Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Tatranská kotleta

Tatranská kotleta

Potřebné ingredience

Na 5 porcí : vepřová kotleta 500g, 7 polévkových lžíc zeleninové lečo, 150g šunky nebo šunkového salámu, 150g eidam strouhaný, 1 smetana, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Naklepané kotlety posolíme,opepříme a opečeme na rychlo na oleji, po té naklademe kotlety na pekáček.
Na každou kotletku dáme polévkovou lžíci leča,na to nakrájenou šunku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PO MAĎARSKU

VEPŘOVÉ PO MAĎARSKU

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty nebo plece,1-2 cibule,olej nebo sádlo,sladká mletá paprika,5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu,3 stroužky česneku,kelímek zakysané smetany,3 lžíce hladké mouky,sůl.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji nebo sádle,přidáme na koustky pokrájené a osolené maso,necháme zatáhnout.Když se tekutina kterou maso pustilo vydusí,přidáme lžičku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský vrabec

Moravský vrabec

Potřebné ingredience

plecko
bůček
hl. mouka
česnek
cibule
sůl, kmín
voda

Postup přípravy

Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli nakrájíme najemno. Promícháme s masem. Můžeme naložit den dopředu.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA NA  CIBULCE

JÁTRA NA CIBULCE

Potřebné ingredience

vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.

Postup přípravy

Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

Potřebné ingredience

plátky vepř. krkovičky
sádlo
cibule
sůl, pepř, zázvor, česnek
mouka nebo hotová tmavá jíška

baby karotka
máslo
světlá jíška
muš.oříšek, sůl

brambory
mléko
máslo
sůl

Postup přípravy

Maso nakrojíme, aby se nám nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, napepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjememe. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená krkovička

Zapečená krkovička

Potřebné ingredience

4 krkovice, 4 drcené stroužky česneku, sůl, pepř, 5 vajec, 3 lžíce 12 % smetany, hrst bylinkové směsi (petželka, libeček), 2 lžíce dijonské hořčice, čerstvá strouhanka, olej na smažení, 3 cibule, 150 g slaniny

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Potřebné ingredience

Vepřové plátky z kýty,olej,sůl,1/2 masoxu,hladká mouka,sojová omáčka,1 lžíce másla

Postup přípravy

Vepřové řízky si naklepeme ,osolíme,obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji,trochu podlijeme vodou/ale jen trochu aby byla jenom šťáva na polití kaše/,přidáme 1/2 masoxu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY-RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ !!!

ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY-RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ !!!

Potřebné ingredience

10 rohlíků nebo 1 veka,2 vejce,200g uzeného (povařit),1 hrnek hrubé mouky,3dcl mléka,čerstvá petrželka nebo hrst sušené,zelí,cibulka,sůl

Postup přípravy

uzené uvaříme doměkka nakrájíme na drobné kostičky ,veku nebo rohlíky také nakrájíme na drobné kostičky a dáme společně do pekáčku nebo na plech a opražíme v troubě dožluta.Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tatranské kotlety -MOOC DEKUJI MARCII

Tatranské kotlety -MOOC DEKUJI MARCII

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 libovější plátky krkovičky(kotleta) 4 plátky anglické slaniny 4 plátky šunky sterilované lečo 100g strouhaného tvrdého sýra 150ml smetany sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:

Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky, a lžíci leča.
Takto připravené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka

Vepřová panenka

Potřebné ingredience

vepřová panenka anglická slanina cibule hl. mouka koření steak a gril olej máslo hořčice bílé víno cukr

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na steaky. Proklepeme hřbetem ruky. Okořeníme. Obtočíme slaninou. Z jedné strany lehce zaprášíme hl. moukou. Na pánev dáme kapku oleje. Maso dáme na pánev, tou…

Zobrazit více...

Kategorie