Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Kapustník - koláč z kyslej kapusty - zelí  RYCHLOVKA

Kapustník - koláč z kyslej kapusty - zelí RYCHLOVKA

Potřebné ingredience

pol 0,7l pohara kyslej kapusty - zeli, 1 vajicko, 1/2 hrnceka mlieka, 1/2 hrnceka oleja, sol, PDP, polohruba muka, cesnak.

Postup přípravy

Ja som robila do tortovej formy, tak som si to trochu prisposobila a robila z polovice flasky :-) ostatne prisady treba prisposobit aby sme mali cesto "prijemnej" kvality …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
domací musli-děkuji KLÁŘE

domací musli-děkuji KLÁŘE

Potřebné ingredience

400 g vloček,200 g rozinek Jumbo,200 g sušených meruněk,100-200 g mandlí,lískových oříšků,200 g sušených banánu,200 g sušených brusinek,3 lžíce slunečnicoveho oleje, lžíce medu

Postup přípravy

V míse smíchej vločky. Nasekej oloupané mandle, přisyp k vločkám. V hrníčku smíchej tekutý med a olej, promíchej s vločkama. Nasypej na plech, rozprostři a strč do předehřátý…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zdravé chipsy

Zdravé chipsy

Potřebné ingredience

brambory, sůl, koření dle chuti trochu oleje a mikrovlnou troubu

Postup přípravy

Nakrájejte brambory na plátky a vyskládejte je na talíř pokapejte trochou oleje a posolte je. Můžete požít koření. Dejte s talířem do mikrošky a nastavte na 2-3 minuty z každé…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
slovenské pagáče rychlovka

slovenské pagáče rychlovka

Potřebné ingredience

tendle recept dělat zesnulý strýc a všichni jsme se mouhly napráskat do puknutí 600g hladká mouka, 300g mleté škvarky, sůl, lžíce octu, 2vejce, lžíce sádla kvásek 250ml mléko, lžička cukru, kostka kvasnic vejce na pomazání

Postup přípravy

nejprve zadělám kvásek, v druhé míse prosyju mouku, dibek osolím a přidám vše co je uvedené pak vymýsím a nechám cca 30min kynout, pak na vále několikrát rozválím a překládám a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Preclíky

Preclíky

Potřebné ingredience

250ml mléka, 13g droždí, 500g hladké mouky, 1/2 - 3/4 lžičky soli, 50g oleje, 1 malé vejce, 10 - 15g cukru. Hrubá sůl nebo kmín na posypání

Postup přípravy

Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, poté zaděláme vláčné těsto. Nenecháváme kynout a hned motáme preclíky. Preclíky dáme do vroucí vody a necháme je "povařit"…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kynuté kornouty se zeleninovým salátem

Kynuté kornouty se zeleninovým salátem

Potřebné ingredience

Na kornouty: 250 ml vlažné vody 3 lžíce másla (rozpustit) 21 g čerstvého droždí (půl kostky) nebo balíček instaního droždí (7g) 500 g polohrubé mouky 10 g cukru 10g soli Rajčatový salát: rajčata, eidam, šunka, vejce, jogurt , trošku majonézy, sůl, pepř

Postup přípravy

Strašně jednoduché, viděla jsem jako inspiraci někde na FB, bez receptu, tak jsem to zkusila podle svých osvědčených receptů. Uděláme těsto v pekárně, prvně tekuté přísady, potom…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
le bruschette aneb topinka s rajčatky

le bruschette aneb topinka s rajčatky

Potřebné ingredience

starší chleb,česnek,bazalka,rajčata,pepř sul

Postup přípravy

Bruschette můžeme připravit z jakehokoliv chleba,důležité je aby byl naprosto křupavý,super opečený ba i spálený jak Vám ho podají v italské pizzerii...
Já chleb opýkam na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Mrkvová kolečka - chuťovka k vínu

Mrkvová kolečka - chuťovka k vínu

Potřebné ingredience

400 g polohrubé mouky, 200 g jemně nastrouhané mrkve, 250 g Hery, 1 prášek do pečiva, špetka soli.

Postup přípravy

Na vále zpracujeme těsto a vyválíme na plát silný asi ½ cm. Vykrajujeme kolečka, pokládáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky a v…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tyčinky se sýrem Niva

Tyčinky se sýrem Niva

Potřebné ingredience

Na těsto:200g hl mouky,200g sýru Niva ,200g tuku Héra ,1 žloutek Na potření : 1 vejce, na posypání červenou papriku nebo kmín.

Postup přípravy

Z hladké mouky nastrouhané Nivy ,tuku Héra a žloutku vypracujeme hladké těsto.To rozválíme na tloušťku 5 mm.Rádýlkem nakrájíme tyčky o rozměru 2 x 9 cm.Tyčinky rozložíme na plech…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Bramborové pagáčky

Bramborové pagáčky

Potřebné ingredience

Inspirací mi byl recept paní Pavlíny ID 276220, které tímto děkuji, ale protože některé věci, jako třeba tavený sýr, vegetu ani margarín doma nemáme, trochu jsem si ho upravila (i množství přísad jsem zredukovala na polovinu a bylo toho až až-4 plechy. Takže potřebujeme: 600g brambor uvařených ve slupce, 500g hladké mouky, 1 žloutek, 1 máslo, menší polévkovou lžíci soli, kousek tvrdého sýra-cca 100g, pepř, půl kelímku kysané smetan,y vejce na potření, půl kostky droždí, může být smažená sušená cibulka, něco na posyp-len, sezam, kmín, mák, slunečnici, hrubozrnnou sůl...a malinko oleje.

Postup přípravy

Brambory oloupat a nastrouhat na jemném struhadle (nebo pomlet), na vále zpracovat společně se všemi ostatními přísadami včetně droždí-nedělá se kvásek. Šlo by to i v pekárně, ale…

Zobrazit více...

Kategorie