Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí kečup

Domácí kečup

Potřebné ingredience

4kg zralých rajčat , 0,5kg cibule, 0,5kg tvrdých jablek /nejlepší jsou ty domácí , nebo ty starodávné z alej u cest , 30dkg cukru krystalového, 2 lžíce soli , 2lžíce sladké červené papriky dle chuti chili nebo pálivé papriky , 1dcl octa , špetka skořice , 4hřebíčky , 6 nových koření /dávám mleté asi toho množství/, 4 bobkové lístky

Postup přípravy

Rajčata napůlím, cibuli a jablka /neloupaná/ načtvrtím a vařím s kořením /bobk.list, skořice, nové koření, hřebíčky/ pozvolna téměř celý den. Je potřeba dát do kvalitního hrnce s…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečný džem

Jablečný džem

Potřebné ingredience

Jablka,cukr, citron.

Postup přípravy

Jablka s cukrem 1:1.Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky.Do hrnce dáváme střídavě jablka a cukr.Vaříme na mírném ohni(občas zamícháme) dokuď se cukr nerozpustí.Přivedeme k…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybíz ala brusinky

Rybíz ala brusinky

Potřebné ingredience

Budete potřebovat-1,5kg červeného rybízu, 0,80kg cukr krystal, 2lžíce rumu, 1větší citron, 2ks badyánu, 2ks celé skořice .

Postup přípravy

Na plech dáme očištěný rybíz -na rybíz poklademe badyán , skořici a na kolečka pokrájený citron. Vložíme do troby a pečeme 1/2 hodiny na 250C . Po té plech vyndáme z troby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SATANÁŠKY-SUPER ČALAMÁDA

SATANÁŠKY-SUPER ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1,5 kg hřibů-povařit ve slané vodě),1 kg paprik a 1 kg cibule-jemně pokrájené

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme nálev: 3L vody,6 dg soli,půl L octu,30dg cukru,6 bob.listů,15 kuliček nov. koření,5 kuliček pepře.Houby slejeme ze slané vody a smícháme se…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová marmeláda

Cuketová marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg cukety, 1 šálek vody, 1 Tang - příchuť dle libosti ( nejlepší je asi broskev ), 1 Gelfix super 3:1, cca 200g - 250g cukru

Postup přípravy

Cuketu nakrájíme na kostičky ( semínka jsem neodstraňovala, rozmixují se) , dáme do hrnce, podlijeme 1 šálkem vody a rozvaříme do měkka, po rozvaření slijeme přebytečnou vodu,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurčičky od Leničky

Okurčičky od Leničky

Potřebné ingredience

1/75 litru vody,1/2 litru octa,deko,8 kostek cukru,33 cukerínů,to vše svařit celý pepř,bobkový list,nové koření,cibule,mrkev,listy vinné révy,popř křen

Postup přípravy

Okurky zpracujeme obvyklým způsobem .-)....do každé lahve vkládáme,zeleninu ...kdo má doma révu dá po lístku,já dělala bez a taky moc dobré.3 kuličky pepře,bobkový list a 2 nové…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SLADKOKYSELÁ ČERVENÁ ŘEPA

SLADKOKYSELÁ ČERVENÁ ŘEPA

Potřebné ingredience

1,25kg červené řepy, 1,25kg bílého zelí, 3/4 l vody, 1/4l octa, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 250g cukru

Postup přípravy

Řepu uvaříme do měkka a vychladlou oloupeme. Zelí si nakrájíme na nudličky (může ho být i více) a dáme do hrnce, do kterého přidáme všechny ingredience (sůl, cukr, kmín, ocet a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková přesnídávka s čokoládou

Švestková přesnídávka s čokoládou

Potřebné ingredience

2 kg vypeckovaných švestek, + - 1 kg cukru (záleží jak je sladké ovoce), 2x vanilkový nebo čokoládový puding, 80 g Holandského kakaa, min. 0,5 l vody (pokud je to příliš husté, přiléváme více vody)

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme a pokrájíme. Přendáme do většího hrnce, podlijeme vodou a necháme je rozvařit (cca 15 min). V průběhu varu přidáme cukr a kakao, stále mícháme. Ponorným…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborné kyselé okurky!!

Výborné kyselé okurky!!

Potřebné ingredience

Deko,0,5 litru + ještě trošku ocet :), cukr cca 20dkg, 1,8 l vody,cibule,mrkev,kopr.....

Postup přípravy

Okurky pořádně omyjeme,naskládáme do sklenic společně s koprem,cibulí a mrkví nakrájenou na kolečka......já dávám navrch ještě špetičku konzervačního prostředku (konzervační…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KLEVERA podle mé babičky

KLEVERA podle mé babičky

Potřebné ingredience

5 kg švestek,1 kg cukru,(balíček Petolu),půl sklenky rumu (od hořčice)

Postup přípravy

Tento recept je opravdu starý,proto je tam ten Petol,přidám tam trochu kys.citronové.

ORIGINÁL:
Švestky se vypeckovávají až po zvážení.vyloupané je dáme vařit do hrnce…

Zobrazit více...

Kategorie