Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
Recept pečený čaj

Recept pečený čaj

Potřebné ingredience

Ingredience 2 kg ovoce výše jmenovaného i jiného, v libovolné kombinaci 1 250 g cukru krystal 2 citróny koření (hřebíček, skořice, anýz apod.) 2 dcl rumu, vodky, griotky (není nutné

Postup přípravy

Základem pečeného čaje je ovoce, které může být čerstvé i mražené, avšak zhruba jeho polovinu by měly tvořit kyselejší druhy, jako je třeba rybíz.
Vybírat i kombinovat druhy…

Zobrazit více...
OVOCE
Sušené dýně-křížaly

Sušené dýně-křížaly

Potřebné ingredience

4 kg dýně,1 kg krystalu,0,5 l vody,3 dcl octu,čtvrt l pomerančového sirupu,črvrt l ananasového sirupu,1 ananasová trestˇ

Postup přípravy

Dýně vydlabeme,okrájíme slupku a nakrájíme na menší dílky.Uděláme nálev ze všech ingrediencí ,který přivedeme do varu.Potom přidáme dýni.Mícháme.Vařit až do zesklovatění dýní.Pak…

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocná přesnídávka

Ovocná přesnídávka

Potřebné ingredience

3 kg ovoce (meruňky,broskve,jablka) 3/4 l vody , 20 dkg cukru, 2 pudinky-vanilkový,jahodový nebo ananas.

Postup přípravy

Očištěné a nakrájené ovoce na drobné kousky dáme do hrnce a přídáme 3/4 l vody a dáme vařit až je ovoce hodně rozvařené - přidáme cukr (v případě meruněk dávám víc protože jsou…

Zobrazit více...
OVOCE
JABLEČNÁ DOBROTA PRO DĚTI +++

JABLEČNÁ DOBROTA PRO DĚTI +++

Potřebné ingredience

2 kg jablek,30-40dkg cukru krystalu,3 vanilkové cukry,2 čokoládové pudinky, 10 dkg kakaa,10 dkg lístkových oříšků.1 slazené kondenzované mléko.

Postup přípravy

Jablka oloupeme a rozvaříme bez jádřinců ve 2 dcl vody.Rozmixujeme. Přidáme ostatní přísady povaříme promixujem, dáme do skleniček a zavařujeme 20 minut při 85 stupnů celsia…

Zobrazit více...
OVOCE
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Potřebné ingredience

2 kg opraných bezinek, 1 l vody, 3/4 cukru, 2 vanilkové cukry, vývar z kávy, 1/2 l rumu

Postup přípravy

2 kg opraných bezinek
1 l vody
Společně uvařit 15 minut a přecedit.
Do šťávy dáme 3/4 cukru a vaříme 5 minut. Pak přidáme 2 vanilkové cukry a vaříme 3 minuty. Pak přidáme…

Zobrazit více...
OVOCE
Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)

Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)

Potřebné ingredience

2 kg černého rybízu, 3 kg cukru, 20gkys.citonové

Postup přípravy

Omytý černý rybíz zbavený stopek dáme do velkého hrnce , přilijeme 2 l vroucí vody a přisypeme kys.citronovou.Přikryjeme a necháme 24 hod.vyluhovat.Druhý den přecedíme a do slité…

Zobrazit více...
OVOCE
Džůs z mrkve a jablek

Džůs z mrkve a jablek

Potřebné ingredience

3 velké mrkve,10 jablek.1kg cukru krystalu,4lžičky kávové kyseliny citronové.

Postup přípravy

Mrkev očistíme,jablka vykrájíme a nakrájíme na kousky.
Dáme vařit do 1 litru vody do změknutí.Potom rozmixujeme.Mezitím si převaříme 9 litrů vody s 1kg cukru.
Pak přidáme…

Zobrazit více...
OVOCE
Růžičky z jablek

Růžičky z jablek

Potřebné ingredience

Potřebujeme pěkná jablíčka.Z jednoho jablka uděláme 2 růžičky.
Jablko nakrájíme na plátky a necháme sušit.Třetí den už jsou zkroucená tak seskládáme od největšího plátku do nejmenšího.Skládáme z pěti plátků.
Potom ještě dosušíme.
Můžeme je použít na adventní věnec,nebo jako dekoraci na stůl.

Postup přípravy

Také je po dosušení můžeme potřít bílkem s cukrem a namočit do skořice a máme voňavou dekoraci.

Zobrazit více...
OVOCE
Fantastický letní osvěžující ovocný salát!!!!!

Fantastický letní osvěžující ovocný salát!!!!!

Potřebné ingredience

různé druhy ovoce, nejlepší jsou jahody, meloun, jablíčko, borůvky, třešně, banán, broskve, meruňky, rybíz, hroznové víno... dá se tam dát cokoliv.
voda a cukr a limetková šťáva

Postup přípravy

Ovoce očistíme, nakrájíme na kostičky (meloun a hroznové víno vypeckujeme) a dáme do mísy. Předtím si ještě svaříme vodu s cukrem - v poměru 1:1, dávala jsem malý hrnek cukru a…

Zobrazit více...
OVOCE
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny

Potřebné ingredience

ovoce a zelenina

Postup přípravy

Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…

Zobrazit více...

Kategorie