Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept

Makrela na kari (4 porce)

0.0
Makrela na kari (4 porce)

Potřebné ingredience

8 filetů z makrely, sůl, 1 citron, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce kari, 100 g uzeného sýra, bylinky na ozdobení

Postup přípravy

1. Filety z makrely očistěte, opláchněte a osušte. Osolte je, pokapejte citronovou šťávou i olejem a zlehka posypejte kari kořením.
2. Ryby přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Potom vložte do předem předehřáté trouby a pečte při 180 °C přibližně 10 minut dozlatova.
3.Uzený sýr nastrouhejte najemno, posypejte jím filety a ještě 5 minut zapékejte. Hotové makrely rozdělte na talíře a ozdobte je čerstvými bylinkami. Vhodnou přílohou jsou třeba opečené brambory nebo zelenina podušená na másle, záleží na vaší chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie