Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice, zelí na víně, br. knedlík

Vepřová krkovice, zelí na víně, br. knedlík

Potřebné ingredience

krkovička cibule česnek sůl kmín hl. mouka sádlo __________________________________________________________________________________ ______ zelí Lidl v konzervě bílé víno cukr cibule sůl kmín pol. mouka

Postup přípravy

Maso očistíme, dáme do pekáče s kostma, pokud máme, je to lepší na šťávu pak......, osolíme, okmínujeme, přidáme cibuli a česnek, trošku sádla a podlijeme a přiklopené pečeme. Ke…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zlaťáky z plecka

Zlaťáky z plecka

Potřebné ingredience

veprová plec, sůl, pepř,olej, hladká mouka,50g másla,1,5dl horké vody,1/2 masoxu, 2 lžičky sojové omáčky,1/2 lžičky wolcestru 3 lžíce kečupu.

Postup přípravy

Plátky masa si připravte na prkénko a naklepejte je, osolte a opepřete. Následně je potřete olejem a nechte odležet (minimálně 2 hodiny) na chladnějším místě. Odleželé plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka

Vepřová panenka

Potřebné ingredience

vepřová panenka anglická slanina cibule hl. mouka koření steak a gril olej máslo hořčice bílé víno cukr

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na steaky. Proklepeme hřbetem ruky. Okořeníme. Obtočíme slaninou. Z jedné strany lehce zaprášíme hl. moukou. Na pánev dáme kapku oleje. Maso dáme na pánev, tou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DÁNSKÝ PEKÁČEK

DÁNSKÝ PEKÁČEK

Potřebné ingredience

1 lžíce másla, 1 středně velký pórek (jen bílá část), sůl, 4 vepřové kotlety, mletý pepř, špetka sladké mleté papriky, 2 lžíce oleje, máslo na vyazání a strouhanka na vysypání zapékací mísy, 250g sterilovaných žampionů, 3 větší rajčata, 200ml smetany, 100g ementálu.

Postup přípravy

Na másle osmahneme nakrájený pórek, osolíme a odložíme. Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme, okořeníme a na oleji zprudka opečeme. Pekáček vytřeme zbylým máslem, vysypeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♥♥♥ KOTLETY S ČERVENÝM ZELÍM Z ČASOPISU APETIT ♥♥♥

♥♥♥ KOTLETY S ČERVENÝM ZELÍM Z ČASOPISU APETIT ♥♥♥

Potřebné ingredience

brambory dle počtu strávníků, rozkrájené na úzké klínky, olivový olej, 1/2 červeného zelí bez košťálu, nakrájené najemno (neměla jsem červené, použila jsem bílé), 1cibuli nakrájenou, 2lžíce zavařených brusinek nebo džemu, 1jablko oloupané a pokrájené na kostičky, 4 vepřové kotlety, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl pepř na dochucení...

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180C. Brambory vložte na velký plech, zakápněte olivoým olejem a obalte je v něm. Pečte dozlatova přibližně 10minut.
V pánvi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec se zeleninou

Vepřová plec se zeleninou

Potřebné ingredience

Asi 40 dkg vepřové libové plece,2 velké cibule,1 petržel,1 mrkev,1/4 celeru,1 lžička tymiánu,lžička soli,lžička kmínu,citronová šťáva,4 lžíce sádla,2 lžíce hl.mouky,naťová cibulka,1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Očistíme si zeleninu a nakrájíme na kostičky.Na sádle si osmahneme nakrájené cibule a zeleninu./dělám v papiňáku-pro urychlení/,přidáme plec nakrájenou na kostky,osolíme,opepříme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřové plátky

Pikantní vepřové plátky

Potřebné ingredience

600 g vepřové kýty, 5 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, 100 g cibule Zálivka: 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 6 lžic kečupu, 4 lžíce oleje, 1 lžička cukru, mletá paprika, pepř

Postup přípravy

Z masa připravíme plátky, naklepeme a potřeme je utřeným česnekem s trochou soli a pepře. Do pekáčku nalijeme olej, vložíme maso, a na kolečka nakrájenou cibuli. Zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Knedlo zelo vepřo

Knedlo zelo vepřo

Potřebné ingredience

Na knedlo: Brambory vařené ve slupce hrubá mouka dětská krupička vajíčko sůl Na zelo: Hlávku zelí kousek uzeného špeku cibuli sůl kmín cukr ocet hladkou mouku nebo syrové brambory Na vepřo: Vepřové maso (nejlépe bok, krkovice, ale je to na chuti každého) sádlo cibule česnek sůl kmín

Postup přípravy

Do pekáče naskládáme vepřové maso (omyté a očištěné).
Přidáme hrubě pokrájené cibule, prolisovaný česnek, kus sádla. Posolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou a pečeme. Kdo má rád…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Potřebné ingredience

500 g plecka , 200 g točeného salámu ,cibule ,200 g žampionů ,sůl ,pepř ,2-3 lžíce kečupu ,olej , tvrdý sýr + suroviny na bramboráky

Postup přípravy

Masová směs: Maso nakrájíme na malé kostičky, salám i žampiony na plátky a cibuli na kostičky. Vše dáme dusit na olej. Na závěr přidáme kečup a necháme ještě chvilku povařit.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety s jablky

Kotlety s jablky

Potřebné ingredience

kotlety,3lžíce oleje,3 lžíce medu,1lžička sladké papriky,2 str.česneku,1lžička sojové om.,sůl,pepř,2velká jablka,brambory,hl. mouka na posypání

Postup přípravy

Naklepané maso naložíme do marinády z oleje,medu,sl.papriky,sojovky,soli,pepře,utřeného česneku. Jablka nakrájíme na plátky (se slupkou i bez, jak chcete) . Kotlety osmažíme z…

Zobrazit více...

Kategorie