Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
KARAMELOVÁ DOBROTA -bonbony s burisony !

KARAMELOVÁ DOBROTA -bonbony s burisony !

Potřebné ingredience

3 pytlíky kupovaných karamelek-prosím vás jen české-ty polské ani nekupujte, jsou děsně drobivé , půlka másla, pytlík bílých burisonů-na tuhle dávku stačí 3/4 pytlíku-letos mám dojem, že snad těch karamelek je v pytlíku míň ´-).

Postup přípravy

Karamelky rozbalit, dát všechny do mísy společně s půlkou másla a nad párou či v horké lázni zahřívat a zahřívat a míchat a míchat, až se všechno rozpustí a spojí v hladkou hmotu…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nepečené-Ořechové kuličky s višní naloženou v alkoholu

Nepečené-Ořechové kuličky s višní naloženou v alkoholu

Potřebné ingredience

250g 100% tuku,100g mletého cukru,50g kakaa,1 lžíce rumu, široká ne příliš hluboká miska plná mletých ořechů,sklenice višní, třešní naložených v alkoholu, když nemáte, tak zavařených a vypeckovaných. Ale nejlepší jsou ty alkoholové.

Postup přípravy

Protože je to opravdu děsná práce, tak to dělám každý rok jen z poloviční dávky, je ale pravda, že jsou hned pryč.
Tuk v kastrůlku pomalu zahříváme, až se rozpustí. Pak jej…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Sádlové koláčky

Sádlové koláčky

Potřebné ingredience

15dkg vepřového sádla,15dkg mletého cukru,10-15dkg kakaa (podle toho, kdo jak má rád hořké),15dkg hladké mouky, marmeláda na ozdobení do dolíku.

Postup přípravy

Všechno spojíme a rychle vypracujeme hladké těsto-ono je to taková paplanice, jak se zahřeje rukou, dáme je vychladit do ledničky-cca 4hodinky, pak nabírám vrchovatou kávovou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
POVIDLOVÝ PERNÍKOVÝ ZÁVIN S OŘECHY

POVIDLOVÝ PERNÍKOVÝ ZÁVIN S OŘECHY

Potřebné ingredience

30dkg hladké mouky,20dkg mletého cukru,2 lžíce medu,1 vejce,½ pol.lžíce rumu,½ pol.lžíce mléka,½ perníkového prášku do pečiva

Postup přípravy

*všechno zpracujeme do hmoty (jde to zpočátku ztěžka a vše vypadá dost nezpracovatelně,ale
vydržet,všechno se poddá), je-li třeba klidně přikápnou trošku rumu,aby se těsto…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Išlské dortíčky-skořicové, nejsou tolik sladké

Išlské dortíčky-skořicové, nejsou tolik sladké

Potřebné ingredience

21 dkg hl.mouky,14 dkg másla,2 dkg kakaa,7 dkg moučk.cukru,4 dkg loup.mletých mandlí,velká špetka skořice

Postup přípravy

• těsto, vychladit, vykrajovat kolečka max. průměr 4cm a rychle upéct (pozor ať se nepřipálí, na tom hnědém těstu to není vůbec vidět),
Po vychladnutí se spojují báječnou…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VANILKOVÉ ROHLÍČKY (podle babičky) CO SE ROZPLÝVAJÍ NA JAZYKU :-)

VANILKOVÉ ROHLÍČKY (podle babičky) CO SE ROZPLÝVAJÍ NA…

Potřebné ingredience

15 dkg hl.mouky,14dkg tuku (dávám jen máslo),7dkg moučk.cukru,7dkg mletých ořechů a mandlí tak půl napůl,

Postup přípravy

Zkoušela jsem kvanta rohlíčků, ale tyto nemají chybu, nelekejte se při pečení, ony nezůstávají
kulaté, ale jakoby se mírně rozplácnou, chuťově jsem zatím lepší nejedla a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vynikající linecké od mé maminky

Vynikající linecké od mé maminky

Potřebné ingredience

12,5 dkg moučk.cukru,250 g tuku (dávám jen máslo,nejlepší je stolní ale to už nebývá), 37,5 dkg hladké mouky,1žloutek,trošičku citronové šťávy,

Postup přípravy

*máslo mám vždy den dopředu venku z ledničky,všechno vypracuju v hlaďoučké těsto - v robotu s nádstavcem na třené těsto a dám alespoň na 4hodinky do ledničky. Pak vyválím na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
PERNÍČKY

PERNÍČKY

Potřebné ingredience

60dkg hladké mouky,23-25dkg ml.cukru,10dkg tekoucího medu,5dkg roztopeného másla,1dkg sody, 3celá vejce, 1 kávová lžička hořkého kakaa,1/2 sáčku hotového koření na perníčky(Vitana, Kotanyi).

Postup přípravy

Všechno smíchám a tak dlouho rukama propracovávám, až se všechno spojí a vytvoří hladké těsto, zabalím do folie a minimálně na noc dám do ledničky (může to tam být klidně 5 dnů).…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
OŘÍŠKOVÉ KOUZLO - cukroví jen z bílků.

OŘÍŠKOVÉ KOUZLO - cukroví jen z bílků.

Potřebné ingredience

4 bílky,5 vanilkových cukrů,200g hladké mouky,100g celých lískových oříšků.

Postup přípravy

Ušlehám z bílků sníh, do něj postupně zašlehám cukr, pak lehce vařečkou vmíchám po lžících mouku a nakonec celé lísk.oříšky. Těsto hodně zhoustne a „spadne“. Hmotu vliju do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Francouzský čokoládový řez - Cake au chocolat

Francouzský čokoládový řez - Cake au chocolat

Potřebné ingredience

2 vejce, 90g másla,100g mletého cukru, 30g kakaa,90g hl.mouky,1 vanilkový cukr, 1/2 sáčku pr.do peč.,60g šlehačky na šlehání-dávám odhadem 1/3 ze šlehačky na šlehání Kunín, máslo a mouka na vysypání formy.
Poleva: 1čokoládá 70% Lindt + 1 Figaro hořká (nebo 2 Figaro hořká), plátek másla,2pol.lžíce šlehačky-neušlehané, hrst hrozinek pořádně namočených v rumu nebo ve šťávě-když to budou děti.

Postup přípravy

V míse smíchám mouku, cukr, kakao a prdopeč. Vymažu si srnčí hřbet máslem a vysypu moukou. Rozpustím zvlášť máslo - já to dělám v mikrovlnce na 30%. Robotem ušlehám 2 vejce,…

Zobrazit více...

Kategorie