Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Houby

Přidat recept
HOUBY
Krutí prsíčka s Shii-take a banánem

Krutí prsíčka s Shii-take a banánem

Potřebné ingredience

300 g Shii-take, 90 g másla, 1 malá cibule, 300 g krůtích prsíček nakrájených na nudličky, 2 lžíce sójové omáčky, 2 banány podélně nakrájené na plátky, sůl, paprika, kari, 200 ml smetany, 1 lžíce sherry.

Postup přípravy

Na 30 g másla usmažíme na pánvi drobně nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme nakrájené houby, 5 minut smažíme a obracíme. Houby pak vyjmeme a dáme na teplou misku. Na dalších 30…

Zobrazit více...
HOUBY
Kuřecí prsíčka se zázvorem a Shii-take

Kuřecí prsíčka se zázvorem a Shii-take

Potřebné ingredience

300 g Shii-take, 300 zelených lusků cukrového hrášku, 1 cm čerstvého zázvoru, 4 nasekané cibule, 1 lžíce másla, 125 g rýže basmati, sůl, pepř, 100 g mrkve nakrájené na kostičky, 1 žlutá paprika nakrájená na kostičky, 1 nasekaná chilli paprička, 4 kuřecí prsíčka s kůží, 3 stonky citrónové trávy, 1 lžíce přepuštěného másla, 125 ml drůbežího vývaru, nasekaná petrželka.

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C. Houby zbavíme třeňů a rozřízneme je na čtvrtky. Lusky hrášku očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.…

Zobrazit více...
HOUBY
Houbová pánev s tofu

Houbová pánev s tofu

Potřebné ingredience

300 g čerstvých plodnic Shiitake, 250 g nakládaných sójových výhonků, 150 g tofu, 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce vody, 2 lžíce sezamového oleje, sladká chilli omáčka, sherry.

Postup přípravy

Sójovou omáčku smícháme s vodou. Tofu nakrájíme na kostičky a založíme na 1 hodinu do sójové omáčky. Houby očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Sójové výhonky odkapeme.…

Zobrazit více...
HOUBY
Salát z Shii -take

Salát z Shii -take

Potřebné ingredience

400 g plodnic Shii-take, 4 šalotky, 250 g polníčku, 3 kusy Fleischtomaten (dužninová rajčata), 1 stroužek česneku, 3 lžíce červeného vinného octa, 2 lžíce bazalkového octa, 1 lžička sójové omáčky (zn. Kikkoman), 100 ml olivového oleje, sůl a pepř, 1 bageta s bylinkami (Kräuterbaguette).

Postup přípravy

Plodnice Shii-take očistíme a nakrájíme na plátky, šalotky na kostičky. Houby obděláme na polovině nakrájené šalotky na trošce oleje. Osolíme a opepříme. Polníček očistíme a…

Zobrazit více...
HOUBY
Hlívová paštika (pomazánka)

Hlívová paštika (pomazánka)

Potřebné ingredience

200 g hlívy, 60 g šunky, 2 šalotky, svazek petrželky, 30 g másla, citrónová šťáva, 3 lžíce silného masového vývaru, 2 žloutky, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce bílého vína.

Postup přípravy

Hlívu na másle podusíme na cibuli spolu s jemně nakrájenou šunkou a nasekanou petrželkou. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zalijeme masovým vývarem, vaříme společně 3 minuty…

Zobrazit více...
HOUBY
Hlíva s kyselou smetanou

Hlíva s kyselou smetanou

Potřebné ingredience

500 g hlívy, 125 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1/8 l zakysané smetany, drcený kmín, majoránka, sekaná petrželka, pepř, sůl.

Postup přípravy

Slaninu na krájenou na větší kostičky rozpustíme v pánvi, na kolečka nakrájenou cibuli na slanině pražíme, dokud nezesklovatí. Přidáme hlívu, kmín, majoránku, petrželku, sůl, pepř…

Zobrazit více...
HOUBY
Bramborový salát s hlívou

Bramborový salát s hlívou

Potřebné ingredience

400 g hlívy, vařený brambor, 1 cibule, 1 větší kyselá okurka, Vegeta, 1 jogurt nebo 100 g majolky.

Postup přípravy

Klobouky hlívy (bez třeňů) nakrájíme a podusíme s Vegetou, přidáme brambor nakrájený na kostičky, jemně nasekanou cibuli, nakrájenou okurku a vše zalijeme jogurtem či majolkou.

Zobrazit více...
HOUBY
Polévka s Hlívou ústřičnou

Polévka s Hlívou ústřičnou

Potřebné ingredience

400 g Hlívy ústřičné, 1 šalotka, 30 g másla, 1 moučná brambora, 1 litr zeleninového vývaru, 125 ml sladké smetany, po 5 snítkách petrželky a kerblíku, sůl, muškátový oříšek. Příprava 20 minut (bez vaření).

Postup přípravy

Hlívy očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno.

Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme šalotku a necháme je zesklovatět. Přidáme houby a…

Zobrazit více...
HOUBY
Italské rigattoni s máslem, smetanou, lanýžem a vejcem

Italské rigattoni s máslem, smetanou, lanýžem a vejcem

Potřebné ingredience

150 g rigattoni (trubicové těstoviny), 3 lžíce bešamelové omáčky, 1 žloutek, lanýž, 1 lžíce smetany, 2 lžíce strouhaného parmazánu, čerstvé máslo.

Postup přípravy

Do horké bešamelové omáčky přimícháme za stálého míchání parmazán a strouhaný lanýž. Necháme několik okamžiků povařit a odstavíme z ohně. Žloutky rozšleháme se smetanou a zvolna…

Zobrazit více...
HOUBY
Pstruh s černou lanýžovou omáčkou

Pstruh s černou lanýžovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 pstruhy střední velikosti, 2 černé lanýže, 2 stroužky česneku, vinný ocet, extra panenský olivový olej, šťáva z 1 citrónu, sůl.

Postup přípravy

Očištěné pstruhy dáme vařit do osolené vody. Když jsou uvaření, odstraňte kůži, ploutve a všechny kosti. Připravíme tak čtyři porce filé. Pečlivě očistíme lanýže. Omáčku…

Zobrazit více...

Kategorie