Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
JAK VAŘÍ CHLAP

JAK VAŘÍ CHLAP

Potřebné ingredience

Treska, olivový olej, paprika, česnek, cibuli, sůl, pivo a žena.

Postup přípravy

Super rychlý a vynikající recept na tresku.
Potřebujeme:
tresku, olivový olej, papriku, česnek, cibuli, sůl, pivo a ženu.
Způsob přípravy:
Postavíme ženu s…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
kalamáry s hráškem a rajčaty

kalamáry s hráškem a rajčaty

Potřebné ingredience

cca 400g kalamáru,oliv olej,bílé vino-sklenka,mražený hrách,plechovka rajčat nebo par čerstvých rajčat,česnek

Postup přípravy

na oliv. oleji dáme osmahnout stouček česneku,přídáme omyté a na kolečka nakrájené kalamáry,můžeme dát i malou feferonku,necháme osmahnout,podlijeme bílým vínem,stáhneme ohen a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Ryby v Novaljskej marináde

Ryby v Novaljskej marináde

Potřebné ingredience

* 2 kg rozličné morské ryby * hladka muka na obalovanie * sol * korenie * Marináda: 1 dcl oliv .olej * 1 dcl rastlinný olej * 2 PL paradajk.pretlak * 1 čl sladka mleta paprika * 40 dkg cibula nakrajana na kolieska * 7 dkg cesnak * 3 ks bobkove listy * 3 vetvičky rozmarín * 3 ks klinčeky * štipka škorice * sol * korenie * 1-2 čl cukor * asi 5 dcl voda * asi 1 dcl ocot (podla chuti) * 2 čl vegeta

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Roláda z Pangase

Roláda z Pangase

Potřebné ingredience

Ingredience: * 2 filety Pangasia * 1 malá cuketa * 3 lžičky mandlových lupínků * sůl,pepř, máslo Na omáčku: * 2 lžíce másla * 1 lžíce citronové šťávy * 5 lžic zakysané smetany * 2 lžíce mletých mandlí

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Přibližná cena: 100 Kč


Postup přípravy: Každý filet překrojíme napůl,vzniknou nám 4…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí placičky

Rybí placičky

Potřebné ingredience

Ingredience: * 1/2 kg rybího filetu z tresky /možno i z jiné ryby/ * 1 vejce * 4 lžíce strouhanky * 2 litry zeleninového vývaru * 150 ml smetany ke šlehání * 2 lžíce plnotučné hořčice / bez konzervantů/ * máslo * 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky * 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru * sůl, pepř

Postup přípravy

Počet porcí: 4
Doba přípravy surovin: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Přibližná cena: 80 Kč


Postup přípravy: Rybí filé umeleme, přidáme strouhanku, vejce,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Risotto s chobotnicí

Risotto s chobotnicí

Potřebné ingredience

Chobotnice mražená (min 1 kg, raději více), olivový olej, suché bílé víno (malvazia istriana, chardonay, veltlínské zelené), rýže arborio (jiná vhodná), sýr pecorino romano (jiný podobného typu), tymiám, petrželka, cibule šalotka, česnek, bobkový list, černý pepř, + (cibule, mrkev, petržel kořen), máslo, citron.

Postup přípravy

Večeře pro 3 - 6 osob.
Chobotnici (min. 1 kg) necháme pozvolna rozmrazit a pak vložíme do tlakového hrnce spolu s bobkovým listem, petrželkou, tymiánem a několika kuličakmi…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Makrela na kari (4 porce)

Makrela na kari (4 porce)

Potřebné ingredience

8 filetů z makrely, sůl, 1 citron, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kari, 100 g uzeného sýra, bylinky na ozdobení

Postup přípravy

1. Filety z makrely očistěte, opláchněte a osušte. Osolte je, pokapejte citronovou šťávou i olejem a zlehka posypejte kari kořením.
2. Ryby přendejte na plech vyložený pečícím…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Shushi po domácku

Shushi po domácku

Potřebné ingredience

Doba přípravy: 60 minut 1/2 kg rýže, rýžový ocet, cukr, řasy NORI, wasabi křen, sojová omáčka, sezamová semínka Náplň : krabí tyčinky, okurka, šunka a důležitá bambusová podložka pro zabalení

Postup přípravy

1) Připravte si rýži. Nejprve dobre propláchněte vodou. Poté uvařte podle návodu a nechte jí stát ještě dalších 10 minut. Ve větší nádobě propláchněte octem a také s trochou soli…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
POMAZÁNKA Z KRABÍHO MASA-né tyčinky!-NA DALAMÁNKU ZDOBENÉ KIWI

POMAZÁNKA Z KRABÍHO MASA-né tyčinky!-NA DALAMÁNKU…

Potřebné ingredience

300g krabího masa 100g majolky (helmans) 100g tatarky (helmans) 1 střední cibule sůl,pepř šťáva z půlky citronu NA ZDOBENÍ: kiwi

Postup přípravy

Krabí maso nastrouháme na širší straně,přidáme suroviny a zamícháme,pomažeme na nakrájený dalamánek a dozdobíme kiwi,které tomu dá kontrastní chuť.

Dobrou chuť Vám přeje…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené žampiony plněné rybí směsí

Zapečené žampiony plněné rybí směsí

Potřebné ingredience

Původně jsem chtěla dělat tresku se žampionovou směsí, ale zjistila jsem, že v mrazáku mám jen 2 ks ryby :oD Tak jsem to otočila... Žampiony jsem naplnila rybí směsí. Je to rychlé a lehké jídlo a další možná obměna zapečených žampionů. Lze také využít zbytky již upečených ryb, pak už se nemusí směs tepelně zpracovávat, jen se smíchá.

Postup přípravy

Pro 4 osoby:
2 ks větší tresky (nebo i kousky filé lze použít)
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
16 větších žampionů
olej

Oloupeme žampiony, oddělíme nohy…

Zobrazit více...

Kategorie