Tatranská kotleta
Potřebné ingredience
Na 5 porcí : vepřová kotleta 500g, 7 polévkových lžíc zeleninové lečo, 150g šunky nebo šunkového salámu, 150g eidam strouhaný, 1 smetana, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Naklepané kotlety posolíme,opepříme a opečeme na rychlo na oleji, po té naklademe kotlety na pekáček.
Na každou kotletku dáme polévkovou lžíci leča,na to nakrájenou šunku a…
VEPŘOVÉ PO MAĎARSKU
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty nebo plece,1-2 cibule,olej nebo sádlo,sladká mletá paprika,5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu,3 stroužky česneku,kelímek zakysané smetany,3 lžíce hladké mouky,sůl.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji nebo sádle,přidáme na koustky pokrájené a osolené maso,necháme zatáhnout.Když se tekutina kterou maso pustilo vydusí,přidáme lžičku…
Moravský vrabec
Potřebné ingredience
plecko
bůček
hl. mouka
česnek
cibule
sůl, kmín
voda
Postup přípravy
Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli nakrájíme najemno. Promícháme s masem. Můžeme naložit den dopředu.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme…
JÁTRA NA CIBULCE
Potřebné ingredience
vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.
Postup přípravy
Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se…
Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví
Potřebné ingredience
plátky vepř. krkovičky
sádlo
cibule
sůl, pepř, zázvor, česnek
mouka nebo hotová tmavá jíška
baby karotka
máslo
světlá jíška
muš.oříšek, sůl
brambory
mléko
máslo
sůl
Postup přípravy
Maso nakrojíme, aby se nám nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, napepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjememe. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku…
Zapečená krkovička
Potřebné ingredience
4 krkovice, 4 drcené stroužky česneku, sůl, pepř, 5 vajec, 3 lžíce 12 % smetany, hrst bylinkové směsi (petželka, libeček), 2 lžíce dijonské hořčice, čerstvá strouhanka, olej na smažení, 3 cibule, 150 g slaniny
Přírodní vepřový řízek
Potřebné ingredience
Vepřové plátky z kýty,olej,sůl,1/2 masoxu,hladká mouka,sojová omáčka,1 lžíce másla
Postup přípravy
Vepřové řízky si naklepeme ,osolíme,obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji,trochu podlijeme vodou/ale jen trochu aby byla jenom šťáva na polití kaše/,přidáme 1/2 masoxu…
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY-RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ !!!
Potřebné ingredience
10 rohlíků nebo 1 veka,2 vejce,200g uzeného (povařit),1 hrnek hrubé mouky,3dcl mléka,čerstvá petrželka nebo hrst sušené,zelí,cibulka,sůl
Postup přípravy
uzené uvaříme doměkka nakrájíme na drobné kostičky ,veku nebo rohlíky také nakrájíme na drobné kostičky a dáme společně do pekáčku nebo na plech a opražíme v troubě dožluta.Do…
Tatranské kotlety -MOOC DEKUJI MARCII
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 libovější plátky krkovičky(kotleta) 4 plátky anglické slaniny 4 plátky šunky sterilované lečo 100g strouhaného tvrdého sýra 150ml smetany sůl, pepř
Postup přípravy
Postup:
Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky, a lžíci leča.
Takto připravené…
Vepřová panenka
Potřebné ingredience
vepřová panenka anglická slanina cibule hl. mouka koření steak a gril olej máslo hořčice bílé víno cukr
Postup přípravy
Panenku nakrájíme na steaky. Proklepeme hřbetem ruky. Okořeníme. Obtočíme slaninou. Z jedné strany lehce zaprášíme hl. moukou. Na pánev dáme kapku oleje. Maso dáme na pánev, tou…