Velikonoční beránek
Potřebné ingredience
130g Hery, 150g krupicového cukru, 3 vejce, 250g polohrubé mouky, 120 ml mléka, jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu, 1 lžička vanilkové esence, tuk a strouhanka na vymazání formy
Postup přípravy
Původně je recept na velikonočního zajíčka, ale nám chutnal i jako beránkový :) Recept je z loňského dubnového čísla Gurmán
Tvarohový mazanec - bez kynutí!!
Potřebné ingredience
4 lžíce rozinek + rum na naložení, 500g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, nastrouhaná kůra z 1 citronu (já použila sušenou kůru), 150 g cukru, 150 g měkkého másla, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 500 g měkkého tvarohu, 60g nasekaných mandlí+plátky na ozdobu, 1 vejce na potření
Postup přípravy
Recept jsem získala z časopisu Gurmán, můžu jen doporučit. Mazanec je vynikající. A teď postup - viz. fotopostup.
Muffinky
Potřebné ingredience
5 vajec, 20 dkg cukru, 1 vanilkový lusk (nebo trochu vanilkového cukru), 22 dkg hladké mouky, prášek do pečiva, 20 dkg rozpuštěného másla, a pak přiměřeně - rozinky, sušené meruňky, vlašské ořechy, čokoláda, mletá skořice, citronová kůra.
Postup přípravy
receptík jak je dělá "Kuchařská pohotovost" ... jsou výborné, vyzkoušejte :) postup viz. níže..
Hruška Heléne
Potřebné ingredience
Hotový dortový korpus - šikulky si mohou i upéci, čokoládový pudink (např. bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera - já použila normální). Místo mléka celou neušlahanou šlehačku, hruškový kompot, čiré dortové želé (Dr. Oetker), hořká čokoláda na strouhání.
Postup přípravy
Tento receptík jsem kuchařinky objevila v milém časopise Paní domu. Velmi jednoduchý, jestliže použijeme hotový korpus tak i rychlý. Zaručeně s ním uspějete. Připravíme si pudink,…
Nepečený piškotový dort s ovocem
Potřebné ingredience
3 kelímky zakysané smetany, 1 měkký tvaroh, 1 kelímek bílého jogurtu, 3 vanilkové cukry, 4 PL jahodového džemu, 2 balení piškotů a ovoce dle chuti.. cca 400-500g
Postup přípravy
Receptík vyzkoušen z magazínu Albert. Jednoduchý a chutný dortík pro letní dny :)
1. V míse smíchejte smetanu, tvaroh a jogurt - hezky dohladka. Přidejte vanilkový cukr a…
Rybízový koláč se sněhem
Potřebné ingredience
Na piškot: 3 vejce (rozdělit žloutky a bílky), 80g pískového cukru (rozdělit 40*40), 60g změklého másla, rovná lžička kypřicího prášku. Rybíz - cca 400g Na sníh: 3 bílky, 120g pískového cukru
Postup přípravy
Změklý tuk utřeme do pěny, vmícháme polovinu dávky cukru (40g) a žloutky. Ušleháme z bílků tuhý sníh a zašleháme zbývající cukr (40g) - pěkně dohusta. Do žloutkové hmoty…
Rebarborový koláč - pro ty co rádi kyselejší zákusek
Potřebné ingredience
Na těsto: 500 g hladké mouky, 145 g tuku (např. Hera), 125 g cukru, 2 vejce, 2-3 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, citronovou kůru, lžičku vanilkového cukru, sůl Náplň: 1 kg očištěné rebarbory, 250 g cukru, 1 pudink (vanilkový nebo mandlový), 2-3 lžíce zakysané smetany, 50 g jemného tuku (cca vrchovatá lžíce - např Perla), 3 vejce
Postup přípravy
Rebarboru nakrájet na kousky, zaprášit cukrem a nechat stát, až pustí šťávu .. dále viz. fotopostup níže + co v receptu nebylo.. těsto se vyvaluje, stačí přibližně na menší plech,…
Bublanina s mandlemi
Potřebné ingredience
150 g másla - změklého, 4 vejce, 150 g krupicového cukru, půl sáčku vanilkového cukru, najemno nastrouhaná kůra z poloviny pomeranče, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, cca půl kila jahod - samozřejmě omytých, větší překrojené a 3 hrsti mandlových lupínků
Postup přípravy
Něco se vyzkoušet může, tohle se vyzkoušet musí :) Nadýchaná záležitost, které se nedá odolat. Receptík vyzkoušen z magazínu Albert.
1. Trobu předehřejte na 180 stupňů, pekáček…
Buchta z přesnídávek
Potřebné ingredience
Jednoduchý receptík, zvládnou i malí pomocníčci :) Vyzkoušeno podle receptíku z časopisu "Pošli recept" . Chuťově vláčná šťavnatá buchta, která nedře v krku... Přísady v postupu.
Postup přípravy
V míse smícháme 400 g polohrubé mouky, 300 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr a 1 lžičku jedlé sody. Přidáme 3 vejce, 200 ml oleje, 3 dětské přesnídávky dle chuti. Nalijeme na…
Osvěžující ovocný řez
Potřebné ingredience
V postupu..
Postup přípravy
PIŠKOT: 4 žloutky vyšleháme s 20 dkg cukru moučky do pěny, přidáme 1dcl oleje, 1 dcl mléka, 20 dkg pol. mouky a 1 kypřící prášek. Nakonec přidáme sníh z bílků a pečeme cca 1/2…