Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)
Potřebné ingredience
plátky vepřové krkovice, čerstvé (popř. mražené či sterilované) hříbky, cibule, slanina, sádlo, hl. mouka, sůl, pepř z mlýnku, 2 dc masového vývaru, červ. vína či vody
Postup přípravy
Plátky masa jemně naklepeme, okraje nařízneme, aby zůstalo krásně rovné, po obou stranách nasolíme a opepříme. Na pánvičce (ale dá se použít přímo i nádoba pomalého hrnce)…
POMALÝ HRNEC - králík - svíčková
Potřebné ingredience
Králík ( já měla koupené králičí nohy ), sůl, tymián, nové koření, celý pepř, bobkový list, kořenová zelenina, cibule, trochu másla, smetana
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli jsem zesklovatěla na másle, pak přidala kořenovou zeleninu a osmahla. Přendala jsem to do pomalého hrnce, na to dala králičí nohy, osolila, dala trochu tymiánu,…
Játra na cibulce - POMALÝ HRNEC
Potřebné ingredience
cibule, kuřecí játra, slanina, sůl, pepř, bobkový list rýža jako příloha
Postup přípravy
Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou cibuli, na to slaninu na malé kostky a játra na kostky (asi 2x2 cm). Osolit, opepřit, přidat bobkový list. Podlít vodou, aby bylo vše…
HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ V PH
Potřebné ingredience
Ingredience: 500 g hovězích líček (cca 2 kusy) 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 500 ml silného hovězího vývaru nebo demi glace 200 ml suchého červeného vína 5 ks kuliček nového koření 3 ks bobkové listy 1 ks velká cibule 3 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat 3 lžíce sádla 1 lžíce třtinového cukru rozmarýn a tymián pepř sůl
Postup přípravy
Opracovaná omytá a osušená líčka nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme
V kastrolu rozpálíme sádlo a líčka zprudka ze všech stran opékáme cca 10 minut
Maso vyjmeme a…
Hovězí po mongolsku
Potřebné ingredience
500 g hovězí kýty, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce třtinového cukru, 4 stroužky česneku, 200 ml vody, 2 střední mrkve, zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet nejdříve na plátky a poté na dlouhé nudičky
- česnek prolisovat
- mrkev pokrájet na tenké nudličky
- cibulku pokrájet na…
Lesní kuře
Potřebné ingredience
kuře, 4 stroužky česneku, 1 velká cibule, hrst sušených lesních hub, sůl, drcený kmín, tymián, máslo na vymazání hrnce, na zahuštění 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml vody, na dochucení na talíři čtyřbarevný pepř + zelená petrželka
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- kuře rozpůlit, nebo naporcovat na jednotlivé díly
- cibuli pokrájet na půlkolečka
- česnek pokrájet na plátky
- houby namočit do vody (do…
VEPŘOVKA z PH
Potřebné ingredience
2,60 kg masa 1,30 kg bůčku, 39 g soli špetka kmín mletý špetka muškátový oříšek PL 2 podravky 3,5dcl. vody.
Postup přípravy
Loudám přes noc 10 hodin na low. Potom šťouchadlem pomačkám a dám do skleniček. Polovinu jsem pomlela na masovém mlýnku a je výborná dobře se roztírá.
Sterilizuji 1 hodinu.
Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v…
Potřebné ingredience
Kachna - rozpůlená nebo naporcovaná sůl kmín
Postup přípravy
kachnu rozpůlíme nebo naporcujeme (dle velikosti pomalého hrnce, do velkého se vejdou dvě půlky, do menšího dále rozporcujeme), nasolíme, dobře okmínujeme a vložíme do pomalého…
Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce
Potřebné ingredience
Plátky vepřového masa dle zvyklostí a chuti - já měla krásnou krkovičku .... a více v popisu přípravy.....
Postup přípravy
Na pánvičce si opečeme dobrou slaninku, na ni dáme na kostičky krájenou cibulku a drobně nakrájenou červenou kápii. Přidáme drcený kmín a směs trošku opepříme.
Tento základ…
Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky
Potřebné ingredience
* KARÉ: 500 g vepřového karé, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 4 stroužky česneku, 1 cibule, mletá sladká paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl, hladká mouka na poprášení masa, olej na smažení, 50 ml vody na podlití (nebo vývaru), něco na zahuštění (instantní jíška, hraška...), na dochucení instantní šťáva na světlá masa (pokud se nepodlévalo vývarem); * NOKY: 500 g brambor, 50 g krupice, 50 g hladké mouky, 1 vejce, hrst nasekané petrželky, sůl
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky, osolit, opepřit a poprášit hladkou moukou
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na jemno
- česnek…