JAK VAŘÍ CHLAP
Potřebné ingredience
Treska, olivový olej, paprika, česnek, cibuli, sůl, pivo a žena.
Postup přípravy
Super rychlý a vynikající recept na tresku.
Potřebujeme:
tresku, olivový olej, papriku, česnek, cibuli, sůl, pivo a ženu.
Způsob přípravy:
Postavíme ženu s…
kalamáry s hráškem a rajčaty
Potřebné ingredience
cca 400g kalamáru,oliv olej,bílé vino-sklenka,mražený hrách,plechovka rajčat nebo par čerstvých rajčat,česnek
Postup přípravy
na oliv. oleji dáme osmahnout stouček česneku,přídáme omyté a na kolečka nakrájené kalamáry,můžeme dát i malou feferonku,necháme osmahnout,podlijeme bílým vínem,stáhneme ohen a…
Ryby v Novaljskej marináde
Potřebné ingredience
* 2 kg rozličné morské ryby * hladka muka na obalovanie * sol * korenie * Marináda: 1 dcl oliv .olej * 1 dcl rastlinný olej * 2 PL paradajk.pretlak * 1 čl sladka mleta paprika * 40 dkg cibula nakrajana na kolieska * 7 dkg cesnak * 3 ks bobkove listy * 3 vetvičky rozmarín * 3 ks klinčeky * štipka škorice * sol * korenie * 1-2 čl cukor * asi 5 dcl voda * asi 1 dcl ocot (podla chuti) * 2 čl vegeta
Roláda z Pangase
Potřebné ingredience
Ingredience: * 2 filety Pangasia * 1 malá cuketa * 3 lžičky mandlových lupínků * sůl,pepř, máslo Na omáčku: * 2 lžíce másla * 1 lžíce citronové šťávy * 5 lžic zakysané smetany * 2 lžíce mletých mandlí
Postup přípravy
Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Přibližná cena: 100 Kč
Postup přípravy: Každý filet překrojíme napůl,vzniknou nám 4…
Rybí placičky
Potřebné ingredience
Ingredience: * 1/2 kg rybího filetu z tresky /možno i z jiné ryby/ * 1 vejce * 4 lžíce strouhanky * 2 litry zeleninového vývaru * 150 ml smetany ke šlehání * 2 lžíce plnotučné hořčice / bez konzervantů/ * máslo * 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky * 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru * sůl, pepř
Postup přípravy
Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 80 Kč
Postup přípravy: Rybí filé umeleme, přidáme strouhanku, vejce,…
Risotto s chobotnicí
Potřebné ingredience
Chobotnice mražená (min 1 kg, raději více), olivový olej, suché bílé víno (malvazia istriana, chardonay, veltlínské zelené), rýže arborio (jiná vhodná), sýr pecorino romano (jiný podobného typu), tymiám, petrželka, cibule šalotka, česnek, bobkový list, černý pepř, + (cibule, mrkev, petržel kořen), máslo, citron.
Postup přípravy
Večeře pro 3 - 6 osob.
Chobotnici (min. 1 kg) necháme pozvolna rozmrazit a pak vložíme do tlakového hrnce spolu s bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a několika kuličakmi…
Makrela na kari (4 porce)
Potřebné ingredience
8 filetů z makrely, sůl, 1 citron, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kari, 100 g uzeného sýra, bylinky na ozdobení
Postup přípravy
1. Filety z makrely očistěte, opláchněte a osušte. Osolte je, pokapejte citronovou šťávou i olejem a zlehka posypejte kari kořením.
2. Ryby přendejte na plech vyložený pečícím…
Shushi po domácku
Potřebné ingredience
Doba přípravy: 60 minut 1/2 kg rýže, rýžový ocet, cukr, řasy NORI, wasabi křen, sojová omáčka, sezamová semínka Náplň : krabí tyčinky, okurka, šunka a důležitá bambusová podložka pro zabalení
Postup přípravy
1) Připravte si rýži. Nejprve dobre propláchněte vodou. Poté uvařte podle návodu a nechte jí stát ještě dalších 10 minut. Ve větší nádobě propláchněte octem a také s trochou soli…
POMAZÁNKA Z KRABÍHO MASA-né tyčinky!-NA DALAMÁNKU…
Potřebné ingredience
300g krabího masa 100g majolky (helmans) 100g tatarky (helmans) 1 střední cibule sůl,pepř šťáva z půlky citronu NA ZDOBENÍ: kiwi
Postup přípravy
Krabí maso nastrouháme na širší straně,přidáme suroviny a zamícháme,pomažeme na nakrájený dalamánek a dozdobíme kiwi,které tomu dá kontrastní chuť.
Dobrou chuť Vám přeje…
Zapečené žampiony plněné rybí směsí
Potřebné ingredience
Původně jsem chtěla dělat tresku se žampionovou směsí, ale zjistila jsem, že v mrazáku mám jen 2 ks ryby :oD Tak jsem to otočila... Žampiony jsem naplnila rybí směsí. Je to rychlé a lehké jídlo a další možná obměna zapečených žampionů. Lze také využít zbytky již upečených ryb, pak už se nemusí směs tepelně zpracovávat, jen se smíchá.
Postup přípravy
Pro 4 osoby:
2 ks větší tresky (nebo i kousky filé lze použít)
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
16 větších žampionů
olej
Oloupeme žampiony, oddělíme nohy…