Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Velikonoční věnce,bochánky,mazance....

Velikonoční věnce,bochánky,mazance....

Potřebné ingredience

75 dkg pol. mouky, 20 dkg cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 10 dkg rozpuštěné hery, mléko dle potřeby ( min. 300 ml) 3/4 kostičky droždí, citron. kúra, sůl, hrozinky, mandle , ořechy, vejce na potření ( stačí bílek, který nám zbyl)

Postup přípravy

Z mouky, cukru, vajec, hery, droždí, mléka, soli a citron kúry zaděláme těsto bud ručně ( kvásek.....) nebo v domácí pekárně ( nejdříve tekuté, potom sypké suroviny) . Rozinky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Náš oblíbený PŠENIČNO-ŽITNÝ KMÍNOVÝ CHLÉB

Náš oblíbený PŠENIČNO-ŽITNÝ KMÍNOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

350ml VODY, 1lžíce OCTU, 2lžičky SOLI, 400g PŠENIČNÉ MOUKY HLADKÉ, do mouky zahrňte 2lžičky KMÍNU, 300g ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY TMAVÉ (Předměřická), 1lžičku CUKRU, 25g ČERSTVÉHO DROŽDÍ

Postup přípravy

Suroviny pokojové teploty (20-25°C, max.28°C) vložte do pečící nádoby v pořadí, jak jsou uvedené v surovinách.
Pečící nádobu vložte do domácí pekárny, zvolte program „Základní…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bagetky z tatarky ze špaldové mouky

Bagetky z tatarky ze špaldové mouky

Potřebné ingredience

230 dkg hladké mouky, 260 dkg špaldové mouky,1 lžička soli,2 lžičky cukru krystalového,220 ml vody - 250 ml vody,1 malá tatarská( v krabičce),25 g droždí, vejce na potření,kmín a sezam na posypání

Postup přípravy

Suroviny si dáme do pekárny ,nejdřív vodu ( dáme 220 ml případně přidáme ),tatrskou omáčku , nasypeme odvážené mouky,do jednoho rohu dáme cukr,do druhého sůl a napovrch rozdrobíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový chléb zadělávaný v pekárně-pečený v troubě

Ořechový chléb zadělávaný v pekárně-pečený v troubě

Potřebné ingredience

360 ml podmáslí,250g pšeničné celozrnné mouky,250 g žitné mouky,2 lžičky medu,20g droždí,1 lžička soli,100 g ořechů

Postup přípravy

Do mísící nádoby nalijeme podmáslí, přidáme med,odváženou mouku ,lžičku soli ,nahrubo nasekané ořechy ( pár jich můžeme nechat celých), navrch nadrolíme čerstvé droždí. Zapneme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Knedlíky ovocné z domácí pekárny

Knedlíky ovocné z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Suroviny: 470 ml mléka 30 g rozpuštěného másla 2 žloutky 2 lžíce cukru krupice špetka soli 750 g hrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Nejdříve tekuté - mléko, žloutky, tuk+sypké - mouka, cukr, droždí a na stranu sůl

Prsty nebo pomocí rozvalovacího válečku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moje houstičky z domácí pekárny

Moje houstičky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Recept jsem našla u paní Dany B. (tawa) ID 136760. Musím uznat že houstičky jsou moc a moc dobré.:-)

Postup přípravy

Můj první pokus o kynuté těsto...A povedly se... Těsto jsem udělala přesně podle paní Dany B. (tawa) ID 136760 a dala do pekárny na program kynutá těsta.Po vykynutí jsem dala na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bílý chléb

Bílý chléb

Potřebné ingredience

300ml vlažné vody 50ml oleje 1 lžička soli 1 lžička cukru 2 lžíce suš. mléka 500g hladké mouky 1 sáček suš. droždí/7g/

Postup přípravy

Všechny suroviny dame do pečicí nádoby ve výše uvedeném pořadí

Přístroj nastavíme a zapneme na program ZAKLADNÍ neb program BÍLÝ CHLÉB

Po ukončení program bochník…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový chléb

Ořechový chléb

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 1 lžička cukru 375g hladké mouky 1 lžička suš. droždí 100g hrubě nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do nadoby a ve vyše uvedeném pořadí.
pekárnu zapneme na ZAKLADNI program.
po ukončení programu bochník vyklopine nadratenou mrizku a nechame…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
...MŮJ PRVNÍ CHLEBÍK ...

...MŮJ PRVNÍ CHLEBÍK ...

Potřebné ingredience

HLADKÁ MOUKA(pšeničná),sul,cukr,droždí,voda,kmín. MOC NÁM CHLEBÍK CHUTNAL!!

Postup přípravy

500g hladké mouky,2 lžičky soli,2 lžičky cukru,1/4 droždí,3dl vody,1 lžička drceného kmínu

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše a housky

Langoše a housky

Potřebné ingredience

• 200 ml mléka • 1 vajíčko • 1 bílý jogurt • 2 lžíce oleje • 500 g hladké mouky • ½ KL jedlé sody –nesmí přijít ke kvasnicím každé sypu do jiného rohu pekárny, nebo promíchám s moukou • 1 KL soli –stejné jako u sody • sušené droždí

Postup přípravy

Příprava:
Vše postupně podle receptu dáme do pekárny. Spustíme program TĚSTO. Z hotového těsta smažíme langoše. Zbylé těsto můžeme zamotat a upéct jako housky.
Před pečením…

Zobrazit více...

Kategorie