Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

* MASOVÉ KULIČKY: 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí), 1 menší červená cibule, 1 lahůdková cibulka, 2 stroužky česneku, 1 vejce, ½ lžičky sladké papriky, sůl, pepř; * DÁLE: 200 g batátů, 150 g mrkve, 1-2 lžíce sušené cibule, špetka mleté kurkumy, větší špetka římského kmínu , sůl, 1 bobkový list, na podlití 200 ml masového vývaru, na vymazání hrnce kousek másla (Ghí), na dokončení omáčky 100 ml smetany ke šlehání (+ případně další masový vývar na úpravu konzistence), (na oživení jídla: pikantní paprika - kozí roh, sladká či pálivá feferonka, chilli nebo jalapeňo)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- česnek prolisovat a utřít se solí
- batáty pokrájet na kostky
-…

Zobrazit více...
DORTY
Lego

Lego

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
svadobná s ružami

svadobná s ružami

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DIETY
Bezlepková tortilla - jen mozzarella a vejce

Bezlepková tortilla - jen mozzarella a vejce

Potřebné ingredience

Jednoduché jako facka, vhodné k redukci i pro bezlepkovou dietu. Toto je množství pro menší pekáček.

Postup přípravy

1 mozzarella
3 vejce
Sůl, koření (bazalka, oregano,...)

Rozmixujeme mozzarellu s vejci, trochu osolíme, přidáme koření dle libosti a nalijeme na pečící papír do…

Zobrazit více...
DORTY
MEDOVNÍK K NAROZENINÁM

MEDOVNÍK K NAROZENINÁM

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVÉ PLÁTY o rozměru 29 x 22 a 21 x 15 cm
KRÉM č. 1: karamelový s vyšlehanou šlehačkou
KRÉM č. 2: zakysané smetany + vyšlehaná šlehačka 33%
KÁVOVÝ SIRUP: s čokoládovým…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )

TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )

Potřebné ingredience

TĚSTO : 450 g hladké mouky, 250 g změklého másla ( ne roztopené ), kelímek zakysané smetany, lžičku soli. NÁPLŇ : tvarohová, marmeláda, povidla nebo maková

Postup přípravy

Na vále zpracujte z přísad těsto. S těstem se po zpracování velmi dobře pracuje, není lepivé. Vyválejte na placku a nakrájejte na čtverce. Na káždý z nich dejte oblíbenou náplň a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinové řezy se šlehačkou

Malinové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 5 PL oleje, 160 g polohrubé mouky. Náplň: 350 ml malinové šťávy (povařených a přepasírovaných malin), cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek, 100 ml vody. Krém: 400 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 100 ml malinové šťávy, 3 vrchovaté PL cukru moučka, 1 želatinový ztužovač, 100 ml vody. Dále: 250 ml smetany ke šlehání 33%, maliny na zdobení.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, zašleháme olej, metličkou vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový hrnkový koláč

Tvarohový hrnkový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 5 žloutků, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek vlažného mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr; Náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 5 lž krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový puding, sníh z 5 bílků

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180°C.
Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto. Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a zapečeme 10-15 minut (těsto by…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kringel se šunkou a cuketou

Kringel se šunkou a cuketou

Potřebné ingredience

1 plát listového těsta, 100 g čerstvého krémového sýru s bylinkami, 200 g plátkového sýru, 200 g šunky (plátky), 200 g mladé cukety.

Postup přípravy

Všecko to vlastně začalo komentářem k jedné mojí fotce z roku 2015, kvůli kterému jsem musela vyhledat starý Receptář Dr. Oetker. Při hledání onoho receptu jsem narazila na recept…

Zobrazit více...

Kategorie