Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
krkonšská polévka  (školní)

krkonšská polévka (školní)

Potřebné ingredience

Klobáska ,brambory,cibule, hladká mouka,olej,mletá paprika,masox, podravka ,súl

Postup přípravy

zpěníme na oleji cibulku ,přidáme klobásu nakrájenou na kolečka,orestujem přidáme papriku ,masox ,zalijem vodou a nechame provařit ,zahustíme záklechtkou (voda s moukou) přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kuřecí polévka

Kuřecí polévka

Potřebné ingredience

kuřecí křídla, skelety, malá stehýnka paličky......mrkev, celer, petržel, nať z petržele nebo celeru, kapusta, česnek, hrášek prostě co je a co máme rádinové koření, sůl, celý pepřna nudle nebo drobení:polohr. nebo hrubá mouka, vajíčko

Postup přípravy

Maso i se zeleninou a kořením dáme do studené vody a vaříme tahem třeba tři hodiny. Přecedíme, maso obereme, zeleninu nakrájíme, dáme zpátky do polévky.
Uděláme si těsto na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Potřebné ingredience

celer,mrkev,hl.mouka, vývar nebo voda, sůl,máslo
petrželka

Postup přípravy

natrouhanou celera mrkev osmahneme na troše másla , zahustíme moukou- osmahneme a zalíváme studenou vodou nebo vývarem na požadovanou hustotu polévky.
osolíme a vaříme tak…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kapustová polévka

Kapustová polévka

Potřebné ingredience

Kapusta, špek, brambory, hl. mouka, česnek, sůl, cibule

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme kapustu na drobné nudličky, cibuli nadrobno a špek na kostičky. Na trošce oleje osmahneme špek, když je napůl hotový, tak přisypeme cibuli a taky osmažíme -…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KULAJDA

KULAJDA

Potřebné ingredience

kmin,sul,cibule,houby,brambory,kys.smetana,hl.mouka,vejce

Postup přípravy

Nakrajime brambory,houby,cibul na kosticky a dame varit s kminem a soli.Kdyz to vari prilejem vodu podle potreby.Potom zavarime kys.smetanu(smet.a 2-3 lzice mouky)Stahneme ohen na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Porková krémová polévka

Porková krémová polévka

Potřebné ingredience

porek
máslo
hl. mouka
brambory
smetana
kmín, sůl, pepř, polévkové koření

Postup přípravy

Na másle orestujeme světlou část porku. Po chvíli přidáme hl. mouku, mícháme, po vytvoření světlé jíšky zalijeme vodou a pořádně rozmícháme. Necháme vařit, dáme do polévky sůl,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová - rychlá

Brokolicová - rychlá

Potřebné ingredience

brokolice
kořenová zelenina
voda
sůl, vajíčko, kmín

Postup přípravy

Brokolici nasekáme na drobno, kořenovou zeleninu nastrouháme, dáme vařit do vody, osolíme, ke konci varu přidáme rozkvrdlané vajíčko. Je to rychlovka, ale moc dobrá.

Může…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Moc dobrá mrkvová polévka

Moc dobrá mrkvová polévka

Potřebné ingredience

Asi 4 větší mrkve, 2 cibule, 2 -3stroužky česneku, půl kelímku kys.smetany, muškt.oříšek, zeleninový bujón, sůl,máslo a petrželová nať a mouka

Postup přípravy

Na másle se zpění cibulka, přidá se nakrájená mrkev-na kostky a 2 minuty se podusí, aby dřívě změkla, zasype se moukou či krupicí a zaleje se bujónem, tak aby byla celá mrkev…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cizrnová polévka s pórkem

Cizrnová polévka s pórkem

Potřebné ingredience

250 g cizrny
1 pórek
máslo
sůl, polévkové koření (nemusí být), šafrán
hladká mouka

Postup přípravy

Cizrnu musíme přes noc namočit, pak vařit v jiné vodě 1-2 hodiny, podle velikosti.

V jiném hrnci na másle osmažíme nakrájený pórek, necháme jej pouze zesklovatět, zalejeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HOVĚZÍ VÝVAR SE SVÍTKEM

HOVĚZÍ VÝVAR SE SVÍTKEM

Potřebné ingredience

PRO 4 OSOBY: *500-600 g hovězího masa na polévku *1 kostka hovězího bujonu (nemusí být) *3 mrkve, nakrájené na kostičky *1/2 bulvy celeru, nakrájené na kostičky *celerová nať *sůl
NA SVÍTEK: *3 vajíčka, žloutek a bílek zvlášť *3 lžíce hrubé mouky *sůl *sekaná petrželka *máslo nebo olej na vytření pánve

Postup přípravy

1. Do hrnce nalijte dva litry vody. Tučné maso vložte do hrnce rovnou; pokud máte libové, uveďte vodu nejprve do varu. Osolte, přikryjte pokličkou a na středním plameni vařte 2-3…

Zobrazit více...

Kategorie