Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Polévka z hlívy ústřičné a la dršťková-MOOC DĚKUJI MARIS

Polévka z hlívy ústřičné a la dršťková-MOOC DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 mrkev, 3 stroužky česneku, 2 mladé cibulky, zeleninový vývar, mletá paprika, majoránka, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, olej, petrželka

Postup přípravy

Postup
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a mrkev. Necháme krátce osmažit, přisypeme mouku a papriku / část může být pálivá /, ještě…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová bez cibule

Gulášová bez cibule

Potřebné ingredience

300 - 400g hovězího masa, 2 lžíce sádla, 2 stroužky česneku, lžíce sladké papriky, pepř, trocha gulášového koření, vegeta, 3 brambory, hladká mouka

Postup přípravy

Kousky masa orestujeme na 1 lžíci sádla, přidáme koření, česnek a vegetu, zalijeme vodou a dusíme doměkka (nejlépe v papiňáku). Když je maso skoro hotové, přidáme na kostičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
SMETANOVÁ HRÁŠKOVÁ POLÉVKA

SMETANOVÁ HRÁŠKOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

1X SMETANA KE ŠLEHÁNÍ,2X MRAŽENÝ HRÁŠEK ,1XSTROŽK ČESNEKU, 30dkg ANGLICKÉ, 1X MASOX,SŮL,PODRAVKA

Postup přípravy

JEDNO BALENÍ HRÁŠKU NASIPEME DO HRNCE ZALIJEME VODOU CCA 5CM NAD HRÁŠEK PŘIDÁME ČESNEK ,MASOX TROCHU SOLI A VAŘÍME DO MĚKKA.POTÉ CO JE HRÁŠEK MĚKKÝ VYNDÁME ČESNEK VEN ZBYTEK…

Zobrazit více...
POLÉVKY
*Rybičková (sardinková) polévka

*Rybičková (sardinková) polévka

Potřebné ingredience

Zeleninu "pod svíčkovou" (mrkev, petržel a dobrý je i kousek celeru, pokud máte) - tak kolem půlkila - na kostičky osmahnout na trošce oleje "do sklovata", zalít asi litrem vody a povařit s asi deseti kuličkami pepře a nového koření (bobkový list taky neuškodí), zahustit asi dvěma navršenými lžícemi hladké mouky rozkvedlanými ve dvou deci vody. A ještě sůl! Když je zelenina měkká, přihodit jednu nebo dvě konzervy rybiček - jaké chcete: tuňák, sleď, sardinky nebo klidně kombinaci. Jen aby nebyly v tomatě (možná by to taky bylo dobrý, ale vyzkoušeno nemám). A teď to hlavní - přistrouhat asi čtvrtku muškátového oříšku - pak to má ten správný šmrnc! Nechat pár hodin odležet a už moc nemíchat, aby se rybky jen rozpadly, ale nebyly napadrť. Nakonec je možno ještě zjemnit pár lžicemi smetany nebo oříškem másla (pokud nepoužijete olejovky, ty jsou mastné dost). Podávat s osmahnutými kostičkami housky.

Postup přípravy

Kdo se těší na Vánoce na rybí polévku, určitě nebude zklamaný - je to levná a moc dobrá náhražka.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Babiččina cibulačka :o)

Babiččina cibulačka :o)

Potřebné ingredience

4 žluté cibule 3 vejce 4 lžíce oleje 8 dl vývaru (může být i z kostky) 1 lžíce másla 1 lžíce nasekané zelené petrželky sůl, pepř, drcený kmín 2 krajíčky chleba 1 jarní cibulka na ozdobu

Postup přípravy

1. Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na lžíci rozpáleného oleje dozlatova a přidáme máslo. Základ pak zalijeme vývarem a vaříme 15 minut…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelňačka-couračka

Zelňačka-couračka

Potřebné ingredience

6 brambor, kysané zelí, mléko, smetana na vaření, sůl, 1-2 vejce, houby, hladká mouka

Postup přípravy

Do tlakového hrnce nakrájím oloupané brambory,přidám cca stejné množství kyaného zelí, zaliji vodou, osolím (kmín nedávám, bývá v zelí) a dám vařit.Můžou se tam rovnou dát i houby…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou

Potřebné ingredience

vývar nebo voda, masox, ostřejší klobása, kyselé zelí, hladká mouka, sůl, mletá paprika, pepř, brambory

Postup přípravy

Na másle uděláme za pomoci hladké mouky jíšku, přidáme mletou papriku a zalijeme vývarem nebo vodou (do vody vložíme masox). Nakrájíme brambory na malé kousky a vložíme do vody a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s ovesnými vločkami a pohankou

Polévka s ovesnými vločkami a pohankou

Potřebné ingredience

Kořenová zelenina, ovesné vločky, pohanka, olej

Postup přípravy

Na olivovém oleji podusíme nastrouhanou zeleninu, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl popřípadě bujón. Pak přidáme ovesné vločky a pohanku. Tu si ale vařím zvlášť. Nechám ji asi 3…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, 500g vepřového masa, hovězí kosti, 3 mrkve, 2 petržele, 3 brambory, 3 stroužky česneku, máslo, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, 2 rajčata, kousek hlávkového zelí, rajiský protlak, 2 střední řepy, ocet, cukr, zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

Z masa, 1 mrkve, 1 petržele, kostí, koření a soli uvaříme vývar. Na másle osmahneme na plátky česnek, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata a kousky zelí,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Potřebné ingredience

Brokolice-čerstvá kuřecí stehno smetana na vaření-nejlepší je Rama creme sůl celý pepř-dávám zelený 3 kuličky nového koření,česnek

Postup přípravy

Brokolici a kuřecí stehno omyjeme,vložíme do studené vody,přidáme koření,sůl a vaříme do měkka.
Po uvaření vyndáme stehno a kuličky koření,brokoloci ve vývaru rozmixujeme do…

Zobrazit více...

Kategorie