Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Dušená kapusta s uzeným masem a brambory dle M. D. Rettigové

Dušená kapusta s uzeným masem a brambory dle M. D.…

Potřebné ingredience

40 dkg uzeného tučného masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, 1 kapusta, 3-4 dkg sádla, 3 dkg cibule, pepř, ½ kg brambor

Postup přípravy

Recept z webu royalmenu.cz. Moc nám chutnalo a nepatří mezi notoricky známé, takže předávám dál.

Ve vařící, lehce osolené vodě, uvaříme tučnější uzené maso s jednou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčin španělský ptáček

Arabelčin španělský ptáček

Potřebné ingredience

Vepřové, nebo hovězí plátky, sůl, hořčice, salám, vajíčko natvrdo, kyselé okurky, párek, slanina, cibule, olej, pepř.

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Poté na ně naskládáme kolečka salámu, 1/4 vajíčka, kousek kyselé okurky a slaniny. Pak plátky svineme, zavážeme nití. Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčino Švej ču- žou

Arabelčino Švej ču- žou

Potřebné ingredience

lák: česnek, celé vejce, solamyl, majoránka, kari, pepř, sójová omáčka - pokud je obal řídký přidáme hladkou mouku a trošku mléka Vepřová kýta, nebo plecko

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, obalíme ve výše uvedeném láku. Maso necháme 2 hodiny, nebo celou noc v lednici uležet.
Pak na oleji krátce osmažíme z…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
krupicová kaše na slano neboli Husí noha

krupicová kaše na slano neboli Husí noha

Potřebné ingredience

sádlo, cibule, angl. slanina, mléko, sůl, krupička, vejce, cibule

Postup přípravy

Recept jsem našla na Streamu pod názvem "Husí noha" a už jsme měli k večeři. Bylo to dobré, proto nabízím dál...

Na sádlo jsem dala cibulku, na to kostky slaniny a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY NA MORAVANCE

KOTLETY NA MORAVANCE

Potřebné ingredience

Kotlety (množství podle uvážení) 1 vejce sůl pepř strouhanku 1 nebo 2 Moravanky (nebo Hradišťanky)

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme.
Obalíme nejprve ve strouhance a pak ve vajíčku, prudce osmažíme.
Necháme rozehřát máslo,zpěníme cibulku a nalijeme do pekáče,na to…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Mandlové medailonky se studenou pepřovou omáčkou

Mandlové medailonky se studenou pepřovou omáčkou

Potřebné ingredience

vepřová panenka (může být i vepřová pečeně, kotletka, nebo kuřecí masíčko), vejce, hladká mouka, mandlové plátky. Na omáčku: 100g majonézy, 100g zakysané smetany, 2 rajčata, nakládaný zelený pepř, kapary, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčku, a naposledy v mandlových plátcích - osmažíme.
Z majonézy, kysané smetany, nakrájených…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Prokládaná kotletka

Prokládaná kotletka

Potřebné ingredience

2-2,5 kg vepřové kotlety vcelku, 200 g anglické slaniny, 150 g salámu papikáš, 2-3 cibule, olej marináda: 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce medu, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce oleje, 1,5 lžičky soli

Postup přípravy

Marinádu připravíme důkladným promícháním všech surovin.
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky (cca 1,5-2 cm), ale nedokrojíme, celý kus zůstane vcelku. Každý plátek z obou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ V BRAMBORÁKU!!!!!!!!!!!

VEPŘOVÉ V BRAMBORÁKU!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ PLÁTKY ,BUD KOTLET NEBO PLECKO,KÝTU .OLEJ .SŮL .KOŘENÍ GURMÁN,NEBO JAKÉ MÁ KDO RÁD.

Postup přípravy

PLÁTKY NAKLEPEME ,OSOLÍME ,OKOŘENÍME A NA PÁNVI ORESTUJEME.VYNDÁME A DÁME TĚSTO BRAMBORÁKU NA TĚSTO DÁME SPĚT MASO A OPĚT DÁME TĚSTO BRAMBORÁKU.OPÉKÁME PO OBOU STRANÁCH DO KŘUPAVA…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na zázvoru

Vepřové plátky na zázvoru

Potřebné ingredience

4 plátky libového vepřového masa, 1 větší cibule, 1 lžička mletého zázvoru případně trochu čerstvého strouhaného, olej, mouka hladká, sůl, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy, 1 dcl červeného vína, 1 hrnek vývaru (třeba Masox), příloha rýže, bramborový knedlík nebo cokoliv jiného dle chuti

Postup přípravy

1. maso naklepat, naříznout, osolit, opepřit a obalit v mouce
2. orestovat na oleji nejlépe v hlubší pánvi, vyjmout
3. na zbytku oleje (případně přidat) osmahnout na drobno…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená kýta + bram.knedlík + hlávkové zelí

Pečená kýta + bram.knedlík + hlávkové zelí

Potřebné ingredience

Takovýto krásný oběd jsem dělala 30.12 a pozvala babičky, dědy a prabábi . Vkládám až teď z důvodu nemoci celé rodiny - nakonec ulehly i děti :-( Zelí jsem vařila den předem, je to lepší, i z důvodu jak se říká, že zelí uleží. Recepty viz níže..................................

Postup přípravy

HLÁVKOVÉ ZELÍ na sladko:
Hlávkové zelí si nakrouháme na kráječi pokud máte nebo nožem na jemné nudličky. Vaříme ve větším hrnci, podlijeme vodou asi z 1/3 objemu zelí. Vždycky…

Zobrazit více...

Kategorie