Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Kráík na sojové omáčce

Kráík na sojové omáčce

Potřebné ingredience

kralík,3 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce plnot.hořčice, 1 lžička sladké papriky, 2 cibule najemno nakrájet, 6 stroužků nasekaného česneku, sůl

Postup přípravy

Vše smícháme na naporcovaného kraláka a necháme 24 hodin uležet.Podlijeme trochou vody a pečeme přikryté v troubě nebo na pánvi.Příloha rýže nebo brambor

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jahňacie s vínovou omáčkou

Jahňacie s vínovou omáčkou

Potřebné ingredience

Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu

Postup přípravy

Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"

DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"

Potřebné ingredience

Maso z divočáka-v podstatě, co seženete nebo dostanete, já měla asi 1,5kg kýty, 5 velkých mrkví, 1 petržel, 1/2 středního celeru,5větších cibulí,4 stroužky česneku,20dkg nějaké slaninky (měla jsem oravskou), 2 stonky řapíkatého celeru, větvička rozmarýnu, lžička drceného kmínu, sůl, pepř, 3dcl vývaru z kostky.

Postup přípravy

Maso pěkně omyji a poctivě nožíkem očistím-seříznu blanky apod., aby zůstaly libové kousky. Maso nakrájím na menší kusy-dejme tomu jako dětská zatnutá dlaň, do pekáče dám…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
PEČENÁ HUSA

PEČENÁ HUSA

Potřebné ingredience

1 ks husy (cca 2 kg) 30 g soli 2 g kmínu voda pekáč

Postup přípravy

1. Očištěnou a opláchnutou husu mírně osolíme na povrchu i uvnitř
2. Okmínujeme ji a vložíme do pekáče
3. Husu podlijeme trochou vody a zaklopenou upečeme, při teplotě…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
GULÁŠEK Z JELENA

GULÁŠEK Z JELENA

Potřebné ingredience

zvěřina,3 cibule,česnek,zakys.smetana,hl.mouka,gulášové koření a koření nahrin,máslo,naložené plněné papričky.

Postup přípravy

na másle zpěníme pokrájenou cibuli,přidáme maso,okořeníme,osolíme a dusíme v papiňáku asi hodinku.poté lehce zahustíme moukou,necháme provařit,přidáme 5 stroužků rozmačkaného…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Poněšický guláš

Poněšický guláš

Potřebné ingredience

50dkg jeleního masa,5 dkg másla,cibule,2 lžíce mleté papriky,pepř,sůl,tymián,drcený kmín,feferonky,hl.mouka na zahuštění

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku,zasypeme paprikou,dáme maso,orestujeme.Přidáme drcený kmín,tymián,pepř,feferonku,osolíme,podlijeme.Zahustíme ,povaříme

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Pečený divočák s bůčkem

Pečený divočák s bůčkem

Potřebné ingredience

1kg kančího masa - já použila krk, 0,5kg bůčku, 2 větší cibule, 3bobkové listy, cca 6 kuliček nového koření, sůl, slanina,1 lžíce koření divočina, vývar na podlití nebo voda+masox,

Postup přípravy

Zvěřinu nechávám v celku, prošpikuju slaninou, bůček nakráju na pláty asi 1,5 silné ...
CIbulku nakrájím na větší kousky, maso na střídačku pokladu do pekáče tak aby bůček byl…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Mufloní zvěřina na česneku

Mufloní zvěřina na česneku

Potřebné ingredience

600 g mufloní zvěřiny (kýta, hřbet), 40 g slaniny, 60 g sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, pepř, nové koření, bobkový list, sůl, červené víno, hladká mouka, vývar

Postup přípravy

Zvěřinu protáhneme slaninou a potřeme česnekem utřeným se solí. Na sádle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme koření, vložíme zvěřinu a opečeme po všech stranách…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Falešný zajíc na černo

Falešný zajíc na černo

Potřebné ingredience

4 kuřecí horní stehna (špalíčky), 10 dkg slaniny (nebo junior, godhaj, prostě co je k dispozici), 200 ml povidla (nebo jiná marmeláda), strouhaný perník, perníkové koření, kečup, sojovka, vegeta, worchester, tymián, sůl, pepř, olej. sušené švestky, kolečko citronu a brusinky na ozdobu

Postup přípravy

maso okořeníme a ovegetujeme. zprudka osmahneme na oleji s uzeninou a tymiánem, podlijeme a 20 minut dusíme. přidáme ostatní ingredience a vytvoříme hustou tmavou omáčku.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jelen:-)

Jelen:-)

Potřebné ingredience

plátky asi 3cm široké, sůl, koření na steak, olivový oleje, červené víno, balsamiko. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn

Postup přípravy

plátky asi 3cm široké, nasolit, okořenit kořením na steak, naložit do směsi: 3 díly olivového oleje, 1 díl červeného vína, 1 díl balsamika. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn -…

Zobrazit více...

Kategorie