Mrkev nadivoko - pro všechny, kdo neradi dušenou
Potřebné ingredience
mrkev, cibule, máslo, olej, sůl, kmín, tymián
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme na jemno a opražíme na másle s trochou oleje, přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo, přidáme sůl, kmín a tymián (ten ani pokaždé nedávám) a pražíme, dokud mrkev…
Zapečené brambory se salámem
Potřebné ingredience
brambory vařené ve slupce, cibule, salám (nejlépe šunkový na plátky), strouhaný sýr, petrželka (kudrnka), kousek másla (Hery); * ZÁLIVKA: 1 sladká smetana, 1 velká zakysaná smetana, 2 vejce, sůl, pepř
Postup přípravy
Bramory uvařit ve slupce, oloupat a pokrájet na kolečka.
Cibuli pokrájet na půl kolečka a osmahnout na másle.
Petrželku pokrájet.
Obě smetany smíchat a…
ZAPEČENÝ LILEK SKUŘECÍM MASEM A SÝREM-je to od paní z…
Potřebné ingredience
Pro každou osobu lilek Pro každou osobu kuřecí prso Pro každou osobu 10dkg sýra
Postup přípravy
ZAPEČENÝ LILEK SKUŘECÍM MASEM A SÝREM
Pro každou osobu lilek
Pro každou osobu kuřecí prso
Pro každou osobu 10dkg sýra
Lilek podél rozkrojíme a vyřízneme…
Brambory se smetanou-jako příloha
Potřebné ingredience
Brambory,anglická slanina,česnek,smetana na vaření nebo šlehačka,olej.
Postup přípravy
Nakrájenou slaninu orestujeme,přidáme česnek,uvařené a pokrájené brambory,chvíli restujeme a nakonec zalijeme smetanou.Vynikající jako příloha k přírodní vepřové panence,kořeněnou…
Zelné placky
Potřebné ingredience
4 hrníčky kysaného zelí, 1 a 1/2 hrníčku hladké mouky, 1/2 hrníčku rozpuštěného sádla, hrst škvarků, 1 vejce, pepř, špetka mleté pálivé papriky, sůl, hera na potření.
Postup přípravy
Zelí lehce vymačkáme a pokrájíme, smícháme s moukou, rozpuštěným sádlem a umletými škvarky (můžeme dát i více dle chuti ), přidáme vejce, ochutíme pepřem, paprikou a solí a…
Kedlubnové zelí
Potřebné ingredience
kedluben, máslo, sklenička vody, zeleninový bujon, sůl, pepř, nové koření
Postup přípravy
Nastrouháme kedluben, povaříme na másle dokud nezměkne. Podlijeme vodou, přidáme bujon a koření, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou.Až se voda téměř odpaří, je hotovo.
Fazole ve smetanové omáčce podávané v chlebu - i pro…
Potřebné ingredience
Kulatý bochník, chleba na vydlabání, 300g barevných fazolí, konzerovavané fazolky, 4 brambory, smetana, máslo, hladká mouka, slanina, ocet, kopr, sůl, pepř
Postup přípravy
Fazole namočíme 24 hodin předem do vody. Pak je dáme vařit spolu s jemně nakrájenými bramborami a konzervovanými fazolkami. Když jsou měkké, přilijeme smetanu a zahustíme jíškou z…
Japonská Ebi Tempura
Potřebné ingredience
250g hl.mouky nebo spaldové-cerealni,400ml vody ,2 zloutky,fazolove lusky,cibule,mrkev,krevety,paprika cervena a zelena,cuketa,súl ,1 lzicka orégano a sójová omacka
Postup přípravy
Zamícháme mouku,žloutky , vodu, sul a oregano a testicko dáme na chvili do ledničky.Zatím si pripravime zeleninu,omyjeme a musi byt nakrajená na proužky mrkev,papriky,lusky…
KVĚTÁKOVÉ (brokolicové) LÍVANEČKY -výborné, zdravé a…
Potřebné ingredience
1květák nebo brokolice, 2-3 syrové brambory, 2 vejce, 3 lžíce mléka, tvrdý sýr, 2 lžíce oleje, sůl, koření
Postup přípravy
Do misky s nadrobno nakrájeným předvařeným květákem (brokolicí) přidáme žloutky, olej, mléko, sůl a najemno nastrouhané brambory.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do…
VÝTEČNÉ BRAMBŮRKY....
Potřebné ingredience
BRAMBORY, SŮL, PLÁTEK MÁSLA, 3 STR.ČESNEKU,MUŠKÁT. OŘÍŠEK, KELÍMEK SMETANY NÍZKOTUČNÉ A 2 NÍZKOTUČNÉ BÍLÉ JOGURTY-
Postup přípravy
PEKÁČ VYMAŽEME PLÁTKEM MÁSLA A ROZETŘENÝM ČESNEKEM, NA TO VLOŽÍME BRAMBORY NA KOLEČKA, OSOLÍME.
BOKEM DO MISKY NALEJEME2 JOGURTY A 1 NÍZKOTUČNOU SMETANU A PROMÍCHÁME....…