Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

250 g pampeliškových květů; 1,5 litru vody; 1 pomeranč; 1 citron; 1,5 kg krystalového cukru

Postup přípravy

Květy zbavíme zeleného zákrovu, propereme je, přelijeme vroucí vodou a necháme přikryté do druhého dne. Pak je scedíme přes plátýnko a vymačkáme.
Do nálevu přidáme pomeranč a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rychlý jablečný kompot

Rychlý jablečný kompot

Potřebné ingredience

4 ks jablek, 1 vanilkový cukr, 1 ks celé skořice,, 4 gramy hřebíčku a 1 hrnek vody.

Postup přípravy

Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince, rozkrájíme na čtvrtky a zalijeme vodou. Přisypeme vanil. cukr, vložíme koření a uvaříme do měkka.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
..Domácí švestková povidla..

..Domácí švestková povidla..

Potřebné ingredience

Na 6 sklenic o objemu 350 ml. Je potřeba- 3 kg švestek 125 ml octa 750 g krupicového cukru 1 lžička mleté skořice 100 ml rumu

Postup přípravy

Příprava: 20 minut/Odležení: přes noc/Vaření:1 hodina/Pečení: 3 hodiny
1. Švestky omyju a vypeckuji. Nasypu je do velkého hrnce, zaliju je octem a zasypu cukrem. Někdy dým…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
PEČENÝ ČAJ

PEČENÝ ČAJ

Potřebné ingredience

750 g ovoce, 500g cukru, stava ze dvou citronu, jeste teplÉ nalit do sklenicek a otocit dnem nahoru

Postup přípravy

Dávala jsem pomerance a mandarinky a pridala trochu skorice... myslim ze tady se fantazii meze nekladou a dat muzete cokoliv, delala jsem v pekarne, program marmelada.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HRUŠKOVÁ POVIDLA JAK DĚLÁM JÁ

HRUŠKOVÁ POVIDLA JAK DĚLÁM JÁ

Potřebné ingredience

Sušené hrušky,sušené jablka,celá skořice,anýz,hřebíček,mletý badyán,vanilkový cukr,švestková povidla,strouhaný perník

Postup přípravy

Dám vařit sušené hrušky a trochu i sušených jablek.\r\nDo pláténka zabalím hřebíček,skořici , anýz a dám vařit k hruškám.\r\nJak jsou hrušky měkké, tak scedím a pomelu na masovém…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vánoční jablečný džem s rozinkami

Vánoční jablečný džem s rozinkami

Potřebné ingredience

1 kyselejší jablko, 700ml jablečného moštu, 400g cukru, 50g rozinek, 2x gelfix, skořice

Postup přípravy

Jablko nakrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme jablečný mošt, rozinky, 1ks skořice a jablko. Gelfix smícháme s cukrem a přisypeme do hrnce s ostatními přísadami. Vše přivedeme k…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KAROTKOVÝ DŽUS aneb DOMÁCÍ KUBÍK

KAROTKOVÝ DŽUS aneb DOMÁCÍ KUBÍK

Potřebné ingredience

3 kg karotky, 2 pomeranče, 1 l vody, 350 g cukru krupice, 2 lžičky kyseliny citrónové

Postup přípravy

Oškrábanou karotku omyjeme pod vodou, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce. Přidáme oloupané a na dílky rozdělené pomeranče, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna vaříme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pečený čaj * jablko-hruška

Pečený čaj * jablko-hruška

Potřebné ingredience

2 kg ovoce, 1/2 kg cukru, 2 badyány, 7 hřebíčků, 1-2 skořice

Postup přípravy

Ovoce nakrájet na kostičky, smíchat s cukrem... všechno pak dát na vyšší plech.. koření dávám do čajového sítka, abych pak nemusela hledat mezi ovocem :) Nechat zapéct asi 30…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa

Červená řepa

Potřebné ingredience

5 kg červené řepy, 5 kg zelí, 1 kg cibule, 1 polévková lžíce kmínu, 6 polévkových lžic soli.... Nálev: 800-900 g cukru, 3 litry vody, 1 litr octu

Postup přípravy

Červenou řepu uvaříme a pak nastrouháme, zelí si nakrájíme syrové a cibulku na drobno.. Přidáme sůl a kmín a vše pořádně promícháme.. Nálev uvedeme k varu a vaříme asi 10 minut..…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Šípková marmeláda

Šípková marmeláda

Potřebné ingredience

Zralé šípky a cukr. Na 1 kg šípkového protlaku dáme 0,5 kg cukru, můžete přidat hřebíček

Postup přípravy

Natrháme šípky, nejlépe velké a tak akorát zralé = při stisknutí se krásně rozpůlí, pak jdou pěkně a rychle čistit od semínek a chloupků. (nesmí být mazlavé-To se odstraní…

Zobrazit více...

Kategorie