
Houbový kuba
Potřebné ingredience
350g krup, 400g uzeného masa, 4 hrsti sušených hub, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce majoránky, 4 lžíce sádla
Postup přípravy
Kroupy den předem namočíme do studené vody, druhý den propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Sádlo rozehřejeme, část nalijeme na dno pekáčky, zbytek smícháme s kroupami. Přidáme…
Pohankové karbanátky
Potřebné ingredience
200g pohanky, 2 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 200g šunky, majoránka, 250g goudy, hladká mouka a strrouhanka na zahuštění
Postup přípravy
Pohanku uvaříme (do vroucí osolené vody nasypat propláchnutou pohnaku a vařit asi 8min.), necháme vychladnout. Poté všechny ingredience smícháme a ev. zahustíme moukou se…
***Suprové a rychlé fazole v tomatě***
Potřebné ingredience
Konzerva bílých fazolí v tomatě Bonduelle,cibulka,troška sádla,majoránka,česnek,vegeta,ostravská klobáska,anglická slanina.
Postup přípravy
Na trošce rozehřátého sádla zpěníme dozlatova nakrájenou cibulku,přidáme nakrájenou klobásku i slaninu,krátce orestujeme,přidáme konzervu fazolí v tomatě/pokud nemáme,dáme…
Čočka trochu jinak..... VYNIKAJÍÍÍCÍÍÍÍÍ Čočka na Kari
Potřebné ingredience
Asi 200g čočky, 2 středně veklé brambory oloupané a nakrájené na kostičky, 50g slaniny nakrájené na kostičky, 1 střední cibule nakrájená nadrobno, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, 1 červená kapie nakrájená na kostky, 1 lžíce rajčatového protlaku (já dala kečup), 1 kostka zeleninového bujonu, 1 lžička koření Kari.
Postup přípravy
Uvařte čočku podle návodu a zvlášt uvařte brambory. Na slanine zpěňte cibuli, česnek, kapii, dále přidejte račatový protlak, bujon, kari, zalijte 0,5l vody a poduste cca 5 min.…
Čočka na kyselo
Potřebné ingredience
350 g čočky, 3 pol. lžíce oleje, 5 dkg másla, 1 cibule, 3 str. česneku, 1 lžička kari koření, 1 velký rajský protlak, sůl, pepř, ocet
Postup přípravy
Čočku uvaříme do měkka. Na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, kari koření, uvařenou čočku a protlak. Řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a…
Zeleninová cizrna
Potřebné ingredience
cizrna, cibule, česnek, lilek, rajčata.. a jakoukoliv zeleninu kterou máte rádi, popř. nahraďte zeleninu co nemáte jinou. Lečo.
Postup přípravy
Namočíte cizrnu, vodu slejete a uvaříte ji do měkka. Na pánvičce osmažíte cibuli a lilek, přidáme česnek necháte lehce aby zavoněl a přisypete vařenou cizrnu, dvě lžíce kečupu,…
Cizrnový salát-výborný a zdravý
Potřebné ingredience
Cizrna, brambory (nejlépe salátové) květák, olivový olej, citrón nebo pár kapek balzamikového octa, sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti.
Postup přípravy
Cizrnu předem namočíme (nejlépe přes noc) a pak uvaříme (cca hodinu je potřeba vařit). Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky či prolisujeme, květák…
Výýýýýýýýýýborné fazole
Potřebné ingredience
Fazole,2 dobré klobásky,cibule,česnek,raj.protlak,kečup,sůl,soj.omáčka,cukr,ocet
Postup přípravy
Den předem si namočíme fazole,toto je rozpis z půlky balíčku.Druhý den si je uvaříme do měka.Potom osmahneme cibuli do sklovata,přidáme klobásku zalejeme uvařenými fazolemi i s…
Mungo
Potřebné ingredience
Salát z mungo klíčků mungo klíčky kysané smetana sůl olivový olej česnek citronová šťáva V kysané smetaně rozmícháme utřený česnek, sůl, trochu olivového oleje a citronové šťávy a pak vše promícháme s mungo klíčky. Podáváme s celozrnným pečivem.
Postup přípravy
Mungo jsou malé olivově zelené fazolky, někdy jsou označovány jako "zelené sójové boby",původem jsou z Indie. Postupně se rozšířily na východ, do střední Asie a nakonec i…