Makrela na kari (4 porce)
Potřebné ingredience
8 filetů z makrely, sůl, 1 citron, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kari, 100 g uzeného sýra, bylinky na ozdobení
Postup přípravy
1. Filety z makrely očistěte, opláchněte a osušte. Osolte je, pokapejte citronovou šťávou i olejem a zlehka posypejte kari kořením.
2. Ryby přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Potom vložte do předem předehřáté trouby a pečte při 180 °C přibližně 10 minut dozlatova.
3.Uzený sýr nastrouhejte najemno, posypejte jím filety a ještě 5 minut zapékejte. Hotové makrely rozdělte na talíře a ozdobte je čerstvými bylinkami. Vhodnou přílohou jsou třeba opečené brambory nebo zelenina podušená na másle, záleží na vaší chuti.
2. Ryby přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Potom vložte do předem předehřáté trouby a pečte při 180 °C přibližně 10 minut dozlatova.
3.Uzený sýr nastrouhejte najemno, posypejte jím filety a ještě 5 minut zapékejte. Hotové makrely rozdělte na talíře a ozdobte je čerstvými bylinkami. Vhodnou přílohou jsou třeba opečené brambory nebo zelenina podušená na másle, záleží na vaší chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé