Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborné dalamánky

Výborné dalamánky

Potřebné ingredience

380 - 400ml vody, 1 lžíce oleje, špetka curku, 1 a 1/2 lžičky soli, 250g žitné celozrnné mouky, 250g hladké mouky, 1/4 droždí. Hrubozrnná sůl a celý kmín na posypání, vejce na potření

Postup přípravy

Necháme v pekárně zpracovat těsto, vyklopíme na pomoučený vám, propracujeme a tvoříme bochánky. Nebo jen ze silnějšího válečku odkrajujeme kousky, které "upravíme" do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jidáše

Jidáše

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 150 g povoleného másla, 2 žloutky, 2 lžíce medu, špetka soli, 500 g polohrubé mouky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, citr. kůra, 1/2 droždí nebo 2 lžičky sušeného.

Postup přípravy

Necháme zadělat v pekárně, nebo ručně či v robotu. Po vykynutí stáčíme šneky nebo libovolné tvary. Potřeme vajíčkem a posypeme mandlí.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i velikonoční mazanec

Loupáčky Ládi Hrušky - vynikající!...zkuste i…

Potřebné ingredience

200 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 80 g rozpuštěného másla, nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, 1 vanilkový cukr, 400 g hl. mouka, 2 polévkové lžíce cukru krupice, špetka soli, 1/2 sáčku sušeného droždí, mouka na podsypání a mák na posypání loupáčků

Postup přípravy

Láďa Hruška odměřoval ingredience na hrnečky, odvážila jsem na váze.
Do pekárny dejte v pořadí, jak je uvedeno, první: ve vlažném mléce rozmíchejte žloutky a přilijte…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky,co když dopečete hned sníte!!!

Rohlíky,co když dopečete hned sníte!!!

Potřebné ingredience

400 hladké mouky 225 ml vlažné vody 2 vrchovaté lžíce domácího sádla 2 lžičky soli 1 lžička cukru 2 lžičky suchého droždí

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu,sůl,cukr,sádlo(vyndejte včas z lednice,aby nebylo tuhé a dobře se zpracovalo do těsta)prosátou mouku a nakonec droždí. Zapneme program kynutá…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Croissant

Croissant

Potřebné ingredience

500g hladké mouky lžička soli 50g moučkového cukru 1 sáček droždí 2 žloutky 250ml vody 200g sluny 1 vejce na potření

Postup přípravy

Do pekárny dáme v tomto pořadí: voda, mouka sůl, cukr, rozdrobené droždí, žloutky a slunu.
Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly. Z každého dílu vyválime kruh a rozdělíme na 8…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BÍLÝ TOUSTOVÝ CHLEBA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

BÍLÝ TOUSTOVÝ CHLEBA Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

320 ml mléka, 40g rostlinného oleje, 500g polohrubé mouky, 30g solamylu, lžička soli, 1,5 lžičky sušeného droždí.

Postup přípravy

vše dáme postupně do pekárny a dáme péct na program BASIC WHITE velikost chleba 900g, kůrka light

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
LANGOŠE-těsto z domácí pekárny-VÝBORNÉ!!

LANGOŠE-těsto z domácí pekárny-VÝBORNÉ!!

Potřebné ingredience

na 12kusů:400ml vlažného mléka,půl kg hladké mouky,špetka soli,2lžičky suchého droždí..v tomto pořadí dát do pekárny program těsto..někdy musím špachtličkou uvnit pícky trošku mlíku a mouce pomoci se spojit,ale pak už je těsto v poho..

Postup přípravy

po vykynutí udělat 12bochánků,nechat cca půl hodiny kynou v teple,rozpálit olej na pánvi(používám tefal-stačí malinko oleje),každý bochánek trochu rozválet válečkem a poté prsty…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝBORNÝ,NADÝCHANÝ CHLEBÍK-jeden recept-více způsobů-VŽDY SE MI POVEDE

VÝBORNÝ,NADÝCHANÝ CHLEBÍK-jeden recept-více způsobů…

Potřebné ingredience

300ML VLAŽNÉ VODY,2MALÉ LŽIČKY CUKRU,2MALÉ LŽIČKY SOLI(PŮVODNĚ 2,JÁ DÁVÁM JEDNU),1-2 LŽIČKY KMÍNU(NEBO SEZAMU,LNU,SLUNEČNICE-NA CO MÁTE ZROVNA CHUŤ),500GRAMŮ HLADKÉ MOUKY,1LŽIČKA SUŠENÉHO DROŽDÍ.. DÁLE TO,JAKÝ ZROVNA CHLEBÍK CHCETE MÍT:ORESTOVANÁ CIBULKA NA TROŠCE OLEJE,NEBO STROUHANÝ TVRDÝ SÝR CCA 100GRAMŮ,NEBO CCA 3LŽÍCE OVESNÝCH VLOČEK,NA CHVILKU SMOČENÝCH VE VODĚ-VODU VYMAČKÁM¨,NEBO ORESTOVANÁ SLANINA NA KOSTIČKY NAKRÁJENÁ,NEBO TROŠKU ROZETŘENÉHO ČESNEKU....MŮŽE TO BÝT COKOLI,CO VÁM CHUTNÁ,TŘEBA VÁS JEŠTĚ NĚJAKÁ KOMBINACE NAPADNE A BUDU MOC RÁDA,KDYŽ SE PODĚLÍTE:-)

Postup přípravy

VŠECHNY INGREDIENCE VLOŽÍM V UVEDENÉM POŘADÍ DO PÍCKY,NAHORU VLOŽÍM CIBULKU,NEBO SÝR,NEBO VLOČKY ATD....PODLE TOHO,JAKÝ CHLÉB SI PŘEJETE ZROVNA UPÉCI:-)..JÁ MÁM PÍCKU MOULINEX…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Potřebné ingredience

250ml mléka, 180ml oleje, 2 vejce, 1 tvaroh (250g v kelímku), 2 vanil.cukr, 200g cukr krystal, 500g poloh. mouky, 1 kypř.prášek

Postup přípravy

V uvedeném pořadí dáme do nádoby.
Já mám pekárnu Etu deliccu. Na program 8 jsem dala hnětení asi 10 minut - aby se všechny ingredience promíchaly. Pak jsem dala na program 10 -…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pravý kváskový chléb - recept pro domácí pekárny

Pravý kváskový chléb - recept pro domácí pekárny

Potřebné ingredience

Recept vhodný pro domácí pekárny • 650 g mouky (žitná chlebová, pšeničná chlebová, popř. celozrnná žitná, špaldová - můžete experimentovat) • 12 polévkových lžic (180g) pravého žitného kvásku • 400 ml vody • 3 čajové lžičky mořské soli • 3 polévkové lžíce kvalitního slunečnicového nebo olivového oleje • 1-2 čajové lžičky kmínu • semínka (dýňové, slunečnicové, sezamové, lněné - dle libosti, můžete míchat) Můžeme (není nutné) přidat polévkovou lžičku psyllia (vlákniny) a špetku chlebového koření (firma Sonnentor). Vše dáme do pekárny najednou včetně semínek.

Postup přípravy

Jednou z nejpodstatnějších složek výživy, která nás ovlivňuje prakticky denně, je pečivo. V dnešní době už se téměř zapomnělo na zadělávání chleba žitným kváskem a běžnou stravou…

Zobrazit více...

Kategorie