Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzské  bagety

Francouzské bagety

Potřebné ingredience

280ml.vlažné vody,450 hladké mouky,2 lžičky sušených kvasnic,2 lžičky soli,1 lžička cukru,1 lžíce olivového leje.

Postup přípravy

Vše dáme do domácí pekárky a zvolte program těsto.Necháme vykynout.S těstem se nádherně pracuje.Rozdělíme na půlku,rozválíme na placku a srolujeme .A to uděláme ještě jednou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slávinky

Slávinky

Potřebné ingredience

120 ml (g) vody, 70 g cukru, 100 g másla, 50 g rozinek, špetka soli, 2 žloutky, strouhaná citrónová kůra, lžička citrónové šťávy, 390-400 g hladké mouky, 21 g droždí Na obalení bílek, 2 lžíce moučkového cukru, sekané mandle

Postup přípravy

všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, máslo měkké, povolené) a použijeme program Těsto.slavinky.jpg

Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 4…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Stříhané buchty s tvarohem

Stříhané buchty s tvarohem

Potřebné ingredience

Recept je na 20 kousků:200 ml mléka,1 vejce,100 ml oleje,30g droždí,100g cukru,500g polohr.mouky,špet.soli,1 vejce na potření Náplň:hrst rozinek,1 lžíce rumu,1 vanička tvarohu,1 vanil.cukru,2 lžíce cukru,citr.kůra

Postup přípravy

Do nádoby dáme mléko,olej,rozšleh.vejce,zasypeme moukou,přidáme do jednoho rohu cukr,do druhého špetku soli a navrch nadrobíme droždí.A zapneme program těsto a necháme pracovat…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rohlíky plněné slaninou a sýrem

Rohlíky plněné slaninou a sýrem

Potřebné ingredience

350 ml vody, 80 ml oleje, 1 žloutek (bílek na potření), 360 g hladké mouky, 280 g polohrubé mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 1/2 lžičky droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom zabalit rohlíky.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné housky s návodem na pletení

Celozrnné housky s návodem na pletení

Potřebné ingredience

250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200 g celozrnné pšeničné mouky 150 g hladké mouky 50 g celozrnné žitné mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička droždí

Postup přípravy

V pekárně nechat umíchat a vykynout, potom umotat houstičky. Díky úžasnému zlepšováku (který jsem okoukala samozřejmě zde, ale už bohužel nevím, od koho) jsou housky zapletené…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Podmáslový vločkový chleba z remosky

Podmáslový vločkový chleba z remosky

Potřebné ingredience

170 g vody, 100 g podmáslí, lžička cukru, lžička oleje, 1,5 lžičky soli, lžička drceného kmínu nebo chlebového koření, 50 g ovesných vloček, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g pšeničné celozrnné mouky jemné, 170 g hladké mouky, 30 g hrubé mouky, 18 g droždí (Od té doby, co jsem zjistila, že je každá odměrka jiná a skoro všechny jsou nepřesné, tekutiny neodměřuji, ale vážím.)

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké a odložíme si trochu z odvážené mouky na dosypání - těsto je zpočátku velice hutné, mouku dosypáváme při vymíchávání) a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry

Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry

Potřebné ingredience

múka (akákoľvek, je jedno, akú použijete, ja vždy tú, ktorú mám po ruke a vždy je chlebík výborný) + sušené droždie + soľ + rasca + voda + petržlenová vňať + rozmarín + tymián + sézam + olej na vymastenie formy

Postup přípravy

Po všetkých možných aj nemožných :) receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
skládaná buchta podle Marty G. (Egreska)

skládaná buchta podle Marty G. (Egreska)

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1/4 hrnku cukru krupice, 1/2 kostky droždí, špetka soli, 1/3 hrnku mléka, 50 g másla, 1/4 hrnku teplé vody, 2 vejce. 1/4 hrnku rozpuštěného másla na potírání.

Postup přípravy

Z vykynutého těsta vyválíme plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme čokoládou a mandlovými lupínky (nebo čímkoliv jiným - podle chuti). Pokrájíme na 5 pásů, ty položíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný i druhý den

Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný…

Potřebné ingredience

160 ml vlažné vody, 1 celé vejce, 1 žloutek, 40 ml rostlinného oleje, 400 g hladké mouky, půl lžičky cukru, 1 lžička soli, půl kostky droždí. Na potření vejce rozmíchané s vodou, sezam nebo mák na posypání.

Postup přípravy

Postup určitě netřeba dlouze popisovat, pekárnu nastavit na program "těsto", případně dosypat mouku nebo přidat trochu vody. Po ukončení programu záleží na Vás, jaký tvar…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Masopustní šišky

Masopustní šišky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky,250 ml mléka,3 žloutky,40g m.cukru,2 lžíce oleje,1 lžíce rumu,sůl,25g droždí,vanilkový cukr,rozinky asi 5 dkg,tuk na smažení

Postup přípravy

Do nádoby si dáme mléko,rum , olej a žloutky ,které trochu rozšleháme ,na to nasypeme mouku,do jednoho rohu dáme oba cukry ,do druhého špetku soli a navrch rozdrobíme droždí…

Zobrazit více...

Kategorie