Králík v kořeněné majonéze
Potřebné ingredience
Jednoduchý recept na dokonalé jídlo, použila jsem speciální kořeněnou majonézu STOKES (specialitka, ale vynikající), ale určitě by se dalo dle chuti okořenit si majonézu vlastní. Mrkněte na etiketu níže v postupu a ochuťte si ji dle libosti.
Postup přípravy
1 naporcovaný králík
2 velké cibule nahrubo
sůl, pepř
hořčice
10 pokrájených stroužků česneku
na vůni špek (slanina)
majonéza Stokes (nebo vlastní ochucená)
…
Kuře na patizonu
Potřebné ingredience
kuřecí díly, koření na kuře, 1 patizon, 1-2 cibule, cca 10 stroužků česneku, máslo na vymazání hrnce
Postup přípravy
Patizon oloupat, odstranit vnitřek s peckama, pokrájet na kostky a dát do máslem vymazaného hrnce.
K tomu přidat na plátky pokrájenou cibuli a česnek (část zamíchat s…
Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)
Potřebné ingredience
Hovězí maso na polévku, polévková zelenina - čím více druhů, tím lépe, česnek, cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list
Postup přípravy
Do pomalého hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, vše má být ponořeno. Zakryjeme poklicí a pustíme hrnec na stupeň 1 na 7-8 hodin. A to…
Nadívané žampiony
Potřebné ingredience
velké hlavičky žampionů (případně portobella), mleté krůtí maso, šalotka, česnek, vejce, petrželka, sůl, pepř, sladká paprika, kousek másla
Postup přípravy
Nejprve připravit nádivku: mleté krůtí maso + vejce + na jemno pokrájená šalotka + prolisovaný česnek + petrželka + sůl, pepř a trocha sladké papriky - vše promíchat.
Ze…
IRSKÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
60 DKG SKOPOVÉHO MASA Z PLECKA LŽIČKA SOLI ŠPETKA PEPŘE 1/4 KG CIBULE PO CCA 5 DKG MRKVE,PETRŽELE A CELERU 1 KG BRAMBOR
Postup přípravy
jE TO VYDATNÉ IRSKÉ JÍDLO. MASO NAKRÁJÍME NA PLÁTKY NEBO KOSTIČKY, TOTÉŽ UČINÍME SE ZELENINOU A CIBULÍ. BRAMBORY NAKRÁJÍME NA KOSTKY. DO KASTROLU DÁME VRSTVU MASA, NA TO CIBULI A…
Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřového plecka a další (v textu)
Postup přípravy
Vepřové plecko několikrát nakrojíme (ale nedokrojíme), prosolíme, opepříme, okmínujeme. Do PH dáme na dno krájenou cibuli, drobně sekaný (nebo utřený) česnek. Podlijeme cca 1 - 1…
Kuřecí s chřestem
Potřebné ingredience
kuřecí maso (nejlépe stehenní řízky), chřest, strouhaný tvrdý sýr, sladká smetana, máslo, bílý pepř, sůl
Postup přípravy
Oloupat chřest a rozdělit zhruba na třetiny, kuřecí maso osolit a opepřit.
Hrnec lehce vymazat máslem a na dno nasypat nejsilnější (tedy spodní) díly chřestu.
Na to…
Hamburská omáčka v PH
Potřebné ingredience
Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu.
Postup přípravy
Osmahneme cibuli,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem. Zapnu PH na 2 asi 2,5…
Hovězí na divoko
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, kousek slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 200 g dýně Hokaido, 3 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky černého pepře, sůl, máslo, 120 ml vody (vývaru), 50 ml smetany, instantní jíška
Postup přípravy
Připravit suroviny: - maso osolit a opepřit - slaninu pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kostky - petržel pokrájet na kostičky - celer pokrájet na kostičky Na másle…
Zimní slepičí polévka
Potřebné ingredience
1 slepice, 2-3 cibule (nejlépe ve slupce), sůl, cca 4 kuličky černého pepře, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 tenký pórek, několik listů kapusty, 1⁄2 červené kapie, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželky, libeček
Postup přípravy
V hrnci pomalit slepici s cibulí, trochou soli a pár kuličkami černého pepře 10-12 hodin (3,5l hrnec).
Ke konci si připravit zeleninu:
- mrkev nastrouhat na hrubo
-…