Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
MUFFINKY S ČOKO KOUSKY

MUFFINKY S ČOKO KOUSKY

Potřebné ingredience

1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 lžička prášku do pečiva, 6 polévkových lžic oleje, šlehačka a ¼ hrnku mléka, kousky hořké čokolády (100g).

Postup přípravy

Vše zamícháme a plníme do 2/3 vymazané formičky. Pečeme při 170 °C.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ÚŽASNÉ A SNADNÉ TIRAMISU

ÚŽASNÉ A SNADNÉ TIRAMISU

Potřebné ingredience

8 - 10 lžic cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, 500g mascarpone, 250 ml smetany na šlehání, 1 dcl vaječného likéru, 100 g hořké čokolády, 1 větší balíček piškotů (240g), 8 kiwi hrníček silné černé kávy, 80g kakaa

Postup přípravy

Nejprve uvaříme silnou černou kávu, aby nám stačila vychladnout a oloupeme kiwi.
Potom připravíme krém - žloutky s cukrem a vanil. cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mascarpone…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÉ A SNADNÉ VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

RYCHLÉ A SNADNÉ VĚNEČKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

Na těsto: 250 ml vody, 100 ml oleje, špetka soli, 20 dkg hladké mouky, 5 vajec (pokud jsou velká, stačí 4) Na náplň: 2 vanilkové pudinky, 1 litr mléka, 80 g cukru, 160 g hery, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce rumu Poleva: 150 g cukru moučka, pár kapek oleje, 1 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody (nemusí být), 3 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

Do hrnce dáme 250 ml vody,100 ml oleje a špetku soli a za stálého míchání vaříme, až to vře přidáme 20 dkg hladké mouky. Těsto je hotové, když se nám začíná odlepovat od hrnce.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PIŠKOTOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

PIŠKOTOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

na piškotové těsto: 3 vejce špetka soli 90g cukru 90g mouky na pokladení: 750g jablek 1 balíček vanilkového pudinku (na 1/2 l tekutiny) 450ml jablečné šťávy 2 lžíce cukru 250g smetany na šlehání 100g nízkotučného tvarohu 1 lžíce moučkového cukru na ozdobu: vaječný likér, strohaná čokoláda nebo skořice...

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, smícháme se sněhem a zlehka přidáme mouku. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a pečeme 15min při 175°C (horkovzdušná trouba…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OBRÁCENÝ PIŠKOTOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ - VÝBORNÝ A STRAŠNĚ RYCHLÝ

OBRÁCENÝ PIŠKOTOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ - VÝBORNÝ A STRAŠNĚ…

Potřebné ingredience

1kg strohaných jablek (neměla jsem tolik, tak jsem dala asi jen 650g, a stačilo to - všech ostatních surovin jsem dala podle receptu) cukr, skořice 100g mletých či sekaných ořechů Těsto: 5 vajec 5 lžic cukru 1 vanilkový cukr 5 lžic polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 150g čokolády na vaření

Postup přípravy

Jablka smícháme s cukrem, skořicí a ořechy.
Pak si připravíme těsto. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vanilkový cukr, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ÚŽASNÉ TVAROHOVÉ VDOLEČKY z kynutého těsta

ÚŽASNÉ TVAROHOVÉ VDOLEČKY z kynutého těsta

Potřebné ingredience

Těsto asi na 10ks: 60dkg polohrubé mouky 8 dkg cukru (je jedno jaký) 12 dkg vlažného rozpuštěného másla 2 žloutky 1 celé vejce 1/4 l vlažného mléka 1 kostka kvasnic špetka soli Tvarohová náplň: 2 tvarohy (nejlépe kostky ne vaničky - ty jsou moc tekuté) 2 žloutky 3 lžíce cukru moučka (můžeme přidat rozinky, ořechy nebo čerstvé či kandované ovoce) Náplň nahoru na vdolek: marmeláda, povidla nebo ovoce - dle chuti Posypka: 2 hrsti polohrubé mouky 2 hrsti cukru moučka 1/8 másla

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek - 2dcl vlažného mléka nalijeme do hrnku, přidáme kávovou lžičku cukru a rozdrobené kvasnice a necháme v klidu nabobtnat. Až to nabyde, tak ho smícháme s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠVARCVALDSKÁ ROLÁDA - slavnostní rychlovka

ŠVARCVALDSKÁ ROLÁDA - slavnostní rychlovka

Potřebné ingredience

Na piškot: 6 vajec, špetka soli, 100g cukru, 100g mouky, 3 lžičky kakaa. Na náplň: 500g čerstvých višní (popř. 700g kompotovaných), ale může být i jiné ovoce, 1 balíček vanilkového cukru, 400g smetany, 1 balíček ztužovače šlehačky, 1 lžíce višňovky (popř. rumu anebo nemusí být vůbec). Na ozdobu: 50g hořké čokolády.

Postup přípravy

Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh, zvlášť utřeme žloutky s cukrem do pěny a zlehka vmícháme sníh s moukou a kakaem. Na plech položíme pečicí papír a rovnoměrně na něj…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BRUSINKOVÝ DORT SE ŠLEHAČKOU

BRUSINKOVÝ DORT SE ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

200g změkklého másla, 100g cukru, 6 vajec, 120g kakaa (úplně stačí polovina, protože je to pak dost hořké), 250g mletých lískových oříšků, 3/4 lžičky prášku do pečiva, 400g smetany, 1 lžička moučkového cukru, 2 balíčky ztužovače šlehačky, 200g kompotovaných brusinek (dá se nahradit borůvkami nebo třeba rybízem)

Postup přípravy

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přimícháme vejce a pak zlehka vmícháme kakaový prášek, mleté oříšky a prášek do pečiva. Těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KOLÁČ FERDY MRAVENCE

KOLÁČ FERDY MRAVENCE

Potřebné ingredience

Na těsto: 210g hl. mouky, 70g mouč. cukru, 2 kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 polévková lžíce kakaa, 1 vejce, 140g měkkého másla, 2 polévková lžíce mléka. Na tvarohovou náplň: 750g měkkého tvarohu, 2 vejce, 250g rozpuštěného másla, 100g mouč. cukru, 3 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr. Na makovou náplň: 140ml mléka, 100g mletého máku, 1 polévková lžíce mouč. cukru, 1 skořicový cukr

Postup přípravy

Všechny suroviny na přípravu těsta dáme na vál a propracujeme, potom vyválíme na plát velikosti plechu či dortové formy a do vymazaného a moukou vysypaného plechu či dortové formy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
FRAPPÉ DORT

FRAPPÉ DORT

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 100g cukru, 100g mletých lískových ořechů (nebo mandlí), , 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100g strouhané čokolády. Náplň: 600g šlehačky, 3 balíčky ztužovače šlehačky, 3 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček kávy Frappé v prášku, 6 lžic koňaku nebo kávového likéru (lze nahradit kávou), 3 lžíce instantního kakaa, 2 lžíce strouhané čokolády.

Postup přípravy

Oddělíme žloutky a bílky a z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr a žloutky ušleháme do pěny, přimícháme lískové oříšky, mouku, prášek do pečiva a potom lehce vmícháme sníh z bílků.

Zobrazit více...

Kategorie