Recept pečený čaj
Potřebné ingredience
Ingredience 2 kg ovoce výše jmenovaného i jiného, v libovolné kombinaci 1 250 g cukru krystal 2 citróny koření (hřebíček, skořice, anýz apod.) 2 dcl rumu, vodky, griotky (není nutné
Postup přípravy
Základem pečeného čaje je ovoce, které může být čerstvé i mražené, avšak zhruba jeho polovinu by měly tvořit kyselejší druhy, jako je třeba rybíz.
Vybírat i kombinovat druhy…
Sušené dýně-křížaly
Potřebné ingredience
4 kg dýně,1 kg krystalu,0,5 l vody,3 dcl octu,čtvrt l pomerančového sirupu,črvrt l ananasového sirupu,1 ananasová trestˇ
Postup přípravy
Dýně vydlabeme,okrájíme slupku a nakrájíme na menší dílky.Uděláme nálev ze všech ingrediencí ,který přivedeme do varu.Potom přidáme dýni.Mícháme.Vařit až do zesklovatění dýní.Pak…
Ovocná přesnídávka
Potřebné ingredience
3 kg ovoce (meruňky,broskve,jablka) 3/4 l vody , 20 dkg cukru, 2 pudinky-vanilkový,jahodový nebo ananas.
Postup přípravy
Očištěné a nakrájené ovoce na drobné kousky dáme do hrnce a přídáme 3/4 l vody a dáme vařit až je ovoce hodně rozvařené - přidáme cukr (v případě meruněk dávám víc protože jsou…
JABLEČNÁ DOBROTA PRO DĚTI +++
Potřebné ingredience
2 kg jablek,30-40dkg cukru krystalu,3 vanilkové cukry,2 čokoládové pudinky, 10 dkg kakaa,10 dkg lístkových oříšků.1 slazené kondenzované mléko.
Postup přípravy
Jablka oloupeme a rozvaříme bez jádřinců ve 2 dcl vody.Rozmixujeme. Přidáme ostatní přísady povaříme promixujem, dáme do skleniček a zavařujeme 20 minut při 85 stupnů celsia…
Bezinkový likér
Potřebné ingredience
2 kg opraných bezinek, 1 l vody, 3/4 cukru, 2 vanilkové cukry, vývar z kávy, 1/2 l rumu
Postup přípravy
2 kg opraných bezinek
1 l vody
Společně uvařit 15 minut a přecedit.
Do šťávy dáme 3/4 cukru a vaříme 5 minut. Pak přidáme 2 vanilkové cukry a vaříme 3 minuty. Pak přidáme…
Šťáva z černého rybízu- snadno a rychle :-)
Potřebné ingredience
2 kg černého rybízu, 3 kg cukru, 20gkys.citonové
Postup přípravy
Omytý černý rybíz zbavený stopek dáme do velkého hrnce , přilijeme 2 l vroucí vody a přisypeme kys.citronovou.Přikryjeme a necháme 24 hod.vyluhovat.Druhý den přecedíme a do slité…
Džůs z mrkve a jablek
Potřebné ingredience
3 velké mrkve,10 jablek.1kg cukru krystalu,4lžičky kávové kyseliny citronové.
Postup přípravy
Mrkev očistíme,jablka vykrájíme a nakrájíme na kousky.
Dáme vařit do 1 litru vody do změknutí.Potom rozmixujeme.Mezitím si převaříme 9 litrů vody s 1kg cukru.
Pak přidáme…
Růžičky z jablek
Potřebné ingredience
Potřebujeme pěkná jablíčka.Z jednoho jablka uděláme 2 růžičky.
Jablko nakrájíme na plátky a necháme sušit.Třetí den už jsou zkroucená tak seskládáme od největšího plátku do nejmenšího.Skládáme z pěti plátků.
Potom ještě dosušíme.
Můžeme je použít na adventní věnec,nebo jako dekoraci na stůl.
Postup přípravy
Také je po dosušení můžeme potřít bílkem s cukrem a namočit do skořice a máme voňavou dekoraci.
Fantastický letní osvěžující ovocný salát!!!!!
Potřebné ingredience
různé druhy ovoce, nejlepší jsou jahody, meloun, jablíčko, borůvky, třešně, banán, broskve, meruňky, rybíz, hroznové víno... dá se tam dát cokoliv.
voda a cukr a limetková šťáva
Postup přípravy
Ovoce očistíme, nakrájíme na kostičky (meloun a hroznové víno vypeckujeme) a dáme do mísy. Předtím si ještě svaříme vodu s cukrem - v poměru 1:1, dávala jsem malý hrnek cukru a…
Rady - spravne zmrazovani ovoce a zeleniny
Potřebné ingredience
ovoce a zelenina
Postup přípravy
Pri spravnem zmrazeni si ovoce a zelenina zachovavaji vyssi vyzivnou hodnotu nez pri nakladani ci sterilizaci. Pri teplotach od 6-12 stupnu se zastavi zivot mikroorganismu.…