Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
VONIČKY DO POLÉVKY NA ZIMU

VONIČKY DO POLÉVKY NA ZIMU

Potřebné ingredience

zeleninové natě - petrželová nať, cibulová nať, libeček, celerová nať, nepoužitá nať z pórku + režný provázek

Postup přípravy

Natě omyjeme, rozdělíme do snopečků a režnou nití pevně svážeme. Dáme do sáčků a zamrazíme na zimu.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Uzená polévka se smetanou

Uzená polévka se smetanou

Potřebné ingredience

uzené maso, mrkev, cibule, brambory, zakysaná smetana,bujón,máslo,mouka hl.,pepř, libeček nebo petrželka

Postup přípravy

Maso uvaříme do měkka( nejlépe vepřové uzené ocásky) a do hotového vývaru přidáme na kostičky nakrájené brambory a povaříme taktéž do měkka. Kdo má rád vývar silnější přidá kostku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelňačka

Zelňačka

Potřebné ingredience

Zelí v sáčku, cibule, klobása, mletá sladká i pálivá paprika, sůl, pepř, kmín, bobkový list, brambory, smetana

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibuli, vložíme pokrájené zelí, zalijeme vodou, nebo vývarem, přidáme bobkový list, kmín, sladkou papriku a necháme dusit. Mezi tím si zvlášť uvařím brambory a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Lehký zeleninový boršč

Lehký zeleninový boršč

Potřebné ingredience

3 brambory,2 řepy (asi 30dkg),1/4 hlávky zelí(30 dkg).1 cibule,2 mrkve,máslo,malý rajčatový protlak,1 zeleninový masox,sůl,cukr,zakysaná smetana

Postup přípravy

Očištěnou řepu uvaříme do měkka-vyndáme si ji a do vývaru dáme vařit brambory oloupané a nakrájené na kostičky-vaříme asi 10 minut,mezi tím si nakrouháme najemno zelí a přidáme k…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Potřebné ingredience

- cibule - středně velká cuketa nakrájená na kostičky - 1 velký brambor nakrájený na kostičky - 1 velká mrkev nakrájená na kostičky - nať z petržele a celeru - sůl - smetana - špetku muškátového oříšku

Postup přípravy

na oleji zesklovatět cibulku
- přidat:
- středně velkou cuketu nakrájenou na kostičky
- 1 velký brambor nakrájený na kostičky
- 1 velkou mrkev nakrájenou na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cuketovo-porková polévka

Cuketovo-porková polévka

Potřebné ingredience

máslo cuketa pórek (malá mrkev) jahelné vločky sůl, muškátový květ vařené brambory - asi 3ks

Postup přípravy

Rozehřejeme máslo, na něj dáme na kostičky nakrájenou cuketu a nakrájený pórek (může a nemusí být malý kousek mrkve). Chvíli smažíme, pak podlijeme vodou a dusíme. Vsypeme hrst…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pivní gulášová polévka s uzeninou

Pivní gulášová polévka s uzeninou

Potřebné ingredience

1 klobása, 1 párek, 1 velká brambora, 2 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1 masox, sůl, pepř, majoránka, 150ml piva, 1 lžíce papriky

Postup přípravy

Na oleji osmahneme česnek a kousky uzeniny, přidáme papriku, mouku a zasmažíme. Přilijeme asi 1 litr vody, přidáme bujón a kostky brambor, necháme vařit 15min. Poté přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
květáková polévka

květáková polévka

Potřebné ingredience

300g květáku,150g mrkve,cibul,máslo,hl.mouka,vejce,zeleninový bujon,muškátový květ,kmín

Postup přípravy

Cibuli a mrkev nakrájime na kostičky a zpěníme na másle,posypeme moukou a zasmahneme.
Zalijeme asi jedním a půl litrem vody,rozmícháme a uvedeme do varu.Vložíme květák…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Recept na tyrolskou polévku

Recept na tyrolskou polévku

Potřebné ingredience

máslo, mrkev, celer, ječmené kroupy, uzené maso, brambory, pažitka

Postup přípravy

20 g másla
2 mrkve nakrájené na tenké proužky
2 nožičky stonkového celeru nakrájené na malé kousky

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm mrkev s…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

•½ kg hovězího předního •½ kg vepřových žeber •1 cibule •2 stroužky česneku v celku •3 listy bobkového listu •5 kuliček nového koření •5 kuliček celého pepře •sůl •1 vetší červená řepa, oloupaná, nakrájená na kostky •šťáva z půlky citronu •50 g špeku, nakrájeného na kostky •25 g másla •4 střední brambory, nakrájené na kostky •2 mrkve, nakrájené na kolečka •150 g červených fazolí z konzervy •čtvrtka hlávky zelí, nakrájená •zakysaná smetana

Postup přípravy

1. Nejdřív dám vařit maso asi do tří litrů vody, přidám celou cibuli, česnek a koření. Během vaření odebírám lžící pěnu a tuk. Mezitím dusím na troše vody řepu (pokapu ji citronem…

Zobrazit více...

Kategorie