Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Potřebné ingredience

Kvásek: 65g hladké mouky, 6g instantního droždí, 115h plnotučného mléka. Těsto: cca 190h vajec (3 - 4), 300g hladké mouky, 120g polohrubé mouky, 115g másla na kostičky, 20g cukru, 9g soli. Vejce na potření, sezam na posypání

Postup přípravy

Smícháme ingredience na kvásek, necháme cca 30 min. kynout. Poté přidáme vejce a dobře rozšleháme dohladka, poté přidáme zbytek ingrediencí, kromě másla a chvilku hněteme (do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s krupicovou zavářkou

Polévka s krupicovou zavářkou

Potřebné ingredience

2 vetší mrkve, 40g másla, 70g krupice, kmín, sůl, pepř, 750g vývaru, petrželka, 1 vejce

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na slabé hranolky a orestujeme na 25g másla, přidáme kmín. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a chvíli vaříme. Na pánvi nasucho opražíme krupici s kmínem a solí,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Potřebné ingredience

Rostlinný olejrn1 cibule nakrájená na kostičkyrn1 mrkev nakrájená na kostičkyrn1 zelená paprika nakrájená nadrobnorn2 stroužky česneku rozetřené či nakrájené najemnorn360 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)rn2 lžičky chilli rn1 lžička mletého kmínurn1 lžička paprikyrnŠpetka mleté skořicern400 g rajčat z plechovky nakrájených na kouskyrn200 ml hovězího vývaru nebo Golden Vegetablern1 bobkový listrn200 g konzervované cizrny bez nálevurnSůl a čerstvě mletý černý pepřrnNasekaný koriandr nebo pažitka na ozdoburn2 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu

Postup přípravy

Hřejivé jídlo, které vám rozzáří den a rozpálí vás. Toto chilli chutná ještě o kousek lépe, pokud jej necháte odležet do druhého dne. Přenese vás do prosluněného Mexika, takže si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé jogurtové makovky z remosky

Rychlé jogurtové makovky z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 70 g vlažné vody, 1 lžíce cukru, 10 g čerstvého droždí; * TĚSTO: 250 g hladké mouky, 50 g bílého jogurtu, 30 g cukru, 15 g oleje, 30 g změklého másla, 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty, ½ vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením), ¼ lžičky soli; * NA DOKONČENÍ: ½ vejce na potření, celý mák na posypání, kousek másla na vymazání mísy

Postup přípravy

Inspirace z Pekárnománie, originální recept zde - http://www.pekarnomanie.cz/rychle-jogurtove-makovky/
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Zadělat…

Zobrazit více...
DORTY
Malinovo-tvarohový dort

Malinovo-tvarohový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 PL oleje. Tvarohový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání 33%, cukr moučka dle chuti (3 PL). Malinový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 ml malinové šťávy (rozvařené a přepasírované maliny), cukr moučka dle chuti (3 PL), 1 želatinový ztužovač a 100 ml vlažné vody.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme olej a vmícháme prosátou mouku. Dortovou formu průměr 24 cm s papírem na dně naplníme těstem a v mírně teplé troubě upečeme.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené čočky s rajčaty

Polévka z červené čočky s rajčaty

Potřebné ingredience

olivový olej 2 lžíce, jarní cibulka 1 ks, mrkev 200 g, česnek utřený 2 stroužky, rajčatový protlak bez cukru 30 g, krájená rajčata z konzervy 200 g, zeleninový vývar 1 litr, červená čočka 150 g, sušený tymián 1 lžička, sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut. Přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Přimíchejte…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BABIČČINY BUCHTY

BABIČČINY BUCHTY

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 50g kvasnic, sůl, 50g cukru, 1/2 sklenice oleje, 2 žloutky

Postup přípravy

kvásek zadělat 2dl vodou, vymíchat hladké těsto, kynout 2 hodiny, péct asi 25 minut na 180-200 stupňů - ne v horkovzdušné troubě

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Tiropita z listového těsta - rychlý feta koláč

Tiropita z listového těsta - rychlý feta koláč

Potřebné ingredience

1 listové těsto, 200g feta, 200g riccota, 1 vejce, 2 PL oliv.olej, pepř, sůl

Postup přípravy

Koupený plát listového těsta rozdělíme na 2 části, vetší část (asi 2/3) vložíme do vymazané zapékací nádoby (moje je 23×16cm), tak aby bylo těsto i po okrajích. Do mísy rozdrobíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Na těsto :6o g moučkového cukru,6o g tuku,125g hl.mouky,1/4 prášku do pečiva(bílek použijeme na piškotové těsto) Náplň:250g tvarohu ve vaničce,1 žloutek, nastrouhaná citr.kůra, rozinky, cukr dle chuti Piškotové těsto: 2 vejce,10 dkg curu krupice,10 dkg polohr.mouky,1 rovná lžíce kakaa

Postup přípravy

Promícháme si vše na první těsto-bílek si necháme na piškotové. Vymažeme si dortovou formu a těsto do ní namačkáme. Na náplň si smícháme vše potřebné a naneseme na těsto ve formě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mandlový koláč

Mandlový koláč

Potřebné ingredience

160 g mandlové mouky, 4 vejce - oddělené bílky a žloutky, 70 g medu, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli, 2 lžičky prášku do pečiva, 10 g tuku na vymazání formy, 50 g plátkových mandlí na posypání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 170°C. Ve velké míse vyšlehejte žloutky, med a vanilkový extrakt do světlé pěny.
Ve druhé míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
Do…

Zobrazit více...

Kategorie