Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Cizronový hrnec

Cizronový hrnec

Potřebné ingredience

100g suché cizrny BIO (nebo konzervované), velká cibule, 3 stroužky česneku , 3 růžičky květáku ,1 bílá paprika, 1 velké rajče, kousek čersvého fenyklu, stonek řapíkatého celeru, ojej, sůl, ume ocet, bílé víno, kurkuma, koriandr mletý, špetka římského kmínu, čersvé bylinky na posypání. Příloha: bulgur, jáhly, rýže....

Postup přípravy

Cizrnu si předem na 2 dny namočím ve studené vodě (2x za den vodu vyměňuji), poté zaliji horkou vodou a mírným varem vařím 1hod, až jde prsty rozmáčknout. Zašokuji několikrát…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Houbový kuba

Houbový kuba

Potřebné ingredience

350g krup, 400g uzeného masa, 4 hrsti sušených hub, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce majoránky, 4 lžíce sádla

Postup přípravy

Kroupy den předem namočíme do studené vody, druhý den propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Sádlo rozehřejeme, část nalijeme na dno pekáčky, zbytek smícháme s kroupami. Přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Potřebné ingredience

200g pohanky, 2 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 200g šunky, majoránka, 250g goudy, hladká mouka a strrouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Pohanku uvaříme (do vroucí osolené vody nasypat propláchnutou pohnaku a vařit asi 8min.), necháme vychladnout. Poté všechny ingredience smícháme a ev. zahustíme moukou se…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
***Suprové a rychlé fazole v tomatě***

***Suprové a rychlé fazole v tomatě***

Potřebné ingredience

Konzerva bílých fazolí v tomatě Bonduelle,cibulka,troška sádla,majoránka,česnek,vegeta,ostravská klobáska,anglická slanina.

Postup přípravy

Na trošce rozehřátého sádla zpěníme dozlatova nakrájenou cibulku,přidáme nakrájenou klobásku i slaninu,krátce orestujeme,přidáme konzervu fazolí v tomatě/pokud nemáme,dáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka trochu jinak..... VYNIKAJÍÍÍCÍÍÍÍÍ  Čočka na Kari

Čočka trochu jinak..... VYNIKAJÍÍÍCÍÍÍÍÍ Čočka na Kari

Potřebné ingredience

Asi 200g čočky, 2 středně veklé brambory oloupané a nakrájené na kostičky, 50g slaniny nakrájené na kostičky, 1 střední cibule nakrájená nadrobno, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky, 1 červená kapie nakrájená na kostky, 1 lžíce rajčatového protlaku (já dala kečup), 1 kostka zeleninového bujonu, 1 lžička koření Kari.

Postup přípravy

Uvařte čočku podle návodu a zvlášt uvařte brambory. Na slanine zpěňte cibuli, česnek, kapii, dále přidejte račatový protlak, bujon, kari, zalijte 0,5l vody a poduste cca 5 min.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

350 g čočky, 3 pol. lžíce oleje, 5 dkg másla, 1 cibule, 3 str. česneku, 1 lžička kari koření, 1 velký rajský protlak, sůl, pepř, ocet

Postup přípravy

Čočku uvaříme do měkka. Na oleji a másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, kari koření, uvařenou čočku a protlak. Řádně promícháme a dochutíme solí, pepřem a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zeleninová cizrna

Zeleninová cizrna

Potřebné ingredience

cizrna, cibule, česnek, lilek, rajčata.. a jakoukoliv zeleninu kterou máte rádi, popř. nahraďte zeleninu co nemáte jinou. Lečo.

Postup přípravy

Namočíte cizrnu, vodu slejete a uvaříte ji do měkka. Na pánvičce osmažíte cibuli a lilek, přidáme česnek necháte lehce aby zavoněl a přisypete vařenou cizrnu, dvě lžíce kečupu,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový salát-výborný a zdravý

Cizrnový salát-výborný a zdravý

Potřebné ingredience

Cizrna, brambory (nejlépe salátové) květák, olivový olej, citrón nebo pár kapek balzamikového octa, sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti.

Postup přípravy

Cizrnu předem namočíme (nejlépe přes noc) a pak uvaříme (cca hodinu je potřeba vařit). Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky či prolisujeme, květák…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Výýýýýýýýýýborné fazole

Výýýýýýýýýýborné fazole

Potřebné ingredience

Fazole,2 dobré klobásky,cibule,česnek,raj.protlak,kečup,sůl,soj.omáčka,cukr,ocet

Postup přípravy

Den předem si namočíme fazole,toto je rozpis z půlky balíčku.Druhý den si je uvaříme do měka.Potom osmahneme cibuli do sklovata,přidáme klobásku zalejeme uvařenými fazolemi i s…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Mungo

Mungo

Potřebné ingredience

Salát z mungo klíčků mungo klíčky kysané smetana sůl olivový olej česnek citronová šťáva V kysané smetaně rozmícháme utřený česnek, sůl, trochu olivového oleje a citronové šťávy a pak vše promícháme s mungo klíčky. Podáváme s celozrnným pečivem.

Postup přípravy

Mungo jsou malé olivově zelené fazolky, někdy jsou označovány jako "zelené sójové boby",původem jsou z Indie. Postupně se rozšířily na východ, do střední Asie a nakonec i…

Zobrazit více...

Kategorie