Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Potřebné ingredience

3/4 kg zadního hovězího masa( je libovější), celer ,mrkev,, petržel, cibule, 1 kolečko citronu,tymián,cca 3 kusy bobkového listu,nové koření,celý pepř,šlehačku,hladkou mouku na zahuštění

Postup přípravy

Maso osolíme ze všech stran a opečeme na nastrouhané zelenině( celer, mrkev, petržel, cibule+kolečko citronu)Opražíme a přidáme tymián asi 2 kávové lžičky.Do pekáče s masem…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hovězí na žampionech...výborná omáčka-guláš ke všemu...

Hovězí na žampionech...výborná omáčka-guláš ke všemu...

Potřebné ingredience

CCA 1KG HOVĚZÍHO(NAPŘÍKLAD NA GULÁŠ),6VELKÝCH ŽAMPIONŮ,100G SLANINY,1VĚTŠÍ CIBULE,,1LŽÍCE MLETÉ ČERVENÉ PAPRIKY,MAJORÁNKA,CCA 3-4STROUŽKY ČESNEKU,SŮL,OLEJ..NA ZAHUŠTĚNÍ VODA+HLADKÁ MOUKA

Postup přípravy

NA OLEJI OSMAHNU NADROBNO NAKRÁJENOU SLANINU,PŘIDÁM NADROBNO NAKRÁJENOU CIBULI,AŽ JE ZLATAVÁ,PŘIDÁM A PRUDCE OSMAHNU KOSTKY MASA DO ZATÁHNUTÍ,OSOLÍM,ZAPRÁŠÍM PAPRIKOU,ZALIJI…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

Suroviny: Suroviny: lžíce másla , 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr

Postup přípravy

Postup

Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Domácí kynuté knedlíky

Domácí kynuté knedlíky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky + 100 g hrubé mouky, 200 ml vlažného mléka, 20 g droždí, 1/2 lžičky soli , 1/2 lžičky cukru, 1 vejce.

Postup přípravy

Do větší mísy si dám obě mouky, kašičku z cukru a droždí, mléko, sůl a vajíčko. Hnětačem nebo ručně uhnětu těsto, až se přestane lepit na stěny. Je lepší si s ním trochu pohrát a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bratislavské plecko

Bratislavské plecko

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa (plecko, libová krkovice, kýta, kotleta), sádlo, velká cibule, kořenová zelenina, hrášek, sůl, pepř , hladká mouka a šlehačka.

Postup přípravy

BRATISLAVSKÉ PLECKO

Do hrnce si dáme rozpálit lžíci sádla a na něj velkou cibuli na kostičky. Až je narůžovělá, přidáme plátky osoleného , opepřeného a naklepaného plecka…

Zobrazit více...
OMÁČKY
**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: * 750g brambor ** 1 vejce **1 1/2 lžičky soli * * 250g hr.mouky * * 2 lžičky solamylu (maizeny) **

Postup přípravy

Postup:
1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte chvíli vychladnout, pak oloupejte a v širší nádobě na struhadle nastrouhejte najemno.
2. Přidejte…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut

Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut

Potřebné ingredience

2 dcl oleje 1 vejce 1 velká lžíce plnotučné hořčice 1 kávová lžička octu 1 kávová lžička cukru krystal 1 menší cibuli větší sterilovanou okurku, špetku soli, pepře,

Postup přípravy

Veškeré suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu. Vše vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem mixujeme přibližně 1 - 2 minuty do zhoustnutí. Poté tatarku přelejeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rýnská roštěná

Rýnská roštěná

Potřebné ingredience

Hovězí roštěnec ,2 Cibule ,sůl pepř,1 dl Rajský protlak,tuk, paprika, mouka na zahuštění omáčky a bílé víno .

Postup přípravy

Maso nakrájím na slabé plátky , mírně osolím a opepřím vložím do rendlíku a osmahnu maso které po té vyndám a ve vypeku v kastrolů spěním cibuli přidám papriku a rajský protlak…

Zobrazit více...
OMÁČKY
fazuľkový prívarok a fašírka

fazuľkový prívarok a fašírka

Postup přípravy

zemiacky narezeme na kocky a dame varit, ..pridame farulkove struky, bobkovy list..varime, ked su zemiacky mäkke pridame cerstvy kôpor a vymiesame si smotanu na varenie + muku +…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka - nečekaně povedená.

Rajská omáčka - nečekaně povedená.

Potřebné ingredience

hovězí, celer, petržel nebo pastiňák, cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list, celá skořice, hl. mouka, solamyl, cukr, ocet a sůůůl.

Postup přípravy

Jde o upravený recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83188&order=1

hoveží svíčková falešná 500g (90Kč), voda 2litry, celer, sůl a nechat vařit hodinu

osmažit…

Zobrazit více...

Kategorie